Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 7 apr 2009 - Anul XIV, nr. 80 (4066)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Kia prezintă noua generaţie Sorento

Kia a ridicat voalul de pe ultima creaţie născută sub zodia sloganului „The Power to Surprise”. Aşteptat cu emoţie la Salonul Auto de la Geneva, noul Sorento şi-a făcut debutul o lună mai târziu, prelungind astfel suspansul pentru presă şi fani. A doua generaţie a fost revelată în premieră în ţara de origine a mărcii Kia, cu ocazia Salonului Auto de la Seul.

Aşa cum se anticipase anterior, aceasta se inspiră abundent din conceptul KND-4, dezvăluit în anul 2007, tot la Seul. Cu un design complet schimbat, un nivel al calităţii ridicat şi motorizări mai eficiente, noul SUV se pregăteşte să dea lovitura în segmentul său.

Estetica se bazează pe o combinaţie de suprafeţe plane şi unghiuri drepte, în detrimentul unor forme rotunjite care dominau precedentul model. Sorento a pierdut din robusteţe dar a câştigat mai multă maturitate. Este mai simplu, mai expresiv şi pe deplin masculin.

Kia plănuieşte comercializarea unui număr de 140.000 de unităţi anual, din care estimează că 50.000 de exemplare vor fi acaparate de clienţii nord-americani. Deşi recesiunea nu şi-a spus ultimul cuvântul, Kia avansează obiective destul de îndrăzneţe. „În ciuda unui climat economic incert, suntem încrezători că noul Sorento va ajuta la creşterea semnificativă a cotei de piaţă Kia pe segmentul CUV (Crossover Utility Vehicle)", a declarat Hyoung-Keun Lee, directorul executiv al diviziei de afaceri internaţionale al companiei Kia.

Noua generaţie a crescut în dimensiuni şi este oferită pentru prima oară în configuraţie cu şapte locuri la interior şi o caroserie autoportantă. Kia va demara în luna mai producţia noului Sorento.

Interiorul dispune de materiale mult mai calitative şi finisaje atent lucrate. Un sistem de navigaţie prin satelit cu ecran de 6,5 inch, echipament audio cu MP3 şi conectivitate iPod - sunt doar o parte din noutăţile rezervate de Kia viitorilor clienţi. Modelul mai beneficiază de pavilion panoramic din sticlă, cameră video pentru asistarea la mersul înapoi, sistemul keyless entry iar pornirea motorului se face prin simpla apăsare a unui buton.

Partea de propulsie este completată de unităţi mai puternice dar şi mai puţin poluante. Pentru Europa, gama va include, ca şi până acum, doar două motoare. Primul este un motor Theta II pe benzină de 2,4 litri ce dezvoltă 174 de cai putere la 6.000 rpm şi un cuplu maxim de 225 Nm la 3.750 rpm, iar cel de al doilea este un propulsor din noua gamă R-diesel de 2,2 litri de 197 cai putere şi un cuplu motor de 435 Nm.

Transmisia constă în cutii automate cu cinci şi şase trepte, manuale sau automate, cu variaţie continuă. Modelul va fi disponibil în versiunile 2WD (cu tracţiune faţă) şi 4WD (cu tracţiune integrală).

Lansată în anul 2003, prima generaţie Sorento s-a vândut în 900.000 de exemplare în întreaga lume. Noua generaţie va fi comercializată în Europa din 2010.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kia prezintă noua generaţie Sorento.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Kia prezintă noua generaţie Sorento5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei