Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 7 apr 2008 - Anul XIII, nr. 82 (3763)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   9 imagini |   ø fişiere video

Serveşte în teren

Dacia SUV va fi ori Logan ori Sandero 4x4

Dacia este adeptul lucrului bine făcut, în taină. Rareori oficiali români sau francezi ne-au vorbit deschis atunci când zvonuri şi speculaţii se perindau pe rând la urechile presei. Nu este şi cazul viitorului SUV de la Dacia, care a fost confirmat oficial ca model de serie, după ce, în urmă cu doi ani, românii prezentaseră un concept ce prefigura un posibil vehicul 4x4.

„Trebuie să aşteptaţi până în toamna lui 2009 pentru a vedea acest SUV de la Dacia”, afirmă Liviu Ion, directorul de comunicare al companiei, făcând referire la faptul că vom cunoaşte primul automobil de teren fabricat la Mioveni abia la SIAB, Salonul Internaţional de Automobile de la Bucureşti din octombrie 2009.

Secretul nu avea cum să mai reziste, după ce o companie specializată în domeniul realizării de fotografii spion a publicat un set de 5 poze, în care se observă un Logan sedan cu o gardă la sol neobişnuit de mare şi cu pasaje ale roţilor modificate. Prototipul de teste a fost zărit în nordul Scandinaviei şi utiliza propulsorul 1.5 dCI, ceea ce însemnă că, cel puţin ,una din motorizările de bază a viitorului SUV va fi o versiune diesel.

Este clar că noul model, al cărui nume este necunoscut, se va baza pe platforma Daciei Logan. Este imposibil de precizat la ora actuală dacă versiunea SUV va purta numele Logan ori Sandero, dacă estetic se va inspira din conceptul Steppe, prezentat în 2006, sau dacă va prelua integral linia noului Sandero.

Există însă şi lucruri pe care oficialii ni le-au împărtăşit la debutul prototipului Steppe. Potrivit declaraţiilor de atunci, Dacia intenţionează să-l comercializeze din 2010, iar mai nou se aude că va folosi o parte din componente de la Logan şi o altă parte de la Nissan X-Trail, printre care sistemul tracţiune integrală şi transmisia. Tot de la modelul japonez ar putea împrumuta tehnologiile DDS (Downhill Drive Support ) şi USS (Uphill Start Support). Dacia SUV va beneficia de suspensii independente pe spate şi va fi disponibilă atât cu tracţiune faţă, dar şi 4x4. Platforma sa poate însemna punctul de plecare pentru un alt automobil interesant, o camionetă pick-up, asemenea cu Nissan Navara.

Dacă va respecta dimensiunile şi valorile conceptului Steppe, noul SUV va rula pe jante de 17 inch, va avea 4.47 metri lungime şi un spaţiu de încărcare a portbagajului modulabil de 1.7 metri cubi. Oficialii Dacia au afirmat că doresc să atace cu noul SUV modelele similare coreene. Cum în momentul de faţă segmentul SUV este unul exploziv, Dacia SUV va fructifica avantajul de a fi sosit în cel mai prielnic moment.

Preţul estimativ pentru modelul 4x4 va fi undeva între 11.000 şi 12.000 de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Dacia SUV va fi ori Logan ori Sandero 4x4.
Dezmembrări Camioane Suceava •  •  •  •  •  •  • 
 Vizualizări articol: 431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dacia SUV va fi ori Logan ori Sandero 4x40.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Parere trimis de
( 7 apr 2008, 12:31:47
Dau si eu cu parerea!

Cred ca suv-ul de la Dacia va semana cu noua Dacia Logan!

Nu stiu exact daca noul Logan va avea aceeasi platforma ca si actualul desi cred ca da!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Auto

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei