Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 1 aug 2011 - Anul XVI, nr. 179 (4777)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

BMW prezintă conceptele inovatoare i3 și i8

BMW va sosi la Frankfurt cu primele două exemplare ale noului sub-brand pe care l-au denumit simplu ”i”. Sunt două concepte botezate i3 și i8 care reprezintă viziuni asupra viitorului automobil pur ecologic și respectiv automobil sportiv ecologic. Ambele utilizează fibra de carbon, sisteme de propulsie eficiente, idei inovatoare de design și tehnologii care peste câțiva ani vor intra în utilizare cotidiană.

"Soluţiile de mobilitate ale mărcii BMW care să fie durabile şi orientate spre un anumit scop, marchează începutul unei noi ere în ceea ce priveşte mobilitatea individuală în industria auto", susține Ian Robertson, responsabil pentru marketing şi vânzări.

BMW i3 Concept, comunicat iniţial sub denumirea de Megacity Vehicle. Prima maşină electrică din producţia de serie a BMW Group pune accentul pe provocările mobilităţii viitorului în zonele urbane şi, în calitate de primul automobil electric din segmentul premium, reinventează atributele emblematice BMW pentru viitor.

BMW i8 Concept, o maşină sport de o versatilitate fără precedent – cu spaţiu interior de patru locuri, performanţe dinamice remarcabile şi eficienţă de neegalat. Reuneşte un motor cu ardere internă şi un sistem de transmisie electrică pentru a crea o experienţă extraordinară a condusului completată de un nivel deosebit de redus al consumului de combustibil şi al emisiilor.

BMW i3 Concept - dinamic, compact, fără emisii.

BMW i3 Concept este un automobil durabil fără compromisuri, conceput pentru aglomerările urbane.

Piesa centrală a designului este arhitectura inovatoare LifeDrive care are la bază folosirea materialelor de avangardă precum fibra de carbon şi separarea automobilului în două componente complet distincte – şasiul (Drive) şi habitaclu (Life). Utilizarea inovatoare a materialelor şi designului ultra-uşor permite ca i3 Concept să parcurgă distanţe lungi cu o singură alimentare şi să ofere o siguranţă deosebită în cazul unei coliziuni, dar asigură şi o dinamică excelentă a automobilului.

Motorul electric, dispus pe puntea spate, generează o putere de 170 CP şi un cuplu impresionant de 250 Nm încă de la demaraj. BMW i3 Concept accelerează de la 0 la 60 km/h în mai puţin de patru secunde şi de la staţionare la 100 km/h în sub opt secunde. Modulul Life invocă un sentiment de spaţiu în interiorul automobilului mai generos decât oferă chiar şi cele mai noi maşini decapotabile.

Datorită celor patru locuri, uşilor cu deschidere largă în sens opus, portbagajului cu o capacitate de aproape 200 de litri şi unui compartiment funcţional suplimentar în partea din faţă, BMW i3 Concept este echipat pentru cerinţele utilizării cotidiene. Motorul electric dezvoltat de BMW şi designul ultra-uşor optimizat al arhitecturii LifeDrive nu sunt singurii factori care asigură un nivel ridicat de eficienţă şi autonomie.

Abilitatea automobilului de a recupera energia în timp ce se deplasează şi funcţiile speciale de extindere a autonomiei, cum ar fi modul ECO PRO, contribuie şi ele la mărirea distanţei parcurse.

Funcţiile inovatoare de conectivitate BMW i3 Concept au o contribuţie importantă pentru o utilizare mai facilă a automobilului. Funcţiile de comandă de la distanţă, accesibile printr-un terminal smartphone, permit proprietarilor să-şi găsească maşina, să marcheze poziţia staţiilor de realimentare, permit programarea încărcării acumulatorului după un anumit orar şi furnizează informaţii despre statusul automobilului.

BMW i8 Concept - emoţional, dinamic şi eficient.

BMW i8 Concept întruchipează transformarea în realitate a viziunii unei maşini sport contemporană şi sustenabilă. Conceptul inovator hibrid plug-in combină sistemul modificat de transmisie electrică de la BMW i3 Concept (acum montat pe puntea faţă) cu un motor cu combustie cu trei cilindri, foarte performant, care dezvoltă o putere de 220 CP transferată punţii spate. Motorul electric de la BMW i8 Concept poate propulsa singur automobilul.

Accelerarea de la 0 la 100 km/h în mai puţin de cinci secunde combinată cu un consum de combustibil - în ciclul de testare EU - situat la mai puţin de trei litri per 100 kilometri şi un consum mediu mixt situat între 5,0 şi 7,0 litri per 100 kilometri - chiar şi cu un condus mai sportiv - sunt date care în momentul actual nu pot fi atinse de nici un automobil cu motor cu combustie şi cu performanţe comparabile. BMW i8 Concept poate parcurge până la 35 de kilometri numai cu propulsie electrică.

Proporţiile dinamice oferă prototipului BMW i8 Concept impresia de mişcare spre înainte, încă dinainte de a-şi mişca roţile şi acordă o formă vizuală performanţelor extraordinare. Poziţionarea motorului electric şi a propulsorului pe punţile respective, economia de spaţiu şi pachetul bine echilibrat al tuturor componentelor a adus la o distribuţie optimă a maselor 50:50. În acelaşi timp, modelul cu 2+2 locuri oferă suficient spaţiu pentru patru pasageri, astfel că este extrem de practic pentru utilizare cotidiană. Greutatea fiecărei componente din interiorul BMW i8 Concept a fost minimizată până la cel mai mic detaliu, compensând masa suplimentară a sistemului de transmisie electrică şi a acumulatorului.

Caracterul sportiv al BMW i8 Concept se regăseşte şi în interior. Cu planşa de bord orientată către conducător, într-o abordare nouă de design, BMW i8 Concept cufundă conducătorul într-o experienţă unică a condusului. Poziţia conducătorului este orientată clar spre persoana de la volan şi oferă acces optim la toate informaţiile şi sistemele de control.

BMW i8 Concept este maşina sport a noii generaţii - simplă, emoţională şi sustenabilă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW prezintă conceptele inovatoare i3 și i8.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 719 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BMW prezintă conceptele inovatoare i3 și i80.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei