Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 13 aug 2012 - Anul XVII, nr. 187 (5092)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Originea violenţei conjugale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Paginile ziarelor şi emisiunile televizate abundă de ştiri care aduc în atenţie războaiele dintre soţi şi soţii. Ne înfiorăm, apoi schimbăm canalul.

Admirabilă, dar complet inutilă este lupta care se duce – pe plan naţional, dar mai ales la nivel planetar - împotriva violenţei conjugale. Cu cât mai aprinse sunt campaniile care pun la colţ bătăliile de pe câmpul familial, cu atât mai multe sunt scânteile reieşite din întâlnirile dintre El şi Ea.

Cum se ştie, în foarte multe cupluri maritale sau premaritale, înjurătura şi scatoalca ţin loc de preludiu amoros. Este, în mod sigur, o rămăşiţă a epocilor preistorice. Pe atunci, bărbatul – întors de la vânătoare cu mistreţul sau căprioara pe umăr – nu putea realiza performanţa unei treceri imediate de la violenţă la tandreţe. Bărbatul, preistoric şi cu poftă de căldură femeiască, avea şi el limitele lui şi nu-şi putea alinta partenera purtând încă pe mâini sânge proaspăt de căprioară sau de mistreţ. Dacă peste sângele cald al vânatului, se aşeza o peliculă din sângele fierbinte al iubitei, atunci drumul spre tandreţe se netezea brusc şi devenea neaşteptat de uşor de parcurs.

În loc de „bună seara, iubito”, prima scatoalcă fulgera pe cerul încărcat cu energie conjugală. Apoi, alte şi alte scatoalce luminau bolta, aidoma unui foc de artificii.

După puţin timp, cu ochii osteniţi de lumina artificiilor, cei doi cădeau unul în braţele celuilalt şi-atunci, folosind duioşia rostirii, tot ce era înainte înjurătură devenea alint.

Pare ciudat, dar multor femei nu le displace acest tip de comportament erotic. Nu le displăcea în epocile preistorice, nu le displace nici acum. Câte relaţii afective nu-s turnate după acest tipar ? Câţi intelectuali rasaţi nu-şi frăgezesc iubitele, intelectuale rasate şi ele ? Câte dame cu pretenţii de „first class” nu-şi porcăiesc ţigăneşte partenerii ? Sub cupola câtor cupluri nu răsună invective murdare şi plescăit fierbinte de palme ?

Ah, tu, dragoste!

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Originea violenţei conjugale.
 Vizualizări articol: 1160 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Originea violenţei conjugale0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei