Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 177 (5384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Un medic şi o asistentă dintr-un spital ploieştean, acuzaţi că s-au purtat urât cu un copil de 3 ani

Conducerea Spitalului de Pediatrie Ploieşti a cerut notă explicativă unui medic şi unei asistente, după ce o mamă i-a acuzat pe cei doi de comportament inadecvat, asistenta fiind acuzată că i-a vorbit foarte urât fiicei sale de patru ani, iar medicul fiind acuzat că a ameninţat copilul.

Conducerea Spitalului de Pediatrie din Ploieşti a cerut notă explicativă unui medic şi unei asistente din cadrul acestei unităţi sanitare şi va analiza în comisia de etică a spitalului comportamentul celor două cadre medicale, după ce o femeie, mamă a unui copil de patru ani, i-a acuzat public pe cei doi de comportament inadecvat faţă de fiica sa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Am cerut notă explicativă atât medicului, cât şi asistentei. Vom merge în comisia de etică şi vom analiza şi, în funcţie de concluzii, vom lua măsuri. Eu nu ştiu exact ce s-a întâmplat acolo. Este perioadă de concedii, este foarte aglomerat, unii sunt foarte obosiţi, dar şi pacienţii au dreptul să ceară să fie trataţi cum se cuvine. E dreptul oricui să fie tratat corect. Și noi putem fi oricând pacienţi şi e normal să îi tratăm pe ceilalţi aşa cum ne dorim noi să fim trataţi atunci când suntem pacienţi", a declarat corespondentului MEDIAFAX managerul Spitalului de pediatrie Ploieşti, medicul Oresta Vasile.

Decizia conducerii spitalului de a cere oficial explicaţii celor două cadre medicale a fost luată după ce mama unei fetiţe de patru ani şi trei luni a povestit pe o reţea de socializare modul în care a fost tratată fiica sa, victimă a unui accident de circulaţie.

Mihaela Rus, care este şefa Secţiei teatru pentru copii din cadrul Teatrului "Toma Caragiu" din Ploieşti, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în data de 23 iulie fiica sa a fost rănită într-un accident rutier. Iniţial, fetiţa, în vârstă de patru ani şi trei luni, a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă, după care a ajuns la Spitalul de Pediatrie, cu răni provocate de cioburi în zona feţei.

 

«De unde vii, fă, de la război?» şi «Dacă nu taci din gură, o iei!»

"Avea sânge pe tot tricoul, până la brâu. Asistenta care a văzut-o a întrebat-o: «De unde vii, fă, de la război?» Apoi, în timp ce îi curăţau faţa, fetiţa plângea, era speriată, iar medicul i-a spus: «Dacă nu taci din gură, o iei»" a povestit mama fetiţei, Mihaela Rus.

Aceasta a adăugat că nu doreşte să comenteze "actul medical în sine", ci i s-a părut anormal comportamentul celor două cadre medicale faţă de copil.

"La Spitalul Judeţean medicii au avut un comportament ireproşabil. Iar la Pediatrie, unde lucrează cu copii şi se presupune că ştiu cum să se comporte cu un copil bolnav şi speriat, a fost îngrozitor. Nu comentez actul medical în sine, deşi şi aici pot spune că ulterior, la Bucureşti, fetiţei i-au fost făcute opt cusături la plăgi, în condiţiile în care la spitalul din Ploieşti au considerat că nu era nevoie de niciuna", a spus Mihaela Rus.

Aceasta a precizat că nu va depune plângere nici la Colegiul Medicilor, şi nici la cel al asistenţilor şi că nu va face nici un alt demers legal, dar că a simţit nevoia să povestească ce i s-a întâmplat şi de aceea a postat pe reţeaua de socializare povestea sa.

"Știu că sunt oameni care întâmpină în spitale probleme mult mai mari. Dar asta nu înseamnă că trebuie să tăcem cu toţii" a spus actriţa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un medic şi o asistentă dintr-un spital ploieştean, acuzaţi că s-au purtat urât cu un copil de 3 ani.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un medic şi o asistentă dintr-un spital ploieştean, acuzaţi că s-au purtat urât cu un copil de 3 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei