Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 26 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 97 (5304)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Chevrolet Spark EV – performață eco, autonomie şi economie de carburant

Chevrolet oferă din acest an și mașini electrice. Primul din noua generație de vehicule cu zero emisii este Spark EV. Aceasta are o autonomie în regim mixt de deplasare în trafic urban/pe autostradă estimată de EPA de 132 km sau 82 de mile cu o baterie complet încărcată.

Comparativ cu un autovehicul nou obişnuit, modelul Spark EV poate asigura şoferilor din S.U.A. o economie de până la 9.000 de dolari (6.897 de euro) la costul carburantului într-o perioadă de cinci ani.

În Statele Unite ale Americii, modelul Spark EV va fi pus în vânzare vara aceasta, în California şi Oregon. Autovehiculul va fi lansat pe anumite pieţe europene începând cu anul 2014.

„Suntem pregătiţi să lansăm pe piaţă un model electric nu doar eficient, dar care oferă şi o conducere dinamică datorită cuplului remarcabil de 542 Nm (400 lb-ft) generat de motorul său electric”, a declarat Pam Fletcher, inginer şef responsabil cu autovehiculele electrice în cadrul GM.

Bateria litiu-ion de 21 kWh a modelului Spark EV va continua tradiţia Chevrolet, oferind cea mai mare perioadă de garanţie din industria auto, de opt ani sau puţin sub 161.000 km, în funcţie de care dintre aceste limite este atinsă prima.

Spark EV va fi primul autovehicul de pe piaţă care va oferi încărcătorul SAE certificat recent, pentru încărcare rapidă la curent continuu (c.c.). Acest încărcător, care va fi disponibil la scurt timp după lansare, va permite reîncărcarea bateriei modelului Spark EV la până la 80% din capacitate în aproximativ 20 de minute. De asemenea, bateria suportă mai multe încărcări rapide la curent continuu pe zi. Reîncărcarea la curent alternativ poate fi efectuată în şase – opt ore, utilizând o priză de 230 V. Un set de cabluri de alimentare este disponibil standard. 

Modelul Chevrolet Spark EV va atinge viteza de 100 km/h în mai puţin de 8,5 secunde prin îmbinarea armonioasă dintre un motor electric cu magnet permanent, care dezvoltă o putere de peste 130 cp şi unitatea de transmisie coaxială.

Motorul cu magnet permanent dezvoltat de GM, cu răcire cu ulei, este centrul vital al sistemului de propulsie al modelului Spark EV. Efectuând teste pe distanţe de peste o jumătate de milion de mile (0,8 milioane de kilometri) cu versiuni de testare ale modelului Spark EV, inginerii au reuşit să asigure cele mai bune performanţe ale motorului electric, utilizând un stator cu bare de cupru şi o configuraţie unică a rotorului. 

Săptămâna trecută, uzina a sărbătorit intrarea în producţie a motorului din dotarea modelului Spark EV, fiind primul producător auto american important care a proiectat şi produs atât un motor electric complet, cât şi unitatea de transmisie pentru un autovehicul electric modern în S.U.A.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Chevrolet Spark EV – performață eco, autonomie şi economie de carburant.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chevrolet Spark EV – performață eco, autonomie şi economie de carburant0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei