Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 13 ian 2009 - Anul XIV, nr. 8 (3994)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Kia dezvăluie Soul'ster, conceptul de crossover multifuncţional

Kia a lăsat o impresie foarte bună la salonul nord-american. Deocamdată doar presei, pentru că urmează şi verdictul celui mai aspru judecător din lume: publicul.

O singură premieră a fost totuşi suficientă pentru a atrage atenţia la standul mărcii coreene, ale cărei aspiraţii sunt tot mai multe. Conceptul Soul'ster este cel mai îndrăzneţ proiect prezentat la Salonul Auto de la Detroit, pe a cărui finalitate putem deja paria.

Un amalgam de versiuni se înghesuie pe acest prototip care reflectă un viitor automobil destinat vacanţelor pe litoral dar care, la fel de bine poate fi utilizat ca maşină de oraş, de weekend sau pentru mici activităţi meşteşugăreşti. Cu alte cuvinte, este un vehicul care cumulează toate avantajele oferite de un pick-up, un cabriolet şi, nu în ultimul rând, un crossover urban.

„Soul’ster oferă ceva nou, intrigant şi relevant în acelaşi timp pentru clienţii de astăzi - un automobil simpatic, accesibil, decapotabil, destinat persoanelor active care au plăcerea de a-şi petrece timpul alături de prieteni”, declară Tom Kearns, designer şef al Kia Motors America. „Sfidând tendinţele segmentului, furnizând atât utilitate cât şi practicabilitate, Soul’ster afişează un design distinctiv şi satisface multiple nevoi ale consumatorului”, adaugă Kearns.

Construit pe platforma modelului urban Soul, conceptul este primul derivat pe baza acestui crossover de dimensiuni compacte. Cu excepţia cadrului din aluminiu amplasat pe spoiler, partea frontală preia în întregime elementele noului Soul. Portierele au un sistem de deschidere diferit, sunt de dimensiuni mai mari iar oglinzile retrovizoare sunt echipate cu LED-uri.

Kia apelează la o structură roll-bar pentru a proteja eficient pasagerii din faţă, în timp ce modificările aduse parbrizului sunt menite să imprime un aer sportiv decapotabilei crossover. Plafonul din două bucăţi, grilele de aerisire din aripile faţă şi jantele din aliaj cu un design unic sunt alte caracteristici specifice acestui concept. Caroseria în două uşi este vopsită într-o nuanţă specială de galben, denumită Soul'r Yellow, pentru a atrage uşor privirile celor din jur.

Soul'ster are ca ţintă publicul tânăr şi deopotrivă activ. Agil, silenţios şi dinamic precum modelul din care se inspiră, modelul Kia va fi disponibil cu motorizări specifice pieţelor de distribuţie.

Pentru europeni, cea mai pretabilă va fi versiunea turbodiesel CRDi de 1,6 litri ce produce 124 de cai putere. În gama propulsoarelor mai există două unităţi pe benzină cu patru cilindri de 1,6 litri ce dezvoltă 120 de cai putere - disponibilă cu o cutie manuală în cinci trepte, şi 2,0 litri de 140 de cai putere - cuplată la fie la transmisie manuală cu 5 trepte sau una automată cu patru rapoarte, ce urmează să fie livrată pieţei americane.

În opinia creatorilor săi, Soul'ster are rădăcini de roadster, un aspect "industrial" şi un caracter dur, dar rafinat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Kia dezvăluie Soul'ster, conceptul de crossover multifuncţional.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kia dezvăluie Soul'ster, conceptul de crossover multifuncţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei