Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2014 - Anul XIX, nr. 91 (5600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Plăcerea bolnavă a unui îmbogăţit din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printre indivizii care au dat lovitura în România ultimilor ani şi s-au umplut de parale pe căi lăturalnice sunt unii care manifestă plăceri foarte ciudate. Chiar patologice, aş putea spune. În spatele acestor bucurii bolnave, se ascunde o grămadă de complexe, care ar putea asigura psihiatrilor un bun material de lucru.

Am cunoscut pe unul dintre aceştia, care a făcut avere spălând banii unui şef al partidului minorităţii maghiare. Nu mint, un prieten bun din serviciile secrete mi-a confirmat bănuiala, explicându-mi în amănunt şi procedeul prin care cel în cauză şi-a umflat contul bancar. În paralel cu contul bancar, şi-a umflat şi contul ponderal, ajungând de la greutatea de 75 de kile la frumoasa avere supraponderală de 140.

Acum, omul are în plan o operaţie de strâmtare a stomacului, care costă un mizilic de 7.000-8.000 de euro. Bani aruncaţi pe fereastră, fiindcă se va reface curând la dimensiunile generoase dobândite printr-o muncă susţinută cu lingura şi furculiţa. Cu timpul, stomacul său va ajunge ca o minge de fotbal, pe care o tot umfli şi-o dezumfli, până când nu mai e bună decât de aruncat.  

De faţadă, individul deţine câteva firme, numărând câteva sute de angajaţi. Ei bine, ştiţi care e plăcerea lui cea mai mare, în afară de a turna în el crăpelniţă cu tona? Să dea oameni afară, să-i concedieze când aceia nu se aşteaptă deloc. Să le caute nod în papură şi să-i anunţe din senin că şi-au pierdut locul de muncă. Desigur, ar putea să pună pe cineva să-i anunţe că sunt concediaţi, dar aşa ceva un sadic adevărat nu are voie să rateze.

Expresia de durere, de disperare, chiar de groază a acelora rămaşi din senin pe drumuri îi provoacă subiectului nostru o fericire juisantă. Egală cu aceea din sufletul unui meloman, când i se cântă o pagină măiastră de Beethoven sau Schubert.

E o plăcere de călău, de diavol împieliţat, dar o plăcere perfect adaptată vremurilor sadice pe care ţara noastră le parcurge.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plăcerea bolnavă a unui îmbogăţit din România.
 Vizualizări articol: 2140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Plăcerea bolnavă a unui îmbogăţit din România4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Narcocica esti jalnic ba baete trimis de
(24 apr 2014, 21:09:46
Cum bey ti-a confirmat un bun preten securist si tu in "naivitatea ta" de ticalos ai dat mai departe, e pont bun da nu spui la nimeji. Chiar vrem sa te credem. Bey valorosule prin ceea cer scrii arati adavarata ta misiune la monitorul. Bagi titluri tipic securiste cu aluzii.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei