Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 12 ian 2009 - Anul XIV, nr. 7 (3993)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Volkswagen furnizează surpriza salonului de la Detroit: Concept BlueSport

Volkswagen este întotdeauna la înălţime când e vorba de un eveniment de talie internaţională. Germanii au respectat un ritual cu care ne-a obişnuit în ultimii ani: salonul şi premiera. La Detroit au surprins pe marea majoritatea a celor prezenţi cu conceptul BlueSport, deşi trebuie să recunoaştem că în ultima vreme circula vestea că grupul auto pregăteşte o decapotabilă sport. Iat-o! Deocamdată un prototip. „BlueSport se dovedeşte a fi o maşină compactă şi pasională ce poartă semnătura inconfundabilă a mărcii Volkswagen”, a declarat Martin Winterkorn, preşedintele Volkswagen.

„Maşina oferă o dinamică excelentă, un motor diesel puternic şi care este combinat cu filozofia noastră, caracteristică, asupra eficienţiei”, a mai afirmat Winterkor.

Fiind vorba de un roadster pur, de mici dimensiuni şi o greutate de aproape 1200 kg, BlueSport dispune de două locuri la interior şi pavilion retractabil din material textil. Soluţia clasică, ce ar putea fi regăsită şi pe viitoarea maşină de serie, este mai avantajoasă în primul rând prin prisma costurilor. În al doilea rând, un astfel de plafon are o greutate mai mică şi este mai uşor de montat în fabrică.

Decapotabila Volkswagen măsoară 3,99 metri lungime şi beneficiază de un propulsor diesel clean -  cu emisii curate, de 2.0 litri ce dezvoltă 180 de cai putere şi un cuplu maxim de 350 Nm disponibil de la 1.750 de rotaţii.

Motorul emite doar 113 g/km de dioxid de carbon şi înglobează cea mai nouă tehnologie de injecţie directă common-rail. În sistemul de evacuare al gazelor, este montat un convertor catalic NOx - un recipient din oţel inoxidabil ce conţine un strat subţire de material catalitic. Datorită convertorului catalitic, 90% din gazele de combustie - monoxidul de carbon, hidrocarburile, azotul, pot fi neutralizate.

Conceptul BlueSport este dotat cu o transmisie DSG semi-automată cu dublu ambreaj şi 6 trepte, care, conform afirmaţiilor făcute de Volkswagen, este cea mai economică şi agilă cutie de viteze din lume. Cupul motor este trimis roţilor pe de puntea spate, astfel că decapotabila respectă reţeta specifică unui roadster autentic.

Demarajul se efectuează în 6,6 secunde până la 100 km/h, iar viteza maximă ce poate fi atinsă de prototip este de 226 km/h. Consumul, un capitol tot mai sensibil pentru cumpărătorul de astăzi, se ridică la doar 4,3 litri la 100 km. Pentru ca performanţele în materie de consum să ajungă la acest nivel, prototipul Volkswagen foloseşte un sistem automat start-stop şi un dispozitiv pentru recuperea energiei cinetice, extrem de utile ţinând cont că prezenţa acestora înseamnă o reducere cu 0,2 litri de carburant la fiecare 100 de kilometri parcurşi în oraş.

Volkswagen nu a precizat când este prevăzut să apară modelul de serie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Volkswagen furnizează surpriza salonului de la Detroit: Concept BlueSport .
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Volkswagen furnizează surpriza salonului de la Detroit: Concept BlueSport0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei