Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 3 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 151 (5358)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAE condamnă atentatul de la Kabul

Ministerul român de Externe condamnă atentatul cu maşină capcană produs în Afganistan, la baza "Camp Pinnacle" din Kabul, în care un român şi-a pierdut viaţa şi un altul a fost rănit, transmiţând şi condoleanţe familiei îndurerate.

"Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate tragicul atentat cu maşină capcană care a avut loc în această dimineaţă la «Camp Pinnacle», Afganistan, în care un cetăţean român şi-a pierdut viaţa şi un altul a fost rănit. Astfel de acte deplorabile de violenţă nu au nici o justificare şi trebuie combătute cu orice preţ", se arată într-un comunicat MAE transmis MEDIAFAX.

De asemenea, MAE transmite condoleanţe familiei îndurerate şi îşi exprimă regretul profund pentru pierderea suferită.

"România, în calitate de membru UE şi NATO, rămâne ferm angajată în susţinerea eforturilor depuse de guvernul afgan pentru eradicarea tuturor formelor de terorism şi tranziţia către stabilitate şi un stat de drept funcţional", se mai arată în comunicatul MAE.

Un cetăţean român şi-a pierdut viaţa, iar un altul a fost rănit, starea sa fiind stabilă, în urma atentatului produs marţi dimineaţa.

Surse oficiale precizaseră anterior pentru MEDIAFAX că românii sunt angajaţi ai firmei americane de securitate DynCorp International, care asigură în Afganistan servicii de securitate, de logistică, dar şi de instruire pentru forţele afgane.

Un atac comis marţi dimineaţa la Kabul împotriva unei companii străine de transport care colabora ISAF, forţa NATO din Afganistan, a provocat moartea a cel puţin şapte persoane, a anunţat poliţia din oraş, relatează AFP.

"Patru paznici nepalezi, unul afgan şi doi civili afgani", au fost ucişi în urma atacului, a declarat şeful poliţiei din Kabul, Mohammad Ayub Salangi, precizând că toţi atacatorii, respectiv aproximativ trei persoane, au fost ucişi.

Poliţia, a precizat, de asemenea, că trei sau patru persoane au fost rănite.

Potrivit primelor constatări, un camion plin cu explozibil a explodat în faţa unei intrări a complexului industrial, creând un crater enorm. Un schimb de focuri a avut loc ulterior între gărzi şi doi sau trei kamikaze, timp de aproximativ 40 de minute, a explicat şeful poliţiei afgane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAE condamnă atentatul de la Kabul.
 Vizualizări articol: 670 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAE condamnă atentatul de la Kabul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei