Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 177 (5384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie disperată

O fetiţă în vârstă de 1 an şi jumătate, orfană de mamă, are nevoie urgent de lapte praf, scutece, hăinuţe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O familie din Pătrăuţi trece prin momente dramatice, după ce acum o lună şi-a îngropat fiica, în vârstă de 22 de ani, în urma căreia a rămas un copil, de doar 1 an şi jumătate. Ana Maria Petruţa, fetiţa orfană, are nevoie urgent de lapte praf, scutece, hăinuţe. Copila se află acum în grija bunicii materne, Viorica Horiga, din Pătrăuţi, în vârstă de 39 de ani, care după înmormântarea fiicei a rămas cu datorii şi nu are momentan bani pentru a-i cumpăra nepoatei cele necesare vârstei. Femeia mai are acasă în îngrijire încă trei copii minori, dar şi o nepoţică, în vârstă de 2 ani şi 7 luni, de la fiica mai mare.

Viorica Horiga a apelat ieri şi la Protecţia Copilului Suceava, pentru a clarifica situaţia celor două nepoate. Am aflat de la purtătoarea de cuvânt a Protecţiei Copilului Suceava, Nicoleta Daneliuc, că pentru nepoţica mai mare se va face plasament la bunica maternă, iar pentru nepoţica orfană, bunicii trebuie să ceară în instanţa judecătorească dreptul de a o păstra pe nepoată.

 

Rămaşi cu datorii, după înmormântarea fiicei

Disperată, încă cu lacrimi în ochi după ce şi-a înmormântat fiica, Viorica Horiga ne-a povestit că veniturile familiei sunt modeste. „În casă intră bani doar din alocaţiile copiilor. Eu am avut şapte copii, cinci fete şi doi băieţi. Am rămas cu patru fete şi doi băieţi, trei dintre ei sunt încă minori, la şcoală, şi au nevoie de ajutorul nostru. Nu ne plângem, pentru că muncim şi eu, şi soţul prin sat, cu ziua. Avem cal şi căruţă, o bucăţică de pământ. Nu suntem leneşi. Ne asigurăm hrana de pe o zi pe alta, doar că a venit acest mare necaz, cu moartea fetei, şi ne-a dat peste cap”, ne-a povestit femeia.

După înmormântarea Anişoarei, care a avut cancer la un braţ şi a suferit aproape doi ani prin spitale, cu mama ei alături, fără ca medicii să o poată salva, Viorica Horiga a rămas cu o datorie de 1.000 de euro, bani pe care trebuie să-i dea înapoi cât mai repede.

 

Au nevoie de ajutor

„Mi-e milă de nepoţele. Mi-ar trebuie lapte praf, pamperşi, hăinuţe, pe care acum nu am cu ce să le cumpăr. Dacă ar exista oameni de bine, care să ne înţeleagă necazul şi să ne ajute acum când ne este mai greu, le-am fi recunoscători. Ce să fac cu nepoatele? Cea mai mărişoară are mamă, dar este plecată prin străinătate şi nu ştiu nimic de ea. Nu trimite nici un ban. Iar cea mică, Ana Maria, este un îngeraş, care acum mă are doar pe mine. De tatăl ei nu ştim nimic. Doamne fereşte să nu fi păţit şi el vreo nenorocire”, este destăinuirea femeii, care cere cu disperare ajutor.

Viorica Horiga ne-a spus şi de un alt necaz, cum îi spune ea. Pentru că nu a plătit o amendă la poliţie, Primăria Pătrăuţi nu poate să-i dea ajutor social, aşa că statul nu o ajută cu nimic. Poate că oamenii cu suflet, cărora le pasă de un copil orfan, pot să pună mână de la mână şi să o ajute pe micuţa Ana Maria cu hrană, lapte praf, hăinuţe, pamperşi. Cine doreşte să ia legătura cu bunica fetiţei, Viorica Horiga, poate să sune la numărul de telefon 0743 562 760. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O fetiţă în vârstă de 1 an şi jumătate, orfană de mamă, are nevoie urgent de lapte praf, scutece, hăinuţe.
 Vizualizări articol: 4413 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
O fetiţă în vârstă de 1 an şi jumătate, orfană de mamă, are nevoie urgent de lapte praf, scutece, hăinuţe5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei