Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 200 (5407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Argeş: Inginer cercetat după ce a susţinut proba de matematică de la Bac în locul unui prieten

Un inginer în vârstă de 31 de ani din judeţul Argeş este cercetat de poliţişti pentru fals de identitate, după ce a susţinut proba de matematică din cadrul celei de-a doua sesiuni a examenului de bacalaureat în locul unui prieten, acesta fiind, de asemenea, cercetat.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Argeş, incidentul a avut loc în timpul probei de matematică din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului, la Colegiul Naţional "Alexandru Odobescu" din Piteşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Poliţiştii s-au sesizat în urma unui telefon primit de la un ofiţer de la Urmăriri.
"Am avut o informaţie că la un liceu din Piteşti, la proba de matematică, un bărbat va susţine proba de matematică la bacalaureat în locul altuia. Poliţiştii l-au aşteptat la ieşirea din sală, l-au legitimat, a prezentat buletinul unui alt candidat şi a motivat că a susţinut examenul în locul celuilalt, deoarece acesta îi este prieten şi l-a rugat să dea examen în locul lui. Seamănă foarte bine şi la statură şi la faţă. Cel care a intrat în sală este absolvent al Facultăţii de Inginerie, nu ştiu dacă s-a pregătit pentru bacalaureat, dar inginer fiind a făcut matematică în şcoală. Vor suporta consecinţele, s-a întocmit dosar penal pentru fals de identitate. Profesorii le-au verificat actele, dar au fost induşi în eroare de fizionomiile izbitoare, de fotografia din cartea de identitate, dar repet, cei doi seamănă foarte bine", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Argeş, comisar şef Dănuţ Dinu.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş, Florin Gardin, a declarat că profesorii supraveghetori nu şi-au dat seama "de substituire", precizând că lucrarea susţinută de bărbatul de 31 de ani a fost anulată.

"Au venit doi poliţişti care mi-au spus că la un colegiu din Piteşti există o substituire la bacalaureat, a fost identificată persoana pe camerele de supraveghere, l-am lăsat să susţină examenul. Profesorii nu şi-au dat seama de substituire, nici poliţiştii nu şi-au dat seama în primă fază. Cei doi seamănă foarte bine, s-a găsit asupra celui din interior şi aparatura de transmisie de date cu care probabil ţinea legătura cu cel de afară, dar acest lucru nu este cert, faptul că s-a folosit de ea. Lucrarea a fost evident anulată", a declarat inspectorul şcolar general al ISJ Argeş.

Cei doi bărbaţi au fost duşi la audieri, fiind cercetaţi pentru fals de identitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Argeş: Inginer cercetat după ce a susţinut proba de matematică de la Bac în locul unui prieten.
 Vizualizări articol: 1031 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Argeş: Inginer cercetat după ce a susţinut proba de matematică de la Bac în locul unui prieten0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei