Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 sep 2012 - Anul XVII, nr. 226 (5131)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Infiniti lansează la Paris conceptul electric LE

Infiniti și-a făcut temele pentru Salonul Auto de la Paris. Marca japoneză va revela un vehicul electric, un vehicul cu zero emisii. Conceptul LE prefațează viitorul model verde destinat să deschidă o nouă eră în clasa premium.

„Conceptul Infiniti LE a fost dezvoltat cu intenţia de a crea o maşină de serie, şi mare parte din ceea ce vedeţi va deveni realitate”, a afirmat Bernard Loire, vicepreşedinte Infiniti pentru Europa, Orientul Mijlociu, India şi Africa.

Îmbinând plăcerea de a conduce cu lipsa emisiilor poluante într-o caroserie compactă extrem de elegantă, conceptul 100% electric Infiniti LE este prezentat la Paris cu promisiunea de a lansa o versiune de serie pe anumite pieţe într-un interval de timp de doi ani. Modelul de serie va fi dotat cu motorul modern al conceptului LE şi va prelua o mare parte din elementele sale de design, astfel că imaginea transmisă va fi de „lux modern” mai degrabă decât de „vehicul electric”. Va intra în producţia de serie şi habitaclul extrem de rafinat, dar şi tehnologia uşor de utilizat, care include şi posibilitatea de a beneficia de un revoluţionar sistem de încărcare wireless.

Cu un design cu totul nou, sedanul cu patru uşi combină dinamismul şi eleganţa cu cele mai recente elemente de design specifice modelelor Infiniti.

Maşina este bine proporţionată, partea posterioară sugerând o senzaţie de mişcare. În partea frontală se găseşte calandrul dublu arcuit, iar sub emblema Infiniti amplasată central se ascunde o mufă pentru încărcare.

Cu o lungime de aproximativ 4,7 m, conceptul LE are o dimensiune similară cu sedanul Infiniti G, pentru a sprijini filosofia Infiniti conform căreia emisiile zero nu trebuie să însemne o maşină mică. Şi nu trebuie să însemne nici o maşină anostă: interiorul este demn de o adevărată maşină de lux şi profită de silenţiozitatea motorului electric pentru a oferi o călătorie liniştită, indiferent de viteză.

Noua generaţie de tablou de bord şi sisteme de conectivitate este prezentată în conceptul LE, iar ospitalitatea specifică Infiniti, un factor la fel de important, este scoasă în evidenţă prin luminile discrete, vizibilitatea excelentă şi spaţiul generos. Conceptul LE nu face compromisuri nici când vine vorba de spaţiu sau confort. Ideea ingenioasă de a amplasa bateriile litiu-ion sub planşeu oferă o soluţie fără compromisuri pentru a asigura un spaţiu generos pentru bagaje şi pasageri, contribuind totodată la coborârea centrului de greutate al maşinii.

Rămânând fidel filosofiei Infiniti privind performanţa inspirată, conceptul Infiniti LE a fost conceput pentru a stimula simţurile şoferului, nu pentru a le amorţi. Obiectivul este atins cu ajutorul unui motor electric performant de 134 CP, având un cuplu de 325 Nm disponibil imediat. Ţinta inginerilor a fost de a atinge acceleraţia specifică unui model electric, fără a sacrifica autonomia, care este de aproximativ 160 km.

Blocul de baterii este alcătuit din baterii litiu-ion (Li-ion) laminate de 24 kWh, de o calitate dovedită, cu un încărcător rapid care asigură o încărcare de 80% în 30 de minute. Printre celelalte opţiuni analizate se numără inovatorul sistem de încărcare fără fir pentru acasă.

Acesta utilizează o bobină integrată în deplină siguranţă în suprafaţa de încărcare, pentru a încărca bateria printr-un flux de energie inductivă. Sistemul de asistenţă inteligentă la parcare va alinia automat maşina peste perimetrul de încărcare, pentru a asigura o încărcare optimă, iar şoferul nu mai are nimic de făcut, neexistând cabluri care trebuie conectate.

Lipsa emisiilor poluante cu care se mândreşte conceptul Infiniti LE şi maniera de abordare a luxului definesc o nouă clasă de maşini electrice compacte premium, al cărei lider doreşte să fie Infiniti odată cu lansarea producţiei de serie în 2014.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Infiniti lansează la Paris conceptul electric LE.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Infiniti lansează la Paris conceptul electric LE0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei