Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 103 (5310)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Românii au cheltuit peste 22 milioane euro pe minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, în ţară şi străinătate

 

Numărul românilor care au petrecut minivacanţa de 1 Mai şi Paşte în ţară a crescut cu 52% comparativ cu situaţia cumulată a celor două sărbători din 2012, iar al celor care au ales destinaţiile externe de peste 2,5 ori, sumele cheltuite depăşind 22 milioane euro, reiese din datele FPTR.

"În minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, zilele libere şi tarifele mai mici au condus la o creştere a numărului total de turişti în România cu 52% (...). Aceştia au cheltuit peste 51 milioane lei doar pentru servicii turistice şi peste 35 milioane pentru distracţie", se arată într-un comunicat al Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Potrivit sursei citate, de Paşte, cei mai mulţi turişti au ales ca destinaţie de vacanţă zonele rurale din România, pensiunile atrăgând peste 65.000 de turişti.

Staţiunile montane au fost şi ele solicitate pentru sărbătoarea Paştelui de aproximativ 25.000 de turişti, dublu faţă de anul trecut. Astfel, unităţile de cazare de pe Valea Prahovei au fost ocupate în proporţie de 70-80%, în timp ce în celelalte staţiuni montane gradul de ocupare a fost de până la 70%.

Pe litoral, după ziua de 1 mai, au rămas să petreacă Paştele circa 16.000 de turişti. În staţiunile balneare numărul turiştilor a rămas nemodificat, 10.000 de turişti petrecând Paştele în aceste zone, număr similar cu cel din 2012.

"În România, cheltuielile s-au extins în această perioadă, cu bugetul alocat distracţiilor şi meselor festive. Bugetul mediu de cheltuieli estimat pentru alte servicii, în afară de cazare şi mic dejun este de 100 de lei pe zi", mai arată FPTR.

Aproximativ 2.500 de turişti, de două ori şi jumătate mai mulţi decât anul trecut, au ales Delta Dunării ca destinaţie pentru 1 Mai şi Paşte.

În ceea ce priveşte turismul extern, peste 12.000 de români au ales să petreacă această minivacanţă în străinătate, pentru care au alocat în total 2,3 milioane de euro. Cei mai mulţi, peste 7.000, au mers în Bulgaria, unde au cheltuit 630.000 euro, destinaţie urmată în top de Ungaria şi Turcia, cu câte 600 de turişti români.

Potrivit FPTR, cifrele sunt aproximative şi au fost obţinute pe baza datelor furnizate de sistemul de rezervări www.RezEx.ro, a estimărilor furnizate de ANTREC (Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural) şi OPTBR (Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România) şi a membrilor FPTR precum şi a sondajului aplicat unui număr semnificativ de operatori din turism.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Românii au cheltuit peste 22 milioane euro pe minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, în ţară şi străinătate.
 Vizualizări articol: 506 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Românii au cheltuit peste 22 milioane euro pe minivacanţa de 1 Mai şi Paşte, în ţară şi străinătate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei