Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 29 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 200 (5407)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MFP: Limita tehnică a echipamentelor IT pentru schema de minimis, atinsă la 20.225 de utilizatori

Pagina de internet a Ministerului Finanţelor dedicată schemei de minimis pentru IMM-uri, epuizată în puţine minute, a fost accesată de către 20.225 de persoane, iar restul celor interesaţi nu au mai putut intra pe site deoarece limita tehnică a echipamentelor IT "era deja atinsă", susţine ministerul

Precizările au fost transmise după ce mai mulţi întreprinzători care au încercat să acceseze, miercuri dimineaţa, pagina de internet a Ministerului Finanţelor Publice (MFP) au reclamat că secţiunea dedicată schemei de minimis în valoare maximă de 500 milioane lei s-a blocat după deschidere, iar la scurt timp procesul de selecţie a fost declarat închis, aceştia nemaiputând aplica pentru ajutorul financiar.

Într-un comunicat transmis ulterior, ministerul susţine că, în urma investigaţiilor preliminare proprii şi a datelor furnizate de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) şi de autorităţile competente din domeniul siguranţei IT, care au participat la monitorizarea întregii proceduri de înregistrare online a cererilor, a rezultat că, la ora 8:30, serverele MFP au înregistrat 52.000 de cereri de conectare pentru toate aplicaţiile MFP, inclusiv pentru schema de minimis.

Totodată, în intervalul 8:30 - 8:36, un număr de 20.225 de persoane au intrat pe pagina de internet a MFP dedicată schemei de minimis, iar 3.164 de persoane dintre acestea completau formularul în perioada acestor minute.

Ministerul arată că 714 persoane dintre cele 3.164 au trimis formularul completat, primind recipisa de înregistrare, eliberată automat de sistem. Din totalul de 714 solicitări transmise, 644 de solicitări au fost admise, restul fiind respinse întrucât fie depăşeau plafonul de 200.000 euro admis per solicitant, fie din cauza înregistrărilor multiple ale aceleiaşi întreprinderi (acelaşi CUI).

Astfel, 2.450 de persoane care completau formularul nu au finalizat procedura de transmitere a cererii până la epuizarea plafonului de 500 milioane lei.

"Având în vedere gradul de solicitare a sistemului descris mai sus, din punct de vedere tehnic, celelalte persoane care au depăşit numărul de 20.225 de utilizatori, în acest interval, nu au putut accesa pagina de internet întrucât limita tehnică a echipamentelor IT fusese deja atinsă. La sfârşitul investigaţiei derulată de specialiştii MFP împreună cu STS şi autorităţile competente din domeniul siguranţei IT, vom informa opinia publică cu privire la rezultatele finale ale investigaţiei", se spune în comunicat.

Guvernul a aprobat, săptămâna trecută, majorarea bugetului pentru ajutoarele de minimis acordate IMM-urilor care fac investiţii, de la 400 milioane lei la 500 milioane lei (125 milioane euro), plata ajutorului efectuându-se până la finele anului 2015.

Statul acordă ajutoare de minimis, în cadrul unei scheme derulate în perioada 2013-2014, de maximum 200.000 euro pentru IMM-urile care fac investiţii, pe o perioadă fiscală de trei ani, dacă aceste firme creează şi păstrează şapte locuri de muncă pe o perioadă de trei ani de la realizarea investiţiei, în cazul sumelor de peste 100.000 euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MFP: Limita tehnică a echipamentelor IT pentru schema de minimis, atinsă la 20.225 de utilizatori.
 Vizualizări articol: 707 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MFP: Limita tehnică a echipamentelor IT pentru schema de minimis, atinsă la 20.225 de utilizatori0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei