Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 31 (5238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Victor Ponta, cel mai mediatizat politician în online, în luna ianuarie

Premierul Victor Ponta a fost cel mai mediatizat politician în mediul online în luna ianuarie, el conducând în topul apariţiilor, urmat de Traian Băsescu şi de Crin Antonescu, relevă o analiză realizată de Mediafax Monitorizare.

Prima lună a anului 2013 fost una bogată în evenimente, declaraţii, decizii ale Guvernului, dar şi de conflicte politice între membrii Guvernului şi cei ai opoziţiei parlamentare. Actorii cei mai vizibili pe scena politică respectă structura majorităţii paralmentare rezultată din alegeri, membrii USL dominând apariţiile în presă din mediul online.

În topul politicienilor după numărul de apariţii în mediul online (site-uri) se află Victor Ponta cu un număr total de 37.805 apariţii, urmat de Traian Băsescu cu 21.237 de apariţii, de Crin Antonescu cu 12.122 de apariţii şi de Gigi Becali cu 11.000 de apariţii.

Primul-ministru a apărut în articolele de presă în legătură cu discuţiile şi deciziile legate de taxa auto, lista chiriaşilor RA-APPS, alegerile de la CSM, demiterea conducerii INS, dar şi în contextul conflictelor vizibile între acesta şi Emil Boc pe tema taxelor locale sau cu fostul Ministrul al Educaţiei, Daniel Funeriu, legat de obligativitatea studiilor superioare pentru cadrele didactice din învăţământul preşcolar şi primar.

Traian Băsescu, al doilea în topul apariţiilor, a fost mediatizat în mai mare măsură în legătură cu: criza ostaticilor din Algeria, Ziua Unirii, raportul MCV, propunerile făcute de Ministrul Justiţiei pentru şefia DNA şi superimunitatea parlamentarilor. Traian Băsescu a fost mediatizat în relaţie cu alţi actori politici cum ar fi: Crin Antonescu, Victor Ponta şi Valeriu Zgonea.

Cel de-al treilea în topul apariţiilor, Crin Antonescu, a fost mediatizat în mai mare măsură în contextul evenimentelor legate de Ziua Unirii, conflictele din interiorul PNL, avându-l ca principal oponent pe Călin Popescu Tăriceanu, discuţiile despre alegerile prezidenţiale şi durata mandatului viitorului preşedinte ales, întâlnirile Ponta-Băsescu-Antonescu, dar şi demisia lui Dan Voiculescu.

Cu un volum similar de apariţii, pe locul 4 în top apare colegul de partid al lui Crin Antonescu, George Becali. Numărul mare de referinţe identificate este relaţionat mai degrabă cu rolul de patron al Stelei decât cu omul politic George Becali. Majoritatea articolelor sunt legate de transferuri, declaraţii despre jucătorii Stelei sau de Dosarul Transferurilor.

Pentru că apariţiile lui George Becali în presă în luna ianuarie nu sunt legate de activitatea politică, se poate considera că Liviu Dragnea ocupă locul 4 în topul politicienilor cei mai mediatizaţi în luna ianuarie 2013 în presa din mediul online. Acesta a avut 5.000 de apariţii legate în special pe ninsorile din ţară şi activitatea CNADNR, taxa auto şi taxele locale, precum şi raportul MCV.

Următorii politicieni s-au situat în a doua jumătate a topului de 10 politicieni cei mai mediatizaţi: Dan Voiculescu - 4.739 de apariţii, Adrian Năstase - 4.697 de apariţii, Eugen Nicolăescu - 4.417 apariţii, Călin Popescu Tăriceanu - 3,894 de apariţii şi Relu Fenechiu - 3.716 apariţii.

Mediafax Monitorizare a analizat în perioada 1-31 ianuarie 2013 aproximativ 37.000 de site-uri online şi au fost identificate 125.000 articole referitoare la politicieni.

Mediafax Monitorizare monitorizează în prezent toate categoriile de surse online, presă, dar şi social media. Astfel, agenţiile de PR şi specialiştii în comunicare din companii pot afla ce se scrie despre brandurile sau produsele lor din aproximativ 68.000 de surse.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Victor Ponta, cel mai mediatizat politician în online, în luna ianuarie.
 Vizualizări articol: 530 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Victor Ponta, cel mai mediatizat politician în online, în luna ianuarie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei