Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 ian 2023 - Anul XXVIII, nr. 12 (8236)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

„RESTAURAREA ANSAMBLULUI MĂNĂSTIRII SLATINA, JUDEȚUL SUCEAVA”

Mănăstirea Slatina, sat Slatina, comunaSlatina, Județul Suceava, cod poștal 727490, a demarat în lunamartie 2022 proiectul cu titlul „RESTAURAREA ANSAMBLULUI MĂNĂSTIRII SLATINA, JUDEȚUL SUCEAVA”, proiect finanțat prin PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ, Pilonul IV. Coeziunea Socială și Teritorială, Componenta C11.Turism ȘI Cultură, INVESTIȚIA I1 - Promovarea celor 12 rute turistice/culturale modernizarea /reabilitarea siturilor turistice.

Obiectivul proiectului este în concordanță cu PLANUL NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ, Pilonul IV. Coeziunea Socială și Teritorială, Componenta C11.Turism ȘI Cultură, acesta fiind promovarea, modernizarea/ reabilitarea Mănăstirii Slatina, inclusăîn Ruta mânăstirilor din zona Moldovei. Prin proiectul vizat se urmărește realizarea unei serii de intervenții la Mănăstirea Slatina care se dovedesc a fi absolut necesare a fi efectuate asupra monumentului. Atât intervențiile directe asupra monumentului,cât și intervențiile indirecte vor avea rol de asigurare a stabilității și integrității construcției. Investiția va presupune astfel o serie de intervenții absolut necesare asupra monumentului, unele directe, cu rol de asigurare a integrității și stabilității structurii, altele indirecte, cu rolul de a înlătura factorii care pun în pericol starea monumentului istoric.

Obiectul intervenției cuprinde corpurile: C2 - casă domnească - muzeu și C3 - casă domnească - ruine.

Construcția (corp C2) este alcătuită din spații expoziționale (muzeu). Corpul C3 este o ruină conservată la nivelul solului. Obiectivele prezentei investiții vor fi: înlăturarea umidității din incintă prin realizarea unui sistem de drenuri și restaurarea și punerea în valoare a fostei Case Domnești (actualul muzeu).

Valoarea totală a proiectului este de 16.093.694,62 lei, din care valoareatotală eligibilăîn cadrul proiectului este de 16.091.314,62 lei.        

Data de început a proiectului este 15.01.2022. Contractul de finanțare s-a semnat în data de 20.10.2022, Proiect cu nr. de ordine 10.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 de luni de la semnarea Contractului de finanțare.

Impactul investiției este sprijinirea unei dezvoltări locale și naționale prin restaurarea sitului, sprijinirea unei dezvoltări durabile și echilibrată teritorial și național, prin creșterea importanței turismului și culturii ca factori care stimulează creșterea economică în regiunea Nord Est, respectând principiile dezvoltării durabile și ale protecției mediului.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să contactați Mănăstirea Slatina la tel. 0745 055 710, e-mail: manastireaslatina@yahoo.com, Maica Stareță: Mirăuți Lăcrămioara.

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

“PNRR. Finantat de Uniunea Europeana-Urmatoarea generatie UE”

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „RESTAURAREA ANSAMBLULUI MĂNĂSTIRII SLATINA, JUDEȚUL SUCEAVA”.
 Vizualizări articol: 662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„RESTAURAREA ANSAMBLULUI MĂNĂSTIRII SLATINA, JUDEȚUL SUCEAVA”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Anunturi Fonduri Europene

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei