Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2008 - Anul XIII, nr. 237 (3918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Nissan Nuvu Concept, aşa va arăta viitoarea generaţie Micra!

Nissan nu şi-a ascuns niciodată dorinţa de a fi în primul eşalon al maşinilor prietenoase cu mediul. O idee despre cum poate arăta şi ce rol poate juca un model ecologic a arătat Nissan la Paris prin conceptul Nuvu.

Futurist, compact şi eficient în transportul urban - acestea sunt cuvintele care îl caracterizează pe cel mai curat minicar Nissan.

„Nuvu este un concept, evident, dar per ansamblu este o maşină cu perspective. Este uşoră, nepoluantă şi poate fi condusă cu uşurinţă", susţine François Bancon, managerul general al departamentului de strategie şi planificare a produsului în cadrul companiei Nissan.

Creaţia cu aspect de jucărie anticipează un microcar electric de numai 3 metri lungime şi un interior în configuraţie 2+1, ideal pentru deplasările urbane. Compact la exterior dar spaţios la interior - aceasta este deviza de la care inginerii au pornit desenarea cabinei şi caroseriei.

Nuvu măsoară 1.700 mm lăţime, 1.550 mm înălţime şi are un ampatament de doar 1.980 mm, destul cât să confere un grad de confort peste media maşinilor de clasă A. Pavilionul precum o boltă, modelat cu multă îndrăzneală, pare o soluţie ce nu se va regăsi la viitoarea maşină de serie. Greşit! Ea va fi păstrată, spun oficialii Nissan, pentru ca habitaclul să fie aerisit şi generos.

„Nuvu se adresează persoanelor dinamice din mediul urban care nu doresc să le fie compromise libertatea personală sau confortul, dar care vor aprecia că cineva le-a oferit-o”, spune purtătorul de cuvânt al mărcii Nissan.

Dezvoltat pe o platformă unică, Nuvu dispune de tehnologia necesară care să-l propulseze fără eforturi până la o viteza maximă de 120 km/h. Plafonul înţesat cu panouri solare ajută la captarea energiei şi stocarea în acumulatori capabili să asigure o autonomie de 125 de kilometri.

Interiorul, un simplu exerciţiu de design, este destul de spaţios cât să găzduiască trei persoane adulte. „Cel mai important aspect al conceptului Nuvu este designul interior care oferă spaţiu şi confort mare într-un pachet inteligent creat pentru a-l utiliza în cel mai bun mod cu putinţă pe şosele şi în parcările aglomerate”, afirmă Bancon.

Construit din materiale naturale, organice dar şi reciclate, Nuvu este modelul care impune cheltuieli foarte scăzute, costurile de producţie fiind o problemă spinoasă pentru toţi producătorii de automobile. "Nuvu este, pe drept cuvânt, o nouă viziune asupra viitorului maşinilor urbane. Clar, acestea sunt electrice, din punctul nostru de vedere ele sunt destinate doar deplasărilor în interiorul oraşelor. Credem că automobilele cu zero emisii reprezintă una din soluţiile cheie pentru vehiculele de oraş”, conchide managerul general François Bancon.

Dezvelirea conceptului cu zero emisii a avut un dublu scop: acela de a prefaţa intrarea în producţie a primului vehicul electric Nissan dar şi de a arăta tema stilistică a viitoarei generaţii Micra. Producătorul japonez a anunţat cu ceva timp în urmă că va introduce în anul 2010 pe pieţele din Japonia şi Satele Unite, un model cu propulsie exclusiv electrică, vehicul ce va fi distribuit la nivel global începând cu anul 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nissan Nuvu Concept, aşa va arăta viitoarea generaţie Micra!.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 694 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nissan Nuvu Concept, aşa va arăta viitoarea generaţie Micra!0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei