Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 feb 2016 - Anul XXI, nr. 43 (6156)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lucrări sistate

Introducerea reţelei de canalizare în Moara, un fiasco aproape total

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul de introducere a reţelei de canalizare în comuna Moara a murit după primii paşi. Din lipsa banilor, lucrările la acest obiectiv de care trebuiau să beneficieze câteva mii de persoane din Moara Nica şi Moara Carp au fost sistate, iar nimeni nu poate şti când vor fi reluate.

Dorel Constantin Dumitraş, consilier local şi candidat pentru funcţia de primar la alegerile locale din 5 iunie 2016, este de părere că s-a plecat greşit de la bun început în implementarea acestui proiect extrem de important pentru comunitate.

„Este vorba de un proiect în valoare de circa 45.000.000 de lei care trebuia demarat încă din 2013. Începerea lucrărilor s-a tergiversat până la finele lui 2014 din cauza contestaţiilor depuse de una din firmele participante la licitaţie, o firmă de casă a oamenilor din conducerea Primăriei Moara. Într-un final, lucrările au început, pentru ca după numai câteva luni, în vara lui 2015, să se stopeze de tot din lipsă de finanţare. Această lucrare reprezintă o mare pată pentru comună, şi nu doar pentru că s-a realizat în proporţie de circa 10%, ci şi pentru că a fost gândită heirupist de la bun început”, a menţionat Dorel Constantin Dumitraş.

Candidatul de primar în comuna Moara a detaliat şi motivele pentru care proiectul nu a fost unul întocmit cu simţ de răspundere. Chiar dacă pare curios, până în cursul anului trecut, deci după ce au fost demarate lucrările, autorităţile nu reuşiseră să identifice un amplasament pentru staţia de epurare.

„Nu se poate să începi un proiect de o asemenea anvergură şi foarte important pentru locuitori fără să iei în calcul toate elementele. Mi se pare nu doar lipsă de profesionism, ci chiar bătaie de joc”, a menţionat Dorel Constantin Dumitraş.

Proiectul prevede realizarea unei reţele de canalizare pe o lungime de 7,2 km cu bani de la Fondul Naţional de Mediu, instituţie care a blocat orice finanţare.

În opinia lui Dumitraş, singura soluţie pentru ca lucrările aflate abia la început să poată fi continuate ar fi accesarea de fonduri europene, un capitol la care comuna Moara stă extrem de slab.

„De ce nu s-a încercat de la bun început accesarea fondurilor europene pentru a evita un astfel de blocaj? Este o situaţie jenantă pentru o comună cu forţă financiară, iar dacă e să ne uităm la ce s-a realizat în alte comune învecinate avem motive de îngrijorare şi invidie”, a concluzionat Dorel Constantin Dumitraş.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Introducerea reţelei de canalizare în Moara, un fiasco aproape total.
 Vizualizări articol: 3377 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Introducerea reţelei de canalizare în Moara, un fiasco aproape total5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Detalii trimis de
(22 feb 2016, 13:36:05
Dorel Constantin Dumitraş, fost viceprimar si candidat de primar, sa detalieze proiectele pe fonduri europene care s-au derulat sau se deruleaza in Moara. Sa mai precizeze si cati euro a accesat Moara si care este meritul lui in aceasta performanta?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Iaurt grecesc de casă Cremos, acrișor doar cât trebuie, consistent și ușor deopotrivă, iaurtul grecesc este în prezent printre cele mai iubite produse lactate în întreaga lume.Avem nevoie de:1,5 litri lapte ( amestec de vacă și de capră în... Citeşte