Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 iul 2008 - Anul XIII, nr. 172 (3853)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Renault Megane R26.R, diabolic de rapid

Renault poate construi vehicule sportive cu aceeaşi uşurinţă şi la fel de bine cum produce automobile de serie obişnuite.

Experienţa acumulată în motorsport, cu precădere în Formula 1, permite francezilor să scoată din atelierele de creaţie modele „de foc”. Nu este pentru prima oară când Renault se află la o asemenea reuşită, însă de data aceasta datele problemei stau cu totul altfel.

Londra – 22 iulie. Locul şi data dezvelirii vulcanicului Megane R26.R, cel mai rapid model de serie din clasa compactă construit vreodată de Renault.

Aşa cum vă informam în urmă cu două săptămâni, constructorul francez declarase că va aduce un model în premieră internaţională fără a oferi amănunte.

Analizând însă proiectele de viitor am emis cinci ipoteze, iar prima (despre care am scris că este şi cea mai probabilă) s-a dovedit a fi şi cea corectă. Megane R26.R împrumută câteva componente ca motorul, cutia de viteze şi diferenţialul autoblocant de la Megane F1 Team R26, în schimb este echipat cu suspensii noi şi o caroserie mult mai uşoară. Nu mai puţin de 127 de kilograme au fost date jos, graţie folosirii unor materiale compozite – fibra de carbon şi ultra-uşoare.

Construit de noua divizie Alpine, ce va înlocui prolifica divizie RST (Renault Sport Tehnologie), sportivul hatchback este primul test trecut cu brio de inginerii francezi.

Dovada o reprezintă stabilirea noului record pe circuitul de la Nurburgring, timpul oficial realizat de Megane R26.R, respectiv 8 minute şi 17 secunde fiind unul de referinţă în clasa sa. Dotat cu un propulsor de 2.0 litri turbo ce produce 230 de cai putere şi un cuplu motor de 310 Nm disponibil între 2000 si 6000 rpm, modelul este capabil de performanţe deloc neglijabile: demaraj de la 0 la 100 km/h în 6 secunde şi poate atinge o viteză maximă de 237 kilometri pe oră.

Consumul de carburant este surprinzător, dar nu şi incredibil, doar 8,5 litri la 100/km, în timp ce emisiile poluante nu depăşesc 199 grame pe kilometru de dioxid de carbon.

Sunt disponibile şapte culori din care trei sunt exclusive: Lune Grey, Nacre White şi Dynamo Blue. Sportivul hachtback are un aer extrem de agresiv, dat de jantele de 18 inch din aliaj vopsite în roşu, evacuările duble din titaniu, eleronul fixat pe acoperiş şi vinilurile dispuse pe caroserie.

Megane R26.R va fi asamblat la uzina din Dieppe, Franţa şi va fi comercializat din octombrie. Producţia va fi limitată la doar 450 de exemplare din care cele mai multe, 230, sunt rezervate pieţei britanice.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Renault Megane R26.R, diabolic de rapid.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 729 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Renault Megane R26.R, diabolic de rapid0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei