Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 15 oct 2010 - Anul XV, nr. 243 (4534)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   15 imagini |   ø fişiere video

Touareg eXperience Tour 2010, demonstrație de forță și abilitate de la Volkswagen

Volkswagen reprezintă o atracție pentru iubitorii de automobile de teren de când Touareg și-a făcut debutul în segmentul mașinilor sportive utilitare. Se întâmpla în 2002 când lumea începea să se obișnuiască treptat cu ideea că germanii construiesc și SUV-uri. Pentru a etala calitățile sale, Volkswagen a folosit atât armele unui marketing agresiv cât și alternativa supremă – Raliul Dakar, ori alternativa practică precum acest regal off-road denumit Touareg eXperience Tour.

Ajuns la a șasea ediție, turneul promovează imaginea de model suveran a noului Touareg pe orice tip de traseu, unei comunități restrânse formată doar din potențiali clienți. Din acest motiv, Touareg eXperience Tour se diferențiază de alte manifestări din universul 4x4 nu doar prin faptul că oferă experiență personală puternică, ci și pentru că ea reprezintă începutul unei legături de durată unde relația om-mașină este la nivel emoțional mult mai directă.

”Este o acțiune menită să închege o comunitate a acestor viitori proprietari de Touareg. Turneul este de asemenea un schimb de experiență între ceea ce înseamnă posibilitatea de a rula atât pe teren accidentat cât și pe șosea”, susține Radu Ianovici, director de marketing Auto Mitric, distribuitor Volkswagen pentru județele Suceava și Botoșani.

Touareg eXperience Tour se desfășoară în patru etape regionale, Moldova fiind cea de a doua. Organizatorii, Porsche România – importatorul oficial pentru România al mărcii Volkswagen, clubul Taifun Off-Road și distribuitorii Volkswagen, au ales ca locație de desfășurare zonele de munte și pădure ale Bucovinei, locul perfect pentru etalarea abilităților de tot-teren a celui mai titrat SUV german în competițiile de anduranță.

Traseul prestabilit, cu o lungime de 185 de kilometri, a avut ca punct de plecare municipiul Gura Humorului și a inclus atât porțiuni asfaltate, drumuri forestiere, de țară sau munte. Caravana, ce a numărat aproape 30 de modele Touareg V6 BlueMotion de ultimă generație, a fost însoțită de două exemplare Amarok – mașina oficială a raliului Dakar (cea mai dură competiție din motorsport), pregătite pentru o aventură în mijlocul naturii sălbatice.       

Vremea a fost magică, oferind numeroase surprize participanților care, pe durata celor 7 ore de condus, au tot experimentat. Aerul proaspăt ca de primăvară, soarele strălucitor ca de vară, ceața dimineților răcoroase de toamnă și zăpada de pe platourile înalte au alternat ca factori de culoare în peisajul unui turneu care a pus în valoare competențele noului Touareg.  

Drumul a continuat spre Câmpulung Moldovenesc și Izvorul Alb, secțiune unde tehnologia 4Motion, propulsorul turbodiesel de 240 CP, suspensiile, frânele și șasiul  s-au descoperit într-o ipostază complet diferită decât cea cu care ne-am familiarizat la rularea pe asfalt. Fiind un traseu de dificultate medie, solicitarea componentelor a crescut în intensitate, la fel și plăcerea de a cuceri fiecare palmă de teren accidentat.

Touareg se simte aici ca acasă. Cei care însă doresc mai mult decât o simplă plimbare pe cărări neumblate pot apela la pachetul 4xMotion care permite conducătorului auto să străbată trasee off-road cu un grad mare de dificultate.

Ajunși pe platoul Rarăului la 1.650 de metri, temerarii pasionați și nomazii Touareg au coborât spre Valea Bistriței. Peisajul mirific și atmosfera ca de iarnă au însoțit caravana de modele off-road până la Vatra Dornei, unde oamenii și mașinile și-au tras un pic sufletele.

Popasul din localitatea montană a însemnat practic definirea primei jumătăți a turneului  Touareg eXperience. Este momentul impresiilor sincere, a zâmbetelor de satisfacție, cât și a împărtășirii propriilor experiențe. VW Touareg are mulți prieteni și admiratori, iar aici, prin efort și prestanță, și-a mai câștigat câțiva.

Touareg încearcă să arate că dincolo de imaginea sa premium, este și o mașină pentru drumuri grele.  Aventurile în mijlocul naturii nu sunt străine de natura acestui SUV destoinic și impetuos.

Caravana pornește ultima destinație. Plăcerea de a șofa crește în intensitate, însă fiecare kilometru începe să devină tot mai apasător. Turneul se apropie de sfârşit.

Minunățiile din jur de pe Mestecăniș, culorile toamnei care poleiesc îmbrăcămintea pădurilor, încântă ochiul și simțurile. Feeria cromatică pigmentează întreaga experiență senzorială cu tablouri unice, demne de imortalizat pe pânză.

Punct final.

Există două lucruri care s-au schimbat de la plecare la sosire. Mașinile au devenit simboluri, iar factorul uman un beneficiar al lor.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Touareg eXperience Tour 2010, demonstrație de forță și abilitate de la Volkswagen.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 497 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Touareg eXperience Tour 2010, demonstrație de forță și abilitate de la Volkswagen5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei