Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 aug 2009 - Anul XIV, nr. 197 (4183)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

BMW 320d EfficientDynamics Edition, campion la consum în clasa premium

BMW vine la Frankfurt cu o armată de noi modele. Având o garnitură formată din cinci vehicule de serie şi un concept, constructorul german se dovedeşte a fi şi cel mai prolific dintre toţi expozanţii salonului din acest an. Ultimul sosit pe lista debutanţilor este 320d EfficientDynamics Edition, model care stabileşte un nou record de consum în segmentul premium. BMW anunţă un consum mediu de doar 4,1 litri/100 km şi o rată a emisiilor de numai 109 grame de dioxid de carbon pe kilometru, performanţe impresionante reuşite de un motor diesel de 2.0 litri care dezvoltă 163 de cai putere.
Structura din aluminiu a propulsorului, turbina cu geometria variabilă şi tandemul sistem de injecţie directă/ injectoare piezo sunt câteva din secretele care au concurat la împlinirea acestei reuşite semnate de BMW.
Inginerii nu au ascuns faptul că motorul diesel a suferit o serie întreagă de optimizări, având ca scop principal atingerea unui standard mai ridicat al eficienţei.
Spre exemplu, volanta acestui propulsor beneficiază de un pendul centrifugal special, care reduce semnificativ vibraţiile la viteze mici de rotaţie şi asigură caracterstici de condus precise.
Chiar şi recalibrat, pentru un consum mai mic, 320d EfficientDynamics Edition rămâne un vehicul cu performanţe dinamice notabile: demaraj de la 0 la 100 km/h în 8,2 secunde, viteză maximă 225 km/h.
Un real suport în lupta pentru diminuarea consumului este asigurat de tehnologia avansată de recuperare a energiei la frânare, sistemul start/stop şi indicatorul pentru schimbarea treptelor de viteză. BMW a adoptat şi câteva soluţii practice, întâlnite la majoritatea maşinilor economice: garda la sol redusă, transmisie cu trepte mai lungi, echipare cu anvelope LRR (cu rezistenţă redusă la înaintare). De asemenea, servodirecţia acţionată electric are un mod de lucru diferit, în sensul că nu funcţionează decât la solicitarea şoferului sau când situaţia o impune.
Dacă se rulează pe drum drept, motorul electric din componenţa sistemului de direcţie este decuplat, în schimb, la efectuarea virajelor sau când viteza scade, acesta este cuplat automat.
O simplă comparaţie între 316d - până nu demult etalonul în materie de economie de carburant, şi 320d EfficientDynamics Edition arată progresele întregistrate în doar câteva luni de inginerii BMW. Dacă 316d are nevoie de 4,5 litri/100km la un propulsor de 116 cai putere, cea mai economică versiune Seria 3 vine acum cu un consum mai mic cu 0,4 litri/100 km şi un motor mai puternic cu 47 CP.
În ciuda tuturor schimbărilor implementate pe noul 320d EfficientDynamics Edition, acesta va fi comercializat la acelaşi preţ de pornire ca şi modelul normal BMW 320d.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului BMW 320d EfficientDynamics Edition, campion la consum în clasa premium.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 356 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BMW 320d EfficientDynamics Edition, campion la consum în clasa premium0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei