Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2012 - Anul XVII, nr. 236 (5141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ce căuta în plină noapte?

Primarul din Coşna s-a ales cu dosar penal după ce l-a vizitat în miez de noapte pe fostul viceprimar

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lupta politică din campania electorală de la alegerile locale din 10 iunie pare interminabilă în anumite zone din judeţ. La Coşna, primarul proaspăt ales, Gavril Pardău, s-a pricopsit cu un dosar penal pentru violare de domiciliu şi ameninţare după ce în noaptea de 27 septembrie l-a vizitat pe fostul viceprimar Bogdan Sandu. Fiecare parte are propria versiune despre ceea ce s-a petrecut în acea seară, dar rămâne dilema ce căuta primarul la locuinţa fostului adversar din campania electorală la ora 23.30. Mai mult, Bogdan Sandu spune că are toate motivele să creadă că Poliţia încearcă să muşamalizeze acest caz. Ca argument în favoarea acestei ipoteze este neimplicarea poliţiştilor din Coşna după apelul făcut la 112 de Bogdan Sandu în acea seară de 27 septembrie.

„Soţia m-a sunat să mă anunţe despre ceea ce se petrece acasă, iar eu i-am spus să sune la 112. I-a fost frică, aşa că am sunat eu, numai că poliţiştii care au venit la locuinţa mea s-au plimbat cu maşina prin faţa porţii şi apoi au plecat. Datoria lor era să verifice ce s-a întâmplat, să o întrebe pe soţie şi pe mama mea ce s-a petrecut. Ori, asta nu s-a întâmplat, aşa că ce concluzii pot trage eu?”, s-a întrebat Bogdan Sandu.

 

„De frică, soţia s-a ascuns în baie”

În seara în care s-a petrecut incidentul, fostul viceprimar nu era la domiciliul său din Podu Coşnei, ci cu treburi la Dorna Arini. Acasă erau soţia sa, Gabriela Sandu, şi mama sa, Lucica Sandu. Cele două femei stăteau cu uşa descuiată şi aşteptau sosirea lui Bogdan Sandu. Numai că, în locul său în casă şi-a făcut apariţia primarul Gavril Pardău. „A intrat în casă şi a început să strige după mine. De frică, soţia s-a ascuns în baie. De acolo mi-a telefonat şi mi-a spus ce se întâmplă şi că primarul le ameninţă pe ea şi pe mama. Pentru că nu m-a găsit acasă, primarul m-a sunat de mai multe ori, cred că de vreo şase ori, şi m-a înjurat. Fusese la băut, mi-am dat seama de asta din vocea lui, şi s-a trezit bărbăţia din el”, a povestit Bogdan Sandu.

 

Primarul are o versiune cam nesigură

De cealaltă parte, primarul Gavril Pardău neagă toate aceste acuzaţii. Recunoaşte însă că în acea seară a fost la locuinţa fostului viceprimar, dar spune că nu a intrat în curte. „Eram la poartă şi am strigat de două ori, nu a ieşit nimeni şi am plecat acasă”, este versiunea puţin credibilă a primarului din Coşna. Pardău a explicat că a trecut pe la casa lui Bogdan Sandu aproape de miezul nopţii pentru că atunci se întorcea de la Vatra Dornei. Primarul din Coşna nu a avut o justificare logică pentru care nu a amânat discutarea problemelor pe care le avea cu fostul viceprimar pentru a doua zi, la o oră rezonabilă, dar nici cum a ajuns să sune Bogdan Sandu la 112, deşi nimeni nu-l auzise când a strigat la poartă. „Cred că l-a sunat soţia să-i spună că l-am strigat la poartă”, s-a apărat Gavril Pardău, deşi tot el susţinuse cu puţin timp mai devreme că nu l-a auzit nimeni şi a plecat acasă.

Versiunea primarului din Coşna pare cusută cu aţă albă, singura certitudine fiind aceea că între el şi Bogdan Sandu există o „râcă politică încă din campania electorală. Are ceva personal cu mine şi văd că nu se linişteşte nici acum”.

 

Poliţia a demarat o anchetă

În baza plângerilor depuse ulterior de Gabriela şi Lucica Sandu la Poliţia din Coşna a fost demarată o anchetă. Inspectorul Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, a precizat că apelul la 112 a fost consemnat la ora 23.29, iar acum există un dosar în lucru.

„S-a întocmit dosar de cercetare penală pentru violare de domiciliu şi ameninţare şi a fost înregistrat cu număr unic la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, fiind repartizat spre soluţionare Secţiei 15 Rurală Iacobeni”, a arătat inspectorul Ionuţ Epureanu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul din Coşna s-a ales cu dosar penal după ce l-a vizitat în miez de noapte pe fostul viceprimar.
 Vizualizări articol: 3885 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 5 voturi
Primarul din Coşna s-a ales cu dosar penal după ce l-a vizitat în miez de noapte pe fostul viceprimar4.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asa e peste tot.. trimis de
( 9 oct 2012, 11:28:52
totul e manipulat politic. normal ca politia nu era sa se agate de actualul primar. cand suni la 112 ii spui cine esti si cu cine ai de a face..asa si ei stiu cum sa se comporte..pentru ca totul e politic
2.   Telenovela in tara de sus.. trimis de
(14 oct 2012, 17:57:17
Bre .. vatra satului bucovinean este izvor nesecat de scenarii lacrimoase pentru gospodine fara detergent si slabe de inger...Pai ce poti sa spui cand citesti asemenea relatari din arealul cu bule de apa minerala. Dupa parerea mea ambii protagonisti au dreptate , unul reprezentand forta raului (fostul viceprimar din trecut) si celalalt forta binelui (primarul nou ce o sa scoata natia cosneana din rahat). Sa o luam sistematic pentru ca relatarea contine multe actiuni codate serios care disimuleaza de fapt scopul in sine.
Dupa relatarea doamnei fosteviceprimarite Gabriela ,
in miez de noapte s-a auzit strigata la poarta de primarul in functie , si s-a ascuns in baie sunand la 112 total gratuit , neavand vre-un anunt de vre-o intentie de viol comunicat verbal din directia primarului, dovada ca mamadefostviceprimar s-a aruncat in fata dusmanului in speranta unui viol ce nu s-a intamplat. Cele relatate mai inainte arata o intentie de inscenare lamentabila as zice cu scop de denigrare din invidia castgarii alegerilor deci un substrat politic acut clocit. Pe de alta parte domnul primar eligibil iesit castigator din urnele facute din navete de apa minerala spune ca intr-adevar a strigat-o poarta pe numita Gabriela fostaviceprimarita, dar zice el ca nu in scop contondent ci poate exersa
o versiune noua la "ilenuta iesi la poarta" pe care o pregateste pentru un festival ceva cu "hai in Bucovina" si omite sa spuna daca jonctiunea a avut loc sau nu.
In versiunea politiei masina blindata s-a oprit la poarta a asteptat un timp apoi a plecat, motiv de interpretare partinica. Total fals. Intrucat in politie exista un consemn de a nu intrerupe placerea in desfasurare, si cum ei nu cunosteau amplasamentul beligerantilor au considera ca e inoportuna interventia.
Bine mai circula prin sat ca decizia politiei ar fi determinata de o eventuala promisiune de cota de lemne si o reparare a sobei postului de politie pentru o trecere mai usoara prin gerurile din obcini.
2.1  RE: Telenovela in tara de sus.. trimis de
(14 oct 2012, 18:14:21
Rog pe domnul inspector Epureanu sa anunte pe domnii detectivi ce se vor deplasa sa ancheteze dezastrul de coabitare postelectorala de la Cosna, sa-mi comunice daca sa pregatesc si eu ceva materiale care sa ofere noi piste de ancheta ca nu le-am prezentat pe toate pentru a nu influienta ancheta in desfasurare si sa ma contacteze daca sunt in impas.
Oricum il felicit Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei pentru faptul ca a reusit sa inregistreze sub "numar unic" dosarul telenovelei. Este un lucru esential, acum inteleg eu de ce foarte multe dosare stau la podea si parchet , pentru ca nu au numere bune si nu se pot pune in ordine sa inceapa cercetarea la ele.
Oricum trebuie vazut ca acest numar unic nu cumva sa fie aleatoriu sau cumva din sirul lui Fibonacci ca Fibonacci asta e mafiot si cred eu ca dosarele alea au numere d'ale lui.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei