Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 139 (5346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6438 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Majoritatea parlamentarilor PSD au votat în favoarea referendumului propus de Traian Băsescu

Parlamentarii PSD au votat în majoritatea lor pentru un aviz favorabil la iniţiativa preşedintelui Traian Băsescu privind un nou referendum, dar au fost şi social-democraţi care s-au abţinut la vot, a precizat, ieri, senatorul Miron Mitrea.

"Parlamentarii PSD au votat în principal în majoritate pentru aviz favorabil şi au fost unii care s-au abţinut", a spus Mitrea.

El a adăugat că pentru iniţiativa preşedintelui au fost PSD şi PDL, s-au abţinut cei de la UDMR şi unii de la PSD şi împotrivă a fost PNL.

"Parlamentul poate să spună suntem de acord (iniţiativa preşedintelui - n.r.), nu suntem de acord sau să nu spună nimic, e treaba ta ce faci. Parlamentul a spus că nu dă nici un fel de aviz, voinţa Parlamentului exprimată prin vot a fost că nu dă nici un fel de aviz", a explicat Miron Mitrea.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a precizat, în plenul Parlamentului, că PNL a votat împotriva iniţiativei preşedintelui pentru un nou referendum, considerându-l "o diversiune politică" şi un referendum ilegal.

Haşotti a făcut aceste precizări după votul Parlamentului care a respins proiectul de hotărâre care aviza favorabil iniţiativa şefului statului.

"Preşedintele Traian Băsescu se face că uită că acum mai puţin de una an 7,4 milioane de români au spus că nu-l mai doresc ca preşedinte. PNL şi-a exprimat un vot eminamente politic. PNL a votat împotriva unei alte diversiuni politice", a spus Haşotti.

El a adăugat că, atât timp cât există Comisia de revizuire a Constituţiei, nu are rost noul referendum, care este "ilegal".

PSD nu şi-a explicat votul, preşedintele Camerei, Valeriu Zgonea, spunând că se abţine de la comentarii, deoarece conduce forul legislativ.

Liderul deputaţilor UDMR, Mate Andras, a precizat că grupurile UDMR s-au abţinut de la vot deoarece consideră că nu există nici un temei şi oportunitate pentru organizarea acestui referendum.

Liderul PPDD Haralambie Voichiţoiu a precizat că PP-DD a votat împotrivă.

Parlamentarii PDL au susţinut iniţiativa preşedintelui.

Senatul şi Camera Deputaţilor au respins, marţi, cu 191 voturi "pentru", 123 de voturi "împotrivă" şi 69 de abţineri, hotărârea care avizează favorabil solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Majoritatea parlamentarilor PSD au votat în favoarea referendumului propus de Traian Băsescu.
 Vizualizări articol: 661 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majoritatea parlamentarilor PSD au votat în favoarea referendumului propus de Traian Băsescu0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei