Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2016 - Anul XXI, nr. 256 (6369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Balul Bobocilor 2016

Colegiul Tehnic Rădăuţi a ales „Bobocii Vrâncioaiei”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Balul Bobocilor, pentru elevii de clasa a IX-a, este un prilej deosebit de a se face cunoscuţi, de a intra în rândul liceenilor printr-un spectacol de frumuseţe şi inteligenţă”, spunea profesoara Elisa Marici, dascălul care s-a ocupat în acest an de organizarea balului de la Colegiul Tehnic Rădăuţi (CTR). Şi a avut mare dreptate. Cei de la colegiul rădăuţean au ales ca temă pentru spectacolul de anul acesta cea mai însemnată perioadă din istoria Moldovei, perioada ştefaniană, pentru că s-a dorit a fi un moment de calitate din care elevii să înţeleagă mai bine cine sunt, care este identitatea lor, intenţie care s-a transformat într-o certitudine prin momentele artistice realizate în colaborare cu actorul Lucian Dragotă.

Pregătirile pentru show-ul de la finele săptămânii trecute au început cu mai bine de o lună în urmă, prin realizarea unei pelicule de prezentare, peliculă în care elevii organizatori, cei de clasa a XII-a, şi bobocii, cei de clasa a IX-a, au fost actorii principali, cu menţiunea că filmările au fost făcute la Cetatea de Scaun a Sucevei şi la Muzeul Etnografic „Samuil şi Eugenia Ioneţ” din municipiul Rădăuţi.

        

Bobocii din spectacolul-concurs au jucat rolul celor şapte fii ai Vrâncioaiei

La spectacolul-concurs organizat la finele săptămânii trecute pe scena Casei de Cultură a municipiului, într-o sală arhiplină, au intrat în concurs şapte perechi care au susţinut şase probe, mai exact: proba de prezentare, proba de cultură generală, proba de dans, proba de tras cu arcul, prezentarea rochiei de seară, din epoca respectivă, şi karaoke. Un moment special a fost în deschiderea spectacolului, atunci când, după prezentarea filmuleţului, Voievodul a descălecat şi a susţinut un discurs emoţionant despre istoria Moldovei. Pe tot parcursul spectacolului Voievodul, înconjurat de boierii de la Curte şi de domniţe, a stat pe scenă.

Bobocii din spectacolul-concurs au jucat rolul celor şapte fii ai Vrâncioaiei, iar fetele de pe scenă, pentru început, au fost prizoniere turcoaice care au îndrăgit Moldova şi au hotărât să rămână aici, motiv pentru care în partea a doua a spectacolului şi-au schimbat veşmintele turceşti cu rochii de boieroaice moldovence.

 

Miss şi Mister Boboc CTR 2016, perechea formată din elevii Maria-Cristina Solcan şi Paul Bolaca

După desfăşurarea probelor, toate perechile participante au câştigat un titlu de miss sau mister, pentru dans, eleganţă, inteligenţă, popularitate, iar titlurile de Miss şi Mister Boboc i-au revenit perechii cu numărul de concurs 7, pereche formată din elevii Maria-Cristina Solcan şi Paul Bolaca.

Organizatoarea evenimentului, profesoara Elisa Marici, a declarat la finalul spectacolului-concurs: „A fost un altfel de bal, am încercat să realizăm un spectacol de calitate, să ridicăm puţin standardele şi să le oferim elevilor o lecţie de istorie, dacă putem spune aşa, prin dans, film, muzică şi talent”. Montajul şi imaginea filmului de prezentare au fost realizate de Adyga Media Studio şi poate fi vizualizat pe site-ul www.ctradauti sau la următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=bPFrO219TRA&feature=youtu.be.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Tehnic Rădăuţi a ales „Bobocii Vrâncioaiei”.
 Vizualizări articol: 4125 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Colegiul Tehnic Rădăuţi a ales „Bobocii Vrâncioaiei”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei