Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2012 - Anul XVII, nr. 236 (5141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Iaşi: Peste 200.000 de pelerini, aşteptaţi la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva

Peste 200.000 de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi să vină la Iaşi pentru a se închina la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, 760 de poliţişti şi jandarmi urmând să asigure ordinea publică.

Reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei au anunţat, ieri, că 260 de poliţişti şi peste 500 de jandarmi se vor afla pe străzile Iaşiului în această săptămână, pentru a asigura ordinea publică, cu prilejul hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

De asemenea, vor fi mobilizaţi 50 de angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi şi câteva zeci de poliţişti locali.

Cei 500 de jandarmi din Iaşi, Bacău şi Târgu Mureş vor asigura accesul pelerinilor la racla cu Sfintele Moaşte, care vor fi depuse pe esplanada din curtea Catedralei Mitropolitane.

"Le recomandăm oamenilor prezenţi în această săptămână la Iaşi să îşi protejeze bunurile personale şi să nu fie sub influenţa băuturilor alcoolice. Ca şi în anii precedenţi, vom asigura ordinea publică pentru pelerinii care vin în oraş", a declarat colonelul Ghiorghi Stan din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.

Moaştele Sfintei Cuvioasei Parsacheva vor fi scoase joi dimineaţă din incinta Catedralei Mitropolitane, urmând să fie depuse într-un baldachin special amenajat în curtea Catedralei.

La Iaşi vor fi aduse şi moaştele Sfântului Cuvios Teofil de la mănăstirea Kitaev, din Ucraina, acestea urmând să fie aşezate alături de moaştele Sfintei Cuvioasei Parascheva.

Moaştele din Ucraina vor fi însoţite la Iaşi de către Înaltpreasfinţitul Părinte Antonie, Arhiepiscop de Borispil şi rector al Academiei Teologice din Kiev.

La sărbătoarea religioasă de la Iaşi este aşteptat şi Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoe Române.

"Moaştele Sfintei Parascheva şi ale Sfântului Cuvios Teofil vor fi scoase joi dimineaţa, pe 11 octombrie, în cadrul unei procesiuni. Moaştele Sfântului Teofil vor ajunge la Iaşi în noaptea de miercuri spre joi", a declarat părintele arhimandrit Dosoftei Şcheiul, ecleziarh la Catedrala Mitropolitană din Iaşi.

La pelerinajul de la Iaşi sunt aşteptaţi peste 200.000 de credincioşi din întreaga ţară.

Duminică, 14 octombrie, în faţa Catedralei, pe o scenă special amenajată, va avea loc Sfânta Liturghie, care va fi oficiată de un sobor format din zeci de preoţi.

Sfânta Parascheva este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din România.

Credincioşilor care vor sta noaptea la rând pentru a se închina la sfintele moaşte le vor fi oferite de către autorităţi, dar şi de către Mitropolie, ceai cald şi pachete cu mâncare.

În anii precedenţi, pelerinii veniţi la Iaşi din toate colţurile ţării, au stat şi câte 12 ore la coadă, pentru a ajunge să se închine la racla cu sfintele moaşte.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Iaşi: Peste 200.000 de pelerini, aşteptaţi la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva.
 Vizualizări articol: 619 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Iaşi: Peste 200.000 de pelerini, aşteptaţi la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei