Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 15 sep 2008 - Anul XIII, nr. 217 (3898)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Infiniti FX37 ameninţă supremaţia germanilor în clasa SUV

Infiniti este cel mai nou jucător pe piaţa europeană în materie de vehicule premium. Începând din acest an, fabricantul japonez este prezent în câteva ţări cu o tradiţie bogată şi o contribuţie deosebită în industria auto.

Printre pieţele vizate sunt Germania, Marea Britanie, Spania dar şi Franţa, aici unde luna viitoare va fi inaugurat sediul primului concesionar din Europa.

Centrul de vânzări va fi deschis în preziua Salonului Auto de la Paris şi va acomoda câteva modele, printre care şi noul FX37. Această noutate absolută este pregătită de japonezi la manifestarea ce va avea avea loc între 4 şi 19 octombrie pentru publicul larg respectiv 2-3 octombrie pentru presă.

Infiniti intră pe un teritoriu dominat categoric de producţiile germanilor de la Audi, BMW, Mercedes şi Porsche, însă previzuinile companiei nipone sunt optimiste.

FX37 se alătură fratelui mai mare FX50, singura diferenţă dintre cele două modele fiind capacitatea cilindrică şi puterea motorului. Este echipat cu noul agregat pe benzină  V6 de 3.7 litri, ce încorporează tehnologia de distribuţie variabilă VVEL (Variable Valve Event and Lift), care gestionează modul de lucru al supapelor de admisie prin controlul continuu al închiderii şi deschiderii acestora.

Circulaţia mult mai eficientă a aerului în cilindru ajută la creşterea performanţelor şi a puterii motorului, dar în acelaşi timp emisiile şi consumul se menţin la un nivel redus datorită optimizării reacţiilor propulsorului.

FX37 deţine un agregat ce produce 320 de cai putere şi un cuplu motor de 360 Nm trimis prin intermediul unei cutii automate în 7 trepte, ce pot fi schimbate de pe volan cu ajutorul unor padele. Infiniti susţine că modelul său poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6.8 secunde şi atinge o viteză maximă de 238 km/h.

Tracţiunea acţionează pe ambele punţi, modelul japonez fiind dotat cu un sistem inteligent 4WD care imprimă o ţinută de drum sigură dar sportivă, cuplul motor fiind direcţionat preponderent pe puntea spate.

FX37 va avea două versiuni de echipare GT şi S. Prima beneficiază în standard de tapiţerie din piele, scaune faţă ventilate, faruri adaptive cu xenon, jante aliaj de 20 inch şi vopsea pentru caroserie de tip Scratch Shield, care protejează foarte bine vopseaua împotriva zgârieturilor.

Nivelul de echipare S include scaune sport, sistem electronic de control al suspensiilor, jante din aliaj de 21 inch. Pe lista de echipamente figurează şi un sistem de monitorizare - Around View Monitor, compus din camere video amplasate în faţa, spatele şi pe lateralul maşinii care ajută la observarea unor potenţiale obstacole ce pot fi observate greu de către şofer.

Noul SUV mai include şi un sistem cu senzori şi cameră video pentru asistarea la parcarea cu spatele, imaginile putând fi vizualizate pe un monitor aflat în dreptul consolei centrale.

„FX37 este un model semnificativ pentru Europa şi ne aşteptăm ca acesta să acopere 80% din vânzările gamei FX,” spune Jim Wright, vicepreşedintele diviziei Infiniti Europe.

„Prin combinarea atuurilor sale, manevrabilitate excelentă şi performanţă formidabilă cu stilul practic şi luxos al unui SUV, FX37 se va adresa clienţilor care apreciază în mod special calitatea şi individualitatea”, concluzionează oficialul.

Infiniti anunţă că preţul de bază al modelului FX37 pentru piaţa franceză va fi de 55.950 euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Infiniti FX37 ameninţă supremaţia germanilor în clasa SUV.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 762 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Infiniti FX37 ameninţă supremaţia germanilor în clasa SUV5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei