Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 20 oct 2014 - Anul XIX, nr. 244 (5753)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Probleme

Datorii de 40 de milioane de lei ale primăriilor sucevene la sistemul integrat de management al deșeurilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Localităţile sucevene care nu-şi vor plăti contribuţiile la sistemul integrat de management al deşeurilor nu vor primi anul viitor bani de la Consiliul Judeţean pentru echilibrarea bugetelor locale.  Avertismentul a fost lansat de şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, care a declarat că există riscul ca sistemul integrat de management al deşeurilor să nu poată fi finalizat în cazul în care primăriile nu-şi achită obligaţiile. Nechifor a subliniat că primăriile s-au angajat să plătească sumele de bani prin hotărâri de consilii locale în perioada 2011-2013, însă acest lucru nu s-a întâmplat. El a precizat că restanţele la nivelul judeţului ating circa 40 de milioane de lei. „Riscăm să nu putem finaliza proiectul dacă nu se plătesc banii. Sunt acum plăţi suplimentare pe care primăriile, în special din zona de munte, le au de efectuat către operatori de gunoi şi cu cât terminăm mai repede depozitele de la Moara şi Pojorâta, cu atât putem reduce mai repede din costurile care cad în sarcina primăriilor. În urmă cu patru ani fiecare primărie se angaja să contribuie financiar la acest sistem de management integrat al deşeurilor în tranşe pe trei ani de zile,  2011, 2012, 2013, şi ar fi trebuit ca anul viitor plăţile să fi fost încheiate. Din păcate nu s-a întâmplat aşa. Trag un semnal de alarmă la primarii care nu înţeleg să-şi achite obligaţiile din trecut şi le spun că cine nu plăteşte nu primeşte”, a declarat Nechifor. Sistemul integrat de management al deşeurilor presupune darea în folosinţă a două gropi ecologice care se află în construcţie la Moara şi Pojorâta, a mai multor puncte de preluare a deşeurilor, centre de transfer cum sunt denumite prin proiect, precum şi desemnarea unui operator privat care să gestioneze întregul sistem.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Datorii de 40 de milioane de lei ale primăriilor sucevene la sistemul integrat de management al deșeurilor.
 Vizualizări articol: 1903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Datorii de 40 de milioane de lei ale primăriilor sucevene la sistemul integrat de management al deșeurilor1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Presedintele PSD Suceava fata in fata cu DNA trimis de
(20 oct 2014, 11:17:28
Domnul Nechifor a avut o prima intalnire cu DNA într-un dosar care vizează modul în care o firmă controlată de un „locotenent” al vicepremierului Liviu Dragnea a câştigat în judeţ contracte cu fonduri europene. Nechifor nu a fost acuzat în acest dosar.
La a doua intalnire cu DNA numele presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Catalin Ioan Nechifor, apare in referatul DNA pentru incuviintarea arestarii preventive a deputatilor Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam, acesta fiind mentionat legat de achizitionarea din bani publici a mosiei lui Paltin Gheorghe Sturdza.
Prin ordonanta din data de 25 august 2014 s-a dispus extinderea urmaririi penale si sub aspectul comiterii unei noi infractiuni de instigare la abuz in serviciu, (...) constand in aceea ca Dan Costin Bengescu, Sorin Iacob, Viorel Hrebenciuc, cu sprijinul lui Aurel Olari, efectueaza demersuri pe langa presedintele Consiliului Judetean Suceava, Catalin Ioan Nechifor, pentru a-l determina sa achizitioneze din bani publici mosia lui Paltin Gheorghe Sturdza din localitatea Salcea, jud. Suceava, compusa dintr-un teren de aproximativ 10 ha si un conac. Este de mentionat ca imobilele mostenite de Paltin Gheorghe Sturdza in localitatea Salcea se afla in imediata apropiere a Aeroportului Stefan cel Mare Suceava, ce este in subordinea Consiliului Judetean Suceava", se arata in document."
Prinţul Paltin Gheorghe Sturdza este naşul de cununie al lui Viorel Hrebenciuc.
Construită în 1850 de boierul Alexandru Cantacuzino Paşcanu, clădirea a devenit la începutul secolului 20 primul conac din Moldova cu electricitate şi apă curentă. Acum, clădirea se află în stare avansată de degradare. Familia Sturdza a scos la vânzare, în 2011, castelul şi domeniul din Salcea. La acea vreme erau vehiculate sume de la 800.000 la 1,4 milioane de euro.

2.   Printul Paul of Suceava trimis de
(20 oct 2014, 11:25:29
Prinţul Paul este vizat de DNA pentru că ar fi dat mită pentru a primi 30.000 de hectare de pădure din Suceava.Acesta ar fi urmărit reconstituirea dreptului de proprietate asupra unui teren forestier de aproximativ 30.000 de hectare din oraşul Broşteni, judeţul Suceava. În acest sens, ar fi fost făcute demersuri şi s-ar fi încercat "să se capaciteze Comisia locală de fond funciar Broşteni să se pronunţe favorabil asupra unei cereri mai vechi formulate de Paul Philippe".În 5 iulie 2012, DNA Suceava l-a trimis în judecată pe primarul comunei Broşteni, Stelian Chirilă, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor publice, fiind acuzat că este copartaş la infracţiuni de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în baza cărora un anume Mitriţă Alexa din Iaşi, ca mandatar al unei persoane din Sinaia – Alexandru Teodor Reşcanu, pe baza unui act de donaţie falsificat, a obţinut 2.300 de hectare de pădure de pe raza OS Broşteni, reprezentând 5% din cele 46.000 hectare aparţinând domeniului regal Broşteni, proprietate recunoscută a Principelui Nicolae, fratele mai mic al regelui Carol al II -lea.Prejudiciul cauzat statului român, proprietar al terenului aflat în administrarea RNP – Romsilva – Direcţia Silvică Suceava – Ocolul Silvic Broşteni, prin validarea amplasamentului terenului cu vegetaţie forestieră situată pe raza Ocolului Silvic Broşteni, pentru care dreptul de proprietate a fost reconstituit de către instanţa de judecată, prin hotărâre definitivă şi irevocabilă în suprafaţa totală de 2292,90 ha este estimat la suma de 10.435.100 euro.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei