Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 oct 2014 - Anul XIX, nr. 244 (5753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Balul Bobocilor

Spectacol din ținuturile îndepărtate ale Asiei, oferit de elevii Colegiului „Petru Rareş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Din ţinuturile îndepărtate ale Asiei, dintre grădini pline de calmitate cu temple orientale, petale de flori de cireş şi şiraguri de lampioane, liceenii Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava s-au întâlnit pentru a-i alege pe cei mai frumoşi şi vrednici boboci ai unităţii, dar şi pentru a aduce în scenă un demers artistic ce a avut drept principale coordonate graţia şi talentul. Balul bobocilor colegiului sucevean a avut loc vineri seară, fiind găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor.

Iar aşa cum îi stă bine unuia dintre cele mai reputate licee din judeţ, organizatorii au pregătit un spectacol bine închegat, consistent şi trudit, ce a purtat spectatorii tocmai până în ţinuturile Ţării Soarelui Răsare, la curtea împărătească.

Lupta pentru coroniţa de Miss şi titlul de Mister s-a purtat cu graţie între zece perechi de boboci aleşi spre spânceană, juraţii concursului având misiunea de a-i alege pe cei mai demni şi merituoşi urmaşi pentru tronul ţării.

Rând pe rând, bobocii şi-au făcut intrarea în scenă în uralele colegilor lor din sală, aceştia susţinându-şi preferaţii mai înflăcăraţi ca niciodată.

După încheierea formalităților (prezentări, defilări, menţionarea sponsorilor, a partenerilor media, etc), a fost timpul pentru ca împăraţii să prezinte primul lor dar pentru spectatori -  o reprezentaţie plină de candoare a elevilor de clasa a V-a ai colegiului, aceştia prezentând două momente muzicale în engleză şi germană.

 

Frumuseţe dublată de talent

A doua intrare a bobocilor aspiranţi la tron a coincis cu un moment de dans specific ţinuturilor invocate în întregul spectacol. Gheişe îmbrăcate în rochii de un roşu aprins au cucerit audienţa printr-un dans al evantaielor, în timp ce bobocii s-au întrecut în demonstraţii de arte marţiale.

Surprinzător pentru o competiţie de gen, din întrecerea pentru statutul de Miss şi Mister Boboc a lipsit proba în cadrul căreia adolescenţilor le sunt testate, prin întrebări sau diverse provocări, spontaneitatea sau cunoştinţele de cultură generală. 

Cu toate acestea, consistenţa probei de talente a compensat parţial acest fapt, bobocii ţinând să demonstreze că sunt vrednici exponenţi ai generaţiei lor şi că frumuseţea lor este dublată de talent, inteligenţă şi creativitate.

Momentele de dans, demonstraţiile de arte marţiale, secvenţele de teatru sau pantomime, merite să convingă că într-adevăr că fiecare merită să obţină titlurile mult râvnite, au fost arbitrate pozitiv cu aplauze de cei de pe margine.

De remarcat costumaţiile concurenţilor, în ton cu fiecare moment pregătit.

În lumina reflectoarelor au mai urcat Crina Caşovschi cu un monolog, dar şi Ioana Robciuc, aceasta interpretând piesa Jai Ho.

Cu multe rânduri de aplauze a fost recompensată eleva Bianca Coştiug, acesta  descătuşându-şi energia pe ritmuri pline de antren ale muzicii orientale.

Cu rochii lungi şi vaporoase pe de-o parte, cu papioane şi costume elegante, de cealaltă parte, bobocii şi-au făcut intrarea în scenă pentru proba de seară. A fost ultima încercare a competitorilor de a cuceri juriul şi de a-l convinge că se pot ridica la înălţimea aşteptărilor împăraţilor ţinutului.

Preţ de câteva minute, spectacolul s-a mutat de pe scenă în sală acolo unde, în urale, valuri de aplauze, strigăte de susţinere, spectatorii s-au ridicat de pe scaune, au înălţat pancarte şi au scandat frenetic numele favoriţilor.

Spectacolul de vineri seară a fost organizat de elevii claselor a XII-a (cu implicarea deosebită a elevului Octavian Roşu), sub coordonarea prof. de informatică Mihail Erhan şi cu sprijinul Lilianei Căbulcă.

 

În aşteptarea trupei The Amsterdams

Demersul artistic al elevilor de la „Petru Rareş” a curs fără stângăcii notabile, minusuri importante sau momente care să dezamăgească audienţa, ba dimpotrivă.

Cu toate acestea, unul din cele mai aşteptate momente ale balului - concertul trupei The Amsterdams - a debutat cu o întârziere considerabilă, artiştii făcându-şi apariţia după zeci de minute după finalul întregului spectacol.

În încercarea de a menţine vie atenţia publicului, s-au chemat în scenă organizatorii, s-au făcut glume, s-au mai citit de câteva ori sponsorii şi s-au mai făcut câteva remarci neprietenoase la adresa unui alt colegiu sucevean.

Au urmat momente grele de aşteptare pentru public şi momente vizibil stinghere pentru prezentatorii puşi în situaţia de a impoviza, pe alocuri stângaci, de a-şi saluta mamele, rudele, taţii, etc. De remarcat în acest context a fost disciplina spectatorilor care au aşteptat răbdători şi liniştiţi în sală, cu toate că nu au lipsit remarci de genul “Vorba lungă, sărăcia omului”, venite din sală.

În sfârşit, odată cu apariţia celor de la The Amsterdams, au răsuflat liniştiţi organizatorii, prezentatorii, cei din public, iar spectacolul a putut reîncepe.

Cunoscuţi de liceeni mai ales de la festivalul Bucovina Rock Castle, unde au fost invitaţi în acest an, nonconformiştii de la The Amsterdams au făcut o figură frumoasă la balul bobocilor. Publicul a aplaudat mult, a cântat alături de membrii formaţiei, semn că formaţia bucureşteană de indie rock a reuşit să mulţumească pe fiecare din cei ce au asistat la spectacol.

 

Miss şi Mister Boboc 2014 - Andreea Florentina Bucur și Leon Alex Sidoriuc

După ce a urmărit până la final evoluţia celor 20 de aspiranţi la tronul împăraţilor, juriul a fost pregătit să dea de ştire întregului ţinut numele celor care au fost la înălţimea aşteptărilor impăraţilor.

Miss şi Mister Dance au fost desemnaţi Teodora Voinescu și Andrei Sumanariu, pe când favoriţii publicului au fost Bianca Georgiana Ohrenciuc, Eduard Rusu și Sebastian Rusu (frați gemeni).

A III-a treaptă a podiumului a fost ocupată de Miruna Mihaela Moraru și Ciprian Dionisie Stan, iar locul al II-lea a fost adjudecat de Crina Bianca Croitoriu și Codrin Ionuţ Fodor.

Din frumoasa bătălie au ieşit învingători Andreea Florentina Bucur și Leon Alex Sidoriuc. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spectacol din ținuturile îndepărtate ale Asiei, oferit de elevii Colegiului „Petru Rareş”.
 Vizualizări articol: 6719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Spectacol din ținuturile îndepărtate ale Asiei, oferit de elevii Colegiului „Petru Rareş”3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Doar la Petru.... trimis de
(20 oct 2014, 11:27:54
Propun ca de anul acesta concursul sa se intituleze Miss Sponsor Petru Rares.
Fara probe de spontaneitate.......?!La Stefan publicul a putut vota prin SMS........
2.   De ce? trimis de
(20 oct 2014, 15:51:34
De ce nu a dansat Andrei Palamariu ?
3.   Pentru Florin trimis de
(20 oct 2014, 16:59:17
Esti un copil si ai multe de invatat. Pacat ca te lasi folosit. Eu stiu mai multe decat tine. Traim in aceeasi institutie. Nu doresc sa transformam liceul intrun SRL.
4.   Pentru bucovineanul nostru preferat trimis de
(20 oct 2014, 17:36:53
Daca chiar nu iti doresti sa fie transformat intr-un SRL, atunci nu-l fa sa para comentand aiurea.
5.   Traim in Romania trimis de
(20 oct 2014, 18:35:15
De mici ne invatam copii sa fie smecheri. Ii dam la scoli de renume sa invete cei mai bun.Dar din pacate nu mai ai de la cine.Unii daca au bani cumpara tot.Doar e criza.Ar fi in stare sa schimbe si sigla scolii. Am vazut si eu ce a fost.Fara comentarii. Asa ca fapt divers. Suntem un oras mic,cu oameni mici.
6.   Pentru Florin trimis de
(20 oct 2014, 19:04:18
Tu ai fost in sala la Bal. Sau ti l-a povestit cineva ? Ai auzit murmurul Salii ?
6.1  RE: Pentru Florin trimis de
(20 oct 2014, 21:25:22
Dar TU, Petruta, ai fost in sala la bal sau ti l-a povestit cineva? Nu de alta, dar daca mergeai si erai atat de atenta incat sa auzi "murmurul salii", auzeai si numele prezentatorilor, printre care al lui Florin, asadar nu mai puneai asemenea intrebari;)
7.   Pentru Bucovineanul trimis de
(20 oct 2014, 21:20:59
Stimate Bucovineanule, daca erai atat de demn precum pretinzi si aveai lucruri de comentat/ nemultumiri la adresa balului, fiind din "aceeasi institutie" puteai adresa criticile in mod direct celor vizati. Stii, exista vorba aia "rufele murdare se spala in familie". Cum nu ai facut acest lucru si te afisezi in anonimat pe aici aruncand vorbe, ma intreb, cine se comporta mai josnic?
PS. Din nou, daca tot esti din "aceeasi institutie", data viitoare implica-te astfel incat sa nu se mai petreaca asemenea lucruri "marca GloW - Bal mobila din pal" de care vorbesti. Dupa razboi multi viteji se arata!
8.   Petru Rares trimis de
(20 oct 2014, 21:24:35
Am si eu o intrebare..pe ce criterii se alege miss-ul ? Dupa frumusete , inteligenta ?
8.1  RE: Petru Rares trimis de
(20 oct 2014, 21:51:32
Spectacolele astea au savoarea lor si invioreaza tematica. De ce albinutzu nu i-a zis lu margelutza ca nea cucu de la istorie face jocurile lu profa de la "limbi". Asa mi-a venit "in mintea mea " sa leg intriga. Nu are dea face cu realitate doar asa ma distram in sinea mea pe de o parte si pe de alta parte plangea sufletul in mine ca santem generatii de sacrificiu si visam frumos in liceu iar dupa aia trec anii, an cu an, dupa aia zecile de ani si ne irosim marea majoritate aiurea striviti de vremelnicii puterii care de conduc de peste 20 de ani. Sistemul asta securisto-european nu face decat sa distruga sperante, sa omoare vise, sa ti se faca lehamite ce traiesti.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei