Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 iun 2012 - Anul XVII, nr. 137 (5042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Respect pentru preşedintele nea Băsescu ?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două lucruri pentru azi:

1. Alegerile care tocmai s-au terminat demonstrează cât de tare regresează clasa alegătorilor, în tandem cu aceea a politicienilor. Aminteam înainte de alegeri cum un partid bătut în cap - probabil cel mai bătut în cap din România - l-a inclus pe bătăuşul profesionist Cătălin Moroşanu pe listele sale de consilieri judeţeni. Omul care ar putea ucide un bou cu scatoalca a candidat într-un judeţ moldovenesc şi, culmea absurdului - pentru că ne-am nimerit cu viaţa într-o ţară absurdă - el a şi fost ales, în urma votului exprimat democratic (vorba vine, că s-au vândut voturi ca la piaţă).

În primul rând, este evident câtă mintea posedă cei care l-au pus pe Moroşanu pe listă. Apoi, câtă minte au avut cei care au putut aşeza ştampila peste numele unui asemenea om.

Mare gheşeft au mai făcut. Oare ce frecvenţă la şedinţele de consiliu va avea Moroşanu de acum înainte, ocupat cu antrenamente şi meciuri ? Oare cât de fundamentate şi de logice vor fi iniţiativele sale, proiectele sale izvorâte din gândirea obişnuită să caute doar moaca şi ficatul adversarului din ring.

 

2. Mi-a mai reţinut atenţia zilele astea nea Băsescu, care îi cerea premierului Ponta să manifeste mai mult respect nu faţă de persoana aflată în scaunul de preşedinte, ci faţă de instituţia prezidenţială română, în general.

S-avem pardon, maestre şpriţangiu, dar nu preşedinţii creează prestanţa instituţiei pe care o slujesc ? Având în vedere că preşedinţii României de până acum s-au numit Ceauşescu, Iliescu, Constantinescu şi Băsescu, fiecare cu aiurelile şi potlogăriile lui, de unde să rezulte respectul faţă de instituţia prezidenţială ? Din piatră seacă ?

Băsescu, mai ales după ce dă pe gât câte o sticlă de rachiu, începe să se creadă oleacă de Bill Clinton combinat cu Vlad Ţepeş. Dimineaţa, când îşi vede în oglindă moaca aia injectată cu o urâţenie izvorâtă din adâncul inimii, revine la trista realitate şi îl apucă bâţul.

Din păcate pentru noi.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Respect pentru preşedintele nea Băsescu ?.
 Vizualizări articol: 897 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Respect pentru preşedintele nea Băsescu ?0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Respectul nu se cere , el exista sau nu. trimis de
(17 iun 2012, 16:46:37
Jos palarioara pentru cele doua subiecte , dar domnule sireteanu , cred ca ar fi fost nevoie sa deschideti un foileton pentru dezbaterea lor pentru ca altfel , pentru o minte moroseneasca rezulta ideea ca sunt niste oarece banalitati cotidiene.
Ca binomul alegator si candidat a involuat este o realitate ce te inteapa in ochi , oriunde te-ai uita : de la dolanescu , benone si irina loghin , pana la dan diaconescu sau de la cizmele de cauciuc inscriptionate electoral pana la pixuri si pantofi cu toc cui pentru facut chirpici la tara. Personal am votat pe timpul impuscatului permanent pe un nume si un buletin de vot si atunci nu am realizat niciodata importanta optiunii pentru ca stiam ca exista undeva o decizie ce si cum , iar eu ca individ nu contam. Cred ca acest detaliu , pentru foarte multi alegatori a infectat si dupa 89 electoratul prin indolenta cu care se accepta procesul electoral la care se mai adauga un efect turbionar de turma generat de mici mite ocazionale. Comunitatea obisnuita majoritara de la noi nu are lideri credibili care sa genereze departajari si optiuni colective , prin atitudine si comunicare deci in consecinta categoria de alegator indiferent inghite optiunea ce i se pune in fata. Pe de alta parte aceasta lipsa de lideri duce la promovarea pe liste de persoane a caror nume este cunoscut din varii motiveconfusedport, muzica populara, manele ,elodia,etc. pentru ca se mizeaza ca alegatorul adormit astfel va confunda optiunea politica cu preferintele sale asupra persoanei si atunci iaca morosanul consilier votat pe probleme de dat cu bata. Cat timp cetateanul va crede ca taratele sau pensia vine de la cel pe care a pus el stampila lucrurile nu se vor schimba , deci pana cand nu se constientizeaza ca voteaza pentru respectarea unor drepturi vom vedea mereu parlamentari porno dansand pe muzica lui M jackson sau facand naveta la tribunal.
Spuneam in titlu ca respectul nu se cere ci el exista sau nu, iar basescu sa se intrebe de ce nu exista.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei