Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 177 (5384)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Sunt invitat vineri, la 18.30, în Piața Universității. Nu vin!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sunt invitat, pe căile comunicării electronice, vineri, la 18.30, în Piața Universității. Să fac, ce? Să strig ”Jos Băsescu!”? Am mai fost. Am fost mereu, de când suia în cer elicopterul lui Ceaușescu și apoi când se striga ”Jos Iliescu!”. Am fost fugărit de mineri, alergat de soldați deghizați, mereu deghizați, ai unor forțe pe care nu le știu, dar le bănuiesc. Hai cu noi, îmi strigau niște tineri care mergeau spre centru pe Kiseleff, în decembrie '89, înainte ca elicopterul să se suie în cer, spre moartea cuplului adesea regretat. Merg cu voi am zis, și eu mergeam într-adevăr cu ei, dar spre Casa Scânteii unde, cu o mână de oameni am scos un ziar, Tineretul liber, în care am scris, pe pagina primă, ”Jos comunismul!”, ”Jos Ceaușescu!” ”Libertate!”. Atunci am scris cu folos. Libertatea a venit. Ziarul pe care l-am împrăștiat pe străzi era smuls din mână în mână. Am fost mereu în Piața Universității. Nu mai vin. Nu doar pentru că nu mai cred în forța poporului meu de a se descătușa de cătușele pe care și le pune singur, dar începe să-mi fie lehamite. Atunci libertatea a venit. Azi se închide, ca o cătușă, cercul. Atunci credeam în forța noastră de a ne elibera și mântui de păcate. Azi nu mai cred, cu toate că nu garantez că mâine aș putea fi iar pe metereze. Dar am început să mă satur.

De ce să vin? Scriu de 20 de ani, de când l-am aflat ca politician la Transporturi, mic, coțcar, șmecher, uns cu toate alifiile, ”Jos Băsescu!”. Și? Și nimic! Va ieși de 20 de ori la televizor și se va pupa cu târgoveți amețiți sau neamețiți în iarmaroace și se face iar ce e. I-am scris lui Ponta că și-a donat, prin acel pact imbecil, demnitatea, electoratul și deodată cu el viitorul politic. L-am avertizat că nimeni nu-i va mai da înapoi ce-a avut, iar primul călcat în picioare, de un Băsescu reîmpiciorogat, va fi chiar el. Ei, și? Ponta se face că luptă, USL e doar pe foaia de vacanțe a stațiunilor lumii, imbecili găunoși se fac că sunt ce nu sunt. La prima ploaie cu găinați băsiști, balega groasă a celor 70 la sută s-a făcut apă de canal.

De ce să vin eu în Piața Universității, vineri, la 18.30? Mai întâi că ora respectivă se cheamă Băsescu. Poporul român e ocupat să se uite la pulovărul lui. E confiscată de el așa cum e confiscată de el suflarea nației. L-ați dat, l-am dat jos pe Ceaușescu. Forța de a sparge pereți o avem o dată la o sută de ani. Mamuții intrau se zice în erecție la un așa interval. Românilor li se scoală o dată la o sută de ani. Trăim vremuri în care măciuca se face elastic și atârnă spre glezne. Berbecul național nu mai poate sparge uși de cetăți, iar pentru poarta Cotrocenilor, unde e nevoie doar de un deget, nu mai există forțe sufletești și erectil-revoluționare. Nu, eu nu vin. Mă uit la voi. Dacă veți fi cinci, cinci mii sau cinci milioane, să fiți sănătoși. Nu m-ar mira ca în fruntea luptei pentru dărâmarea regimului Băsescu să apară în final, ultimul pe listă, Băsescu însuși, convingător ca o lăptucă adormitoare, antibăsist feroce și voi să-l puneți pe soclu, comandant și erou. Nu, nu vin. Mergeți, dacă aveți chef, voi. Vă văd, prima dată în 23 de ani, doar la televizor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sunt invitat vineri, la 18.30, în Piața Universității. Nu vin!.
 Vizualizări articol: 4235 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Sunt invitat vineri, la 18.30, în Piața Universității. Nu vin!4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 2 aug 2013, 11:21:47
Ţi-a picat o zi fericită ? ha ! nu rupe eticheta !
Cine ştie …poate mâine trebuie s-o returnezi
Destinul încă n-a ajuns la tine cu ancheta
D’aia să-i rupi eticheta. ( zic io ) să nu cutezi !

O zi happy ? ai grijă să nu-ţi afecteze restu' lunii
Scoate-ţi gândirea care te întemeiază şi fii gata
Să nu te desconspiri (azi) şi strângeţi pumnii
Că, poate, ziua de mâine-ţi va ataca beregata

Realitatea e virilă doar dacă ai “bani pe tine”
Şi, vezi bine, sinergia faptelor ţi-e-mpotrivă
Nu cheltui tot azi .. mai lasă şi pe mâine
Sau pune deoparte ( de-o măslină,de-o colivă)

Azi, penetrat de atomii de hidrogen, lâng-o bere
Reflectând : viaţa e frumoasă da’ nu mi-o permit
Pune-ţi în faţa de pernă o nicovală şi-apoi cere:
Nu mă faceţi să râd ! ( am mâncat bine..să nu vomit)

Azi nu lăsa înfrângerile (morale) să te afecteze !
Fiindcă azi traeşti veaţa cum vrea basca ta
Lasă şi p-altu’ la o zi ( ca asta, a ta) să viseze
Şi ..nu-i rupe eticheta ( e important) . Nu uita !

2.   On topic trimis de
( 2 aug 2013, 11:22:05
Iu-iu-iu și tra-la-ladancing și P șinot listening șinot listening și A.
Az’ este ida* consacrată Zeiței Freya, **motiv de nespusă bucurie pentru postacii bagabonți, mitocani, nerușinați și neciopliți.
Fincă o vrăbiuță care a adăstat pe pervazul unui anumit geam de la etajul II al unui imobil sucevean*** a aruncat un ochișor asupra importanțelor pregăteli ce se petreceau acolo.
Vrăbiuța s-a sburătăcit până în înaltul ceriurilor la un vultur imperial (Reichadler) căruia i-a shăruit toate cele iscodite.
Hultanul s-a îngrijorat nevoie mare cu privire la importanța capitală a celor aflate, motiv pentru care a dar o roată mare peste toată Țara Bukowinei (mai puțin ținutul Brusturelui Răsare – că i-a fost prea greață să survoleze așa zonă nenorocită ) și a purces în zbor planat de croazieră peste marea cea mare, peste oceanul cel nesfârșit, până la o insuliță de legendă aflată în imediata proximitate a locului unde atlanții au căpătat gustul pentru sporturile extreme de tip scuba diving.
Așa aflai IO* că ….thinking
hmmm …hee hee
pe cât se pare …waiting
(zi odată, naibii!) …hurry up

Ei bine … Michaela își pregătește băgăjălul pentru o nouă etapă de travelling.
Ba bai mult de-atât, din simpla enumerare a marafeturilor îndesate în vuittonul iia, (you know, manufacturat din sacul de merinde cazon al lui bunic-su), se pare că de data aiasta o să se ducă să-și viziteze locurile copchilăriei. Adică o să meargă să facă un tur al monastirilor din Neamț, cu referință directă la Văratic și mai apoi la Agapia, la mult-iubita iia măicuță care o-nvațat-o tăte cele ce le știe iea despre lume și viață, inclusiv cele 82 de cuvinte ale lexicului uzual, plus folosirea semnelor de punctuație după principiul exhaustiv al fertilizării excesive în dozaj de 400 de kilograme la hectarul de însăilătură pseudo-jurnalistică.
2.1  RE: On topic trimis de
( 2 aug 2013, 11:22:56
Aclo, la monastire, o să se spovedească la duhovnica iia, maica stareță, cu privire la toate păcatele făptuite cu trupul cu mintea sau cu gândul. Motiv pentru care ședința de confidență mărturisitoare o să aibă cam 15 secunde.
Apoi o să-și facă curaj (cu o stacană de vin popesc dată de-a dușca) și o s-o întrebe într-un final pe maica stareță despre Adivărurile celea lumești pe care n-o vrut să i le zâcă amu 20 de ani, când ie erea codană frumoasă coz, cu pletele-n vânt de coloarea spicului de grâu bătut de furtună și grindină.
Da maica stareță o să evite diplomatic să-i deie un răspuns tranșant la taina esoterică ”unde se duc norii și bărbații când se duc?”, punând amnezia pe seama agravării Alzheimerului proprietate personală.

Așa că Michaela o să fie nevoită să se cocțe pe Ceahlăul, la o altă măicuță înțeleaptă – Baba Dochia – care cu siguranță că știe de la Zalmoxe toate cele lumești și cerești și poate să-i spuie Michaelei cum îi treaba pe lumea asta cu barbații, de ce fetele nu pot profesa meseriile de măcelar sau șofer**** și mai ales ce qualități trebe să întrunească o mămucă întrată în criza vârstei mature ca să poată priponi și IEA cu arcanul un pâcălici conjugal.
Amu nu mai știu în continuare cum o fost să fie, că o sunat ceasul de dimineață să plec la scârbiciu, ș-am scherdut firul la profeție.
Ce-i sigur e că-i iar uichend, Michaela dezertează de la indatorirea sacră de cerber al forumului iar bagabonții forumiști puși pe șotii pot iar să scrie măscării cu nemiluita pe saitul enervatorului, fără frica de a li se băga ciubota-n gură și fără frica de a face vizite oficiale de lucru pe la meliție sau jândărie*****

Iu-iu-iu și tra-la-la…
2.2  RE: On topic trimis de
( 2 aug 2013, 11:23:36
-----
*ide are formă de singular sau este invariabil? Ia să zică un studențăl restant la Doamna Iacob?
**divinitate creștină hee hee cuprinsă în Cărțile 40 și 41 ale Septuangintei, cărți denumite „Prose Edda” și „Poethic Edda”
*** imobil identificabil prin uimitoarea asemănare cu Reichstagul vizitat în mai 1945 de mareșalul Ghiorghi Konstantinovivi Jukov
**** măcelar – orice bucată de carne atinsă cu mâna se trasformă în os și
șofer – nu se pot pișa din picioare la roata din spate
***** șî melițienii șî jândarii îs mahmuri mangă după pitrecerea de după avansare, singurii pe care-i mai vezi pe șușele sunt ăia de la radar ișâți cu scula din dotare la adunat o milostenie șpăgoasă, imperior necesară votcii și ciorbiței de burtă întremătoare.
3.   Michaela’s legacy trimis de
( 2 aug 2013, 13:05:05
Iote-al Tartarului de Harpie ce iute-I de halebardă!
Nici nu dădui bine push pe Enter și dispăru bunăciune de comment cu inserții de măscării.
Asta o făcut IEA așa o aroganță ca să ne lase moștenire, ’nainte de travelling, Pisania aia alu Cozorici – bunicu IIA:
„Tasta „Delete” n-a fost a strămoșilor voștri și nu e a voastră, ci e a mea și aconfused *urmașilor mei, și a urmașilor urmașilor mei în veacul vecilor!”
-----
*confused i dont know In vitro sau partenogeneză?thinking
3.1  RE: Michaela’s legacy trimis de
( 3 sep 2013, 10:24:27
sustin, aprob si ....ma minunez....bravos..
4.   @Megingiord alias Mjolnir,alias 30 alte nickuri trimis de
( 2 aug 2013, 20:51:43
Pui Excrementul de SV la semne de carte.Când intri, dai clic pe semn.Fără să mergi mai departe dai clic pe săgeată înapoi.Vino din nou pe semn de carte și dai iar clic și dispare toată merda lor de facebook.
4.1  RE: @Megingiord alias Mjolnir,alias 30 alte nickuri trimis de
( 2 aug 2013, 22:36:07
Sau apesi escapebig grin
4.2  RE: @Megingiord alias Mjolnir,alias 30 alte nickuri trimis de
( 2 aug 2013, 23:21:35
Roger,Trăsnele !Mi-am găsit și eu să-l învăț meserie pe Megin !Aproposito Megin,când trec pe la tine să-mi scoți băieții cu ochi albaștri din PC ? Hai că aduc și un butoiaș din ăla de aluminiu(Pilsen).
4.3  RE: @Megingiord alias Mjolnir,alias 30 alte nickuri trimis de
( 3 aug 2013, 00:23:08
Sau îi dai un refresh.
4.4  RE: @Megingiord alias Mjolnir,alias 30 alte nickuri trimis de
( 3 aug 2013, 00:24:27
Fantasmă unde ești ca amu sar pe scuter și vin repegior sa te ajut la buteiaș ca poate i greu sa l ducem lui Thor poate imi da și mie o halbă,grazie!
4.5  RE: @Megingiord alias Mjolnir,alias 30 alte nickuri trimis de
( 3 aug 2013, 12:28:44
Rexule aș vrea să-ți spun unde sunt dar e cam complicat din cauza antenelor.Oricum pot să-ți zic că trec prin Roma de mai multe ori pe săptămână.(con il mio mastodonte Magnum).Cin cin !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei