Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 28 feb 2009 - Anul XIV, nr. 48 (4034)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Honda Insight, disponibilă în toată Europa la un preţ sub 20.000 de euro

Honda nu se mai mulţumeşte cu locul doi în topul constructorilor de automobile hibride. Tocmai din acest motiv, compania va duce o bătălie aprigă pentru supremaţie cu principalul său rival. Honda a vândut 300.000 de hibride, Toyota peste 1.000.000. Honda lansează anul acesta noul Insight, în timp ce Toyota vine cu a treia generaţie Prius. Lupta se anunţă strânsă însă strategia celor de la Honda pare mai bine adaptată perioadei actuale de criză.

„Un hibrid pentru toată lumea”, aşa sună sloganul sub care îşi promovează Honda noul model în Europa, disponibil din luna aprilie la un preţ accesibil. Odată cu anunţarea preţurilor de vânzare, marca niponă şi-a ţinut promisiunea făcută cu mult înainte ca modelul de serie Insight să apară pe piaţă. „Acest nou model se va evidenţia prin preţul de achiziţie, furnizând tehnologia hibridă unui număr foarte mare de clienţi interesaţi să cumpere vehicule foarte economice şi cu costuri de întreţinere reduse”, declara anul trecut Takeo Fukui, fostul preşedinte Honda, la dezvelirea conceptului Insight.

Recent au fost publicate preţurile de achiziţie ale maşinii ecologice pe principalele pieţe auto din Europa. Astfel, noul Honda Insight va putea fi cumpărat la un preţ mai mic de 20.000 de euro. Spre exemplu, în Germania noul Insight costă 19.550 de euro, în Spania 19.800 de euro, iar în Suedia el poate fi achiziţionat de la 19.850 de euro. Preţul de bază în Italia porneşte de la 19.900 de euro, în timp ce în Olanda el este stabilit la 19.950 de euro.

Hibridul japonez va intra din vară şi pe piaţa românească, Insight fiind programat să debuteze oficial în luna iunie. Preţul de pornire nu este cunoscut însă el ar putea să păstreze aceeaşi coordonată ca şi pe pieţele europene, adică să fie livrat la un cost de achiziţie cu 5.000 de euro mai mic decât precedentul model Toyota Prius - care în România se vinde cu 25.500 euro cu TVA inclus. Preţul „psihologic” de 20.000 de euro este, şi în cazul pieţei româneşti, mai mult decât verosimil.

Demn de menţionat şi faptul că Insight este de asemenea mai ieftin, în medie, cu 3000 de euro şi decât Civic Hybrid, un model de referinţă până acum în gama hibridelor Honda. Dar nu numai preţul sau costurile mici de întreţinere constituie un avantaj al modelului japonez ci şi emisiile scăzute ale motorului - care atrag un bonus la cumpărare de câteva sute de euro, spre exemplu de 700 de euro în Franţa – cât şi consumul scăzut al acestuia. Potrivit datelor oferite de manufacturierul nipon, noul Insight consumă în medie 4,4 l/100 km, mai puţin decât orice alt automobil de talia sa echipat cu propulsor diesel. Sistemul hibrid constă într-un motor de 1,3 litri de 85 de cai putere şi un motor electric ce dezvoltă 13 cai putere.

Insight dispune de cinci locuri la interior şi tehnologia "Ecological Drive Assist System", care informează permanent şoferul asupra performanţelor, ajutându-l să-şi îmbunătăţească stilul de condus pentru a limita consumul şi poluarea. Pe fişa tehnică mai figurează sistemele start/stop şi de recuperare şi stocare a energiei cinetice.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Honda Insight, disponibilă în toată Europa la un preţ sub 20.000 de euro.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Honda Insight, disponibilă în toată Europa la un preţ sub 20.000 de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei