Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 apr 2014 - Anul XIX, nr. 91 (5600)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Ion Lungu vrea ca Suceava să încheie un parteneriat cu un oraş din Regiunea Schwaben

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primarul Sucevei, Ion Lungu, vrea ca primăria municipiului reşedinţă de judeţ să încheie un parteneriat cu o localitate urbană din Regiunea Schwaben din Germania. Lungu a fost prezent la o întâlnire care a avut loc ieri la Palatul Administrativ, la care au fost prezenţi preşedintele Regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor. Ion Lungu a amintit de faptul că judeţul Suceava are încheiate parteneriate cu Regiunea Cernăuţi, din Ucraina, cu Departamentul de Nord, din Franţa, şi cu Regiunea Schwaben. El a subliniat faptul că până în momentul de faţă municipiul Suceava are încheiate parteneriate cu oraşele Cernăuţi din Ucraina şi Laval din Departamentul de Nord din Franţa, însă nu a încheiat nici un parteneriat cu un oraş din Regiunea Schwaben.

„Chiar dacă punctual am avut proiecte cu oraşul Augsburg, nu avem o colaborare permanentă, un parteneriat. Municipiul Suceava este interesat de colaborarea cu un oraş din Schwaben, Augsburg sau alt oraş din această regiune”, a spus Lungu. În acest sens, el i-a solicitat sprijinul preşedintelui Regiunii Schwaben, Jurgen Reichert, pentru a facilita încheierea unui parteneriat între Suceava şi un oraş din această regiune a Germaniei. Ion Lungu a precizat că discuţii pe această temă s-ar putea purta şi în cadrul vizitei pe care primarii suceveni o vor efectua în iunie a.c. în Regiunea Schwaben.

La rândul său, Jurgen Reichert i-a spus primarului Ion Lungu că nici în Germania nu este uşor să închei un astfel de parteneriat între localităţi.  Jurgen Reichert a precizat totuşi că în urma alegerilor locale din Germania, mai multe localităţi au primari noi, adăugând că va încerca să discute cu aceştia despre posibilitatea unui parteneriat cu municipiul Suceava. „Am două sau trei localităţi în minte care ar putea să înceapă aceste discuţii în vederea încheierii unui parteneriat cu Suceava”, a spus preşedintele Regiunii Schwaben. Jurgen Reichert a fost prezent ieri la Suceava pentru a participa la o analiză a proiectelor comune realizate de judeţul Suceava şi Schwaben, la împlinirea a 17 ani de la semnarea parteneriatului dintre cele două regiuni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Lungu vrea ca Suceava să încheie un parteneriat cu un oraş din Regiunea Schwaben.
 Vizualizări articol: 1457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Ion Lungu vrea ca Suceava să încheie un parteneriat cu un oraş din Regiunea Schwaben5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Taran coclit trimis de
(23 apr 2014, 12:07:57
Daca tot mergi in Germania baga la cap citeva lucruri elementare de bun simt ce tin de un trai civilizat si nu te duce doar in excursie la mincat si la baut idiotule. Baga la cap cum se face curatenie si cum arata drumurile intr o tara europeana civilizata cap de porc ce esti!
2.   Conteaza pregatirea, cultura celui in functie! trimis de
(23 apr 2014, 14:50:06
Degeaba se merge acolo, nu au nici o treaba ! Conteaza pregatirea, cultura celui in functie!

De ani de zile, in Suceava, care este municipiu reşedinţă de judeţ cu tot felul de orgolii, nu s-a reuşit încropirea unui oras mai acătării. Primarul nostru impreuna cu acolitii lui s-au profilat pe distrugerea aproape in totalitate a spatiilor verzi, ridicind fel de fel de cladiri neinteresante si disproportionate. Se merge pe principiul incetatenit deja, ca functia trebuie sa iti foloseasca tie si nu comunitatii pe care o conduci si de care trebuie sa ai grija. Mai conteaza f. mult pregatirea, educatia pentru frumos si cultura celui ce este in functie. Conteaza si oamenii de valoare de care se inconjoara, pentru a-si pune amprenta asupra unei localitati.
Regretam aspectul actual al Sucevei, dar si mai mult regretam faptul ca pentru lucrul urit si prost nimeni nu raspunde. Nici un fel de proportii de arhictectura, de functionalitate, totul dupa ureche. Interesul la noi a fost si este sa se faca blocuri si vile in prostie, peste tot, fara un plan, fara sa se urmareasca o linie armonioasa, un echilibru.
3.   Conteaza pregatirea, cultura celui in functie! trimis de
(23 apr 2014, 14:51:24
Anormala este situaţia ca Suceava nu se extinde cum este firesc, ci continua sa se comprime folosind inca toate spatiile verzi ce au mai ramas de la comunisti. La noi au primat interesele marunte si spaga din orice. Sunt peste tot ridicate garaje pe locurile de joaca, iar copiii nu au macar o groapa de nisip unde sa se joace. Nu mai avem spatii libere pentru amenajarea de terenuri de tenis, volei, bagminton, gropi cu nisip pentru joaca copiilor, etc. Nu este planificata in viitorii ani o pista functionala pentru ciclisti in tot orasul. De ce nu se planifica si nu se iau in consideratie aceste lucruri care ţin de sanatate si civilizatie? Se urmaresc doar cistiguri imediate, distrugindu-se toate spatiile verzi, carora le iau locul blocurile, vilele!? Beton si iar beton! Nu se pot ridica blocuri si vile in afara orasului ? Unde sa se joace copiii nostri si unde sa ne recreem, noi, cu totii…doar printre parcari, blocuri si intre gardurile inalte ale vilelor?!
4.   Conteaza pregatirea, cultura celui in functie! trimis de
(23 apr 2014, 14:52:31
Legislaţia în vigoare nu este suficient de clară în a defini termenul de spaţiu verde, la ei, conducatorii, este absolut legal să se admită efectuarea unor investiţii pe terenurile aflate în paragină. În concluzie, nu trebuie să mai fim surprinşi dacă unica oază de verdeaţă din faţa blocului, ce nu figurează ca parc de recreere, să fie înlocuită, peste noapte, cu o construcţie din beton. În municipiul Suceava sunt amenajate doar cîteva miniparcuri, mai bine spus imitatii de parcuri pe ici-colo si nimic amenajat printre blocuri!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei