Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 31 (5238)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eco-Rom: 2,7 miliarde de PET-uri şi 400 de milioane de doze de aluminiu au fost reciclate în 2012

Eco-Rom Ambalaje a reciclat anul trecut 2,7 miliarde de PET-uri şi 400 de milioane de doze de aluminiu, cea mai mare parte a deşeurilor de ambalaje, respectiv 60 la sută, fiind generată în gospodării.

Potrivit Eco-Rom Ambalaje, în 2012 au fost reciclate 398.463 de tone de ambalaje, respectiv 61 la sută dintre cele 651.126 de tone de ambalaje puse pe piaţă de companii producătoare şi importatoare din România, cu 12 la sută mai mult faţă de anul anterior.

"Într-un context economic competitiv şi, în continuare, afectat de criză, anul 2012 a fost anul creşterilor pentru sistemul de colectare selectiva a deşeurilor de ambalaje. Cantităţile reciclate au depăşit cu şase procente obligaţia globală de reciclare din anul 2012, respectiv cea de 55 la sută", arată directorul general Eco-Rom Ambalaje, Sorin Cristian Popescu, citat într-un comunicat de presă.

Creşterea cantităţilor reciclate se datorează dezvoltării serviciilor de gestiune a deşeurilor în vederea reciclării. Astfel, în 2012, investiţia a fost de 40 de milioane de lei, cu peste 20 la sută mai mult decât în anul 2011, a precizat sursa citată.

De asemenea, au fost înregistrate creşteri şi în ceea ce priveşte obiectivele legale pentru fiecare tip de material - plastic, sticlă, metal, lemn şi hârtie -, cele mai multe fiind la ambalajele primare generate în gospodării.

"Anul trecut, prin sistemul nostru au fost reciclate 2,7 miliarde de PET-uri (67.902 tone) şi 400 de milioane de doze de aluminiu (5.073 de tone). Acest lucru se datorează eficientizării parteneriatului cu peste 200 de companii de management al deşeurilor care realizează servicii de colectare, sortare şi transport a deşeurilor în scopul reciclării", a mai spus Sorin Cristian Popescu.

Reprezentanţii Eco-Rom Ambalaje precizează că cea mai mare parte a deşeurilor de ambalaje, respectiv 60 la sută, este generată în gospodării, pentru creşterea cantităţilor reciclate în acest segment fiind necesară extinderea accesului populaţiei la serviciile de colectare selectivă a deşeurilor.

"Am încheiat anul 2012 cu 402 localităţi în care dezvoltăm colectarea selectivă în parteneriat cu autorităţile locale şi operatorii de salubritate desemnaţi, cu aproximativ 60 la sută mai multe decât în 2011. Acest lucru a presupus extinderea reţelei de infrastructură necesară - containere şi saci coloraţi -, ceea ce a condus la o creştere a investiţiilor de peste 40 la sută faţă de anul precedent. Astfel, în prezent, aproximativ 41 la sută din populaţia României - circa 8,8 milioane de români - au acces la sistemul de colectare selectivă pus la dispoziţie de noi, prin cele 18.590 de pubele colorate", a mai spus directorul Eco-Rom Ambalaje.

Sorin Cristian Popescu a precizat că 2012 a fost un an important în privinţa îndeplinirii obligaţiilor de reciclare ce revin României ca stat mebru al Uniunii Europene.

Obligaţiile de reciclare ale României au început în 2004 cu 12 la sută ţintă de reciclare şi au ajuns la 55 la sută în 2012. Iniţial, acest prag era preconizat să fie atins în 2013, România devansând acest termen.

Eco-Rom Ambalaje deţine licenţa mărcii "Punctul Verde" în România, care îndeplineşte obligaţia de reciclare şi valorificare a deşeurilor de ambalaje pentru producătorii şi importatorii din România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eco-Rom: 2,7 miliarde de PET-uri şi 400 de milioane de doze de aluminiu au fost reciclate în 2012.
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Eco-Rom: 2,7 miliarde de PET-uri şi 400 de milioane de doze de aluminiu au fost reciclate în 20125.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei