Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 1 nov 2016 - Anul XXI, nr. 256 (6369)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iniţiativa societăţii civile

Strângere de semnături pentru transferul parcului Șipote în administrarea Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un grup de iniţiativă format din mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au întocmit o adresă prin care solicită Guvernului României trecerea în domeniul public al Municipiului Suceava a parcului Șipote, pentru a putea fi transformat într-o zonă de agrement pusă la dispoziţia sucevenilor.

Solicitarea oficială, adresată prim-ministrului, Dacian Cioloş, iar spre ştiinţă, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, precum şi Instituţiei Prefectului judeţul Suceava, va fi transmisă după ce vor fi strânse cel puţin o mie de semnături de susţinere din partea sucevenilor.

Campania de strângere de semnături, demarată săptămâna aceasta, se realizează prin intermediul a şapte ONG-uri sucevene: Asociaţia SEVA, Centrul de diagnoză comunitară, Asociaţia de Iniţiativă Democratică şi Ecologică – EUDEMOS, Asociaţia de Dezvoltare Economică şi Regională - ADER Suceava, Asociaţia KULT-ART, Clubul Ecomontan Origini Verzi Suceava, Asociaţia Multicare Suceava.

În adresa care va ajunge pe masa de lucru a conducerii Guvernului României se spune că “una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă municipiul Suceava şi care nu şi-a găsit rezolvare până acum, cu toate că s-au făcut nenumărate demersuri de către conducerea Primăriei şi de către Consiliul Local, este parcul Șipote,aflat la câţiva paşi de centrul municipiului şi care se află într-o stare de degradare continuă, un pericol public pentru cei care îndrăznesc să-l străbată şi care a devenit un depozit de gunoaie”.

În acelaşi document se afirmă că “în ultimii 17 ani, municipalitatea nu a putut face investiţii în zonă din cauza faptului că obiectivul se află în proprietatea Romsilva şi în grija Ocolului Silvic Pătrăuţi. În urmă cu patru ani, primăria a accesat fonduri europene pentru restaurarea Cetăţii, care acum atrage mii de turişti, dar care nu au curajul de a strabate drumul din centrul oraşului până la cetate în plimbare datorită condiţiilor în care se afla parcul”.

Scopul final al demersului societăţii civile este de a fi iniţiat un act legislativ prin care să se rezolve această veche problemă, mai ales că anul acesta 28,19 hectare, aflate în zona Cetăţii de Scaun, au fost clasificate în pădure amenajată în scop recreativ, adică pădure-parc, ceea ce face mai facil transferul acestora către municipalitate.

„Facem apel la dumneavoastră pentru a întreprinde măsurile necesare conform legislaţiei în vigoare prin emiterea unei hotărâri de Guvern prin care parcul Șipote, aflat în proprietatea Romsilva, să treacă în domeniul public al Municipiului Suceava pentru a fi administrat corespunzător de autoritatea publică locală având în vedere şi dezvoltarea unei zone de agrement în conformitate cu standardele unui oraş european”, mai spun reprezentanţii societăţii civile, care speră să adune cele o mie de semnături sau mai multe până săptămâna viitoare, când vor să le ataşeze mesajului ce va ajunge la Guvernul României.

Prin transferul parcului Șipote s-ar rezolva şi o altă problemă stringentă a municipalităţii sucevene - actualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al Sucevei, care nu se poate face deocamdată, în lipsa parcului, deoarece nu se îndeplineşte norma minimă de spaţii verzi pe cap de locuitor, de 26 de metri pătraţi.

Vechiul PUG includea parcul Şipote, care se afla în intravilanul municipiului Suceava, astfel încât rezulta o normă de 32 de metri pătraţi de spaţii verzi pe cap de locuitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Strângere de semnături pentru transferul parcului Șipote în administrarea Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 2997 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 7 voturi
Strângere de semnături pentru transferul parcului Șipote în administrarea Primăriei Suceava3.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sta mai bine la Silvic trimis de
( 1 nov 2016, 11:19:02
Eu sunt convins ca daca acest parc incapea pe mana primariei, erau construite de mult baruri, terase, centre de pastrare a traditiilor culturale, un KFC, poate chiar blocuri.
Mai bine lasati-l acolo inca 50 de ani poate generatiile urmatoare or fi mai intelepte ca Lungu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei