Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 2 iul 2008 - Anul XIII, nr. 153 (3834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   13 imagini |   ø fişiere video

Dacia Logan Facelift a debutat oficial în România

Dacia a fost ieri fost în atenţia întregii lumi. În prima zi din cea mai fierbinte lună a anului, producătorul autohton a etalat, la Bucureşti, versiunea restilizată a popularului Logan.

Dacă în 2004 „modelul de 5000 de euro”, cum a fost botezat de presă, debuta la Paris, iată că noua Dacia Logan este dezvăluită acasă la ea, în faţa unei asistenţe care ştia în mare despre ce va fi vorba.

Modelul cosmetizat pe care îl denumim cu titlul generic facelift este o prezenţă cât se poate de bine venită, având în vedere că vânzările Dacia au cunoscut un declin luna trecută.

Această versiune nouă a berlinei în trei volume păstrează toate avantajele care au consacrat modelul pe piaţă : raportul imbatabil dintre prestaţii şi preţ, spaţiul interior foarte generos şi fiabilitatea remarcabilă.

Spre bucuria noastră, berlina a suferit schimbări interesante aplicate atât la exterior, cât şi la interior. Vorbim despre un Facelift care depăşeşte limitele obişnuitului, evidenţiindu-se prin noua linie a secţiunii frontale, unde descoperim blocuri optice angulare cu un desen ce inspiră mai mult dinamism.

Grila motor, împrumutată de la Sandero, afişează noul logo Dacia, dar şi o baghetă cromată de dimensiuni ceva mai generoase decât la actualul Logan.

Tot la partea din faţă, versiunea Facelift beneficiază de un nou spoiler ce degajă mai multă agresivitate. Modificări deloc neglijabile se petrec şi la secţiunea spate, unde stopurile prezintă în partea de sus un „cioc”, element de continuitate, ce se uneşte cu eleronul profilat în uşa portbagajului.

Remarcăm, de asemenea, un nou spoiler spate cu stopuri integrate, care face ca Logan Facelift să aducă oarecum cu Renault Clio Symbol.

Tot ca o noutate este şi lamela cromată afată la baza uşii portbagajului, care împreună cu bagheta de pe grila motor să imprime un aer mai rafinat maşinii low-cost.

Interiorul vine cu o nouă planşă de bord, mult mai aerisită şi practică, volan cu o inserţie cromată preluat de la Sandero. În schimb tabloul comenzilor pentru şofer rămâne neschimbat.

Ca o uşurare pentru viitorii clienţi Logan, portierele primesc în sfârşit un mâner şi o cotieră adevărată, ca la o maşină obişnuită. Pentru Logan, modelul 2008, decorul a fost schimbat- în bine, spunem noi. Liniile sunt mai dinamice, interiorul agreabil şi uşor mai confortabil, ce reflectă ingeniozitatea noii imagini de marcă Dacia.

Dimensiunile berlinei în trei volume corespund mai degrabă vehiculelor din segmentul C: 4290 mm lungime (cu 4 cm mai mult faţă de versiunea precedentă Logan) şi 1740 mm în lăţime.

Spaţiul interior reprezintă unul din atuurile recunoscute ale vehiculului: 3 adulţi se pot instala confortabil pe bancheta din spate, datorită înălţimii până la plafon din această zonă a habitaclului - 873 mm.

Volumul de încărcare al portbagajului, de 510 litri, şi forma acestuia permit depozitarea unor obiecte de forme şi dimensiuni diverse.

La partea de propulsie nicio surpriză. Noua Dacia Logan utilizează aceleaşi motorizări, trei pe benzină, cele trei motoare pe benzină de de  75, 90 şi 105 cai putere, şi două diesel de 70 şi 85 de cai putere. Pe viitor gama va mai include şi un motor pe benzină de 133 de cai putere.

Modelul de buget de la Dacia a preluat elementele de siguranţă care i-au permis să obţină 3 stele la testul Euro NCAP. Vehiculul este echipat cu sistemul ABS Bosch 8.1 de ultimă generaţie, cu un repartitor electronic al forţei de frânare (EBV) şi cu asistenţa la frânarea de urgenţă (AFU).

Noua Dacia Logan va fi comercializată în Romania începând din prima jumatate a lunii curente, iar apoi, progresiv, va fi introdusă pe majoritatea pieţelor din Europa de Vest.

Interesat şi de remarcat este faptul că în ciuda numeroaselor schimbări aduse noului Logan, acestea nu au avut ecou şi asupra preţului, care ramâne acelaşi ca şi cel al predecesorului său.

Atât în Romania, cât şi pe majoritatea pieţelor europene, modelul va fi disponibil cu o garanţie de 3 ani sau 100.000 km.

În opinia producătorului român, noua berlină Logan va continua să seducă o clientelă pragmatică, aflată în cautarea unui vehicul spaţios şi sigur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia Logan Facelift a debutat oficial în România.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 1166 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dacia Logan Facelift a debutat oficial în România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Un alt nume trimis de
( 3 iul 2008, 17:37:38
Dacia Logan Faliment,se potriveste"de minune".
2.   D a c i a trimis de
( 3 iul 2008, 18:41:41
daca ai cap ia-ti alta

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei