Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 14 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 187 (5394)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pro Lex: Reorganizarea ANAF blochează distribuirea şi comercializarea produselor accizabile

Sindicatul Pro Lex susţine că reorganizarea ANAF blochează distribuirea şi comercializarea produselor accizabile din mai multe judeţe, pentru că preluarea atribuţiilor şi a personalului autorităţii vamale de către Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice a fost realizată doar declarativ.

Reprezentanţii Sindicatului Poliţiştilor şi Vameşilor Pro Lex au arătat ieri, într-un comunicat de presă, că în urma reorganizării, în judeţele Constanţa, Tulcea, Galaţi, Brăila şi Mehedinţi, ANAF a omis să înfiinţeze compartimente de autorizări şi să preia inspectorii de specialitate din cadrul fostelor structuri ale autorităţii vamale, astfel că operatorii economici care îşi au sediul în aceste judeţe şi doresc să distribuie şi să comercializeze băuturi alcoolice, tutun prelucrat, precum şi produse energetice vor constata că nu mai are cine să le elibereze autorizaţie.

"Nici preluarea şi selecţionarea personalului vamal de către Direcţiile Generale Regionale a Finanţelor Publice, nu se face în deplină legalitate. Sindicatul Pro Lex a identificat mai multe nereguli, precum eliminarea criteriilor de selecţie prevăzute de art. 100 alin. 2 din Legea nr. 188/1999, discriminare în stabilirea condiţiilor specifice de ocupare a postului şi emiterea dispoziţiilor de eliberare din funcţie de către persoane fără competenţă", au precizat reprezentanţii Sindicatului Pro Lex.

În 5 august, ANAF a anunţat că unii funcţionari publici vor primi preavize, ca parte a procesului de reorganizare a instituţiei, şi vor putea opta pentru ocuparea unor locuri de muncă vacante, selecţia urmând să fie făcută prin concurs dacă cel puţin două persoane aleg acelaşi post.

"În cadrul procesului de reorganizare, numărul de posturi la nivelul instituţiei rămâne acelaşi, structura organizatorică devenind mai flexibilă, funcţie de amploarea activităţii desfăşurate pe regiunile stabilite. Astfel, o parte dintre funcţionarii publici vor primi preavize şi vor avea posibilitatea să opteze, în cadrul numărului total de posturi invocat, în funcţie de pregătirea fiecăruia, pentru ocuparea unuia dintre posturile alocate activităţilor deficitare (Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, Direcţia Generală pentru Administrarea Marilor Contribuabili, inspecţie fiscală, IT, juridic, executare silită, etc)", arăta ANAF, într-un comunicat de presă.

Instituţia nu preciza câţi funcţionari vor primi preavize.

Potrivit ANAF, în termen de şapte zile lista posturilor vacante va fi definitivată şi publicată la sediile unităţilor fiscale teritoriale ale ANAF şi postată pe site-ul instituţiei.

"În cazurile în care pentru acelaşi post optează doi sau mai mulţi funcţionari publici, se va organiza concurs pentru ocuparea funcţiei de execuţie sau de conducere", preciza ANAF.

Guvernul a avizat, la sfârşitul lunii iunie, înfiinţarea Direcţiei Antifraudă, care va funcţiona inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală, prin preluarea activităţii Autorităţii Naţionale a Vămilor şi Gărzii Financiare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pro Lex: Reorganizarea ANAF blochează distribuirea şi comercializarea produselor accizabile.
 Vizualizări articol: 819 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pro Lex: Reorganizarea ANAF blochează distribuirea şi comercializarea produselor accizabile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei