Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 oct 2012 - Anul XVII, nr. 236 (5141)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ponta a prezentat cele 15 "bombe cu ceas" moştenite de la guvernarea PDL

Premierul Victor Ponta a prezentat, luni, cele 15 "bombe cu ceas" pe care Executivul său le-a "moştenit" de la guvernarea PDL, el arătând că în cele cinci luni de mandat s-a confruntat cu grave probleme lăsate de fostele Cabinete, pe care a încercat să le soluţioneze.

Ponta a spus că prima "bombă cu ceas" este reprezentată de "sistemul de corupţie şi de crimă organizată" din cadrul ANAF, organizat de PDL şi Sorin Blejnar. Premierul a precizat că acest sistem de corupţie şi de evaziune fiscală a dus la pierderi grave pentru buget, în primul trimestru, respectiv după plecarea lui Blejnar, fiind raportate încasări care au crescut cu peste un miliard de de lei.

Premierul a spus că 'bomba" privind aprobarea de noi impozite şi taxe locale a explodat în timpul guvernării sale, el dând asigurări că în 2013 nu se poate susţine creşterea taxelor şi impozitelor.

A doua "bombă" dezamorsată, potrivit lui Ponta, a fost reprezentată de situaţia de la Poşta Română, unde s-au înregistrat peste 100 de milioane pagubă, faptele de corupţie fiind coordonate de la Ploieşti, potrivit premierului, de către preşedinta organizaţiei PDL Prahova, a cărui nume, însă, nu a fost rostit.

Ponta a spus că a treia "bombă" a fost reprezentată de Hidroelectrica, unde s-au înregistrat 1,2 miliarde de Euro prejudiciu produs de PDL şi de Adriean Videanu, dar şi de Oltchim, cu un prejudiciu de 700 de milioane de Euro.

A patra "bombă", potrivit lui Ponta, constă în blocajul de la POSDRU şi alte programe sectoriale sau regionale blocate pentru deficienţe constate de audituri naţionale şi europene.

Ponta a enumerat şi a cincea "bombă", dată de taxa de claw-back adoptată de Guvernul Emil Boc prin două OUG succesive care se contraziceau, la care a adăugat un deficit de 700 milioane de lei în funcţionarea spitalelor, acestea nefiind bugetate şi pentru trimestrul al patrulea.

Potrivit lui Ponta, subfinanţarea cronică a armatei reprezintă a şasea "bombă" în timp ce a opta "bombă" este legată de personalul din Poliţie, având în vedere că s-au făcut disponibilizări de către fostul ministru Igaş, care a blocat toate posturile pentru absolvenţi.

CNAS, faptele grave de corupţie de acolo, neasigurarea bugetelor pentru funcţionarea spitalelor şi plata medicilor, cele 100 de milioane de lei angajate în faze de achiziţii a produselor informatice şi faptul că încasările de la cetăţeni nu ajungeau înapoi în servicii medicale reprezintă, potrivit lui Ponta, a noua "bombă" lăsată de PDL.

A zecea "bombă" premierul o impută direct lui Emil Boc şi Traian Băsescu, care s-au angajat în negocierile cu partenerii internaţionali în ceea ce priveşte creşterea preţului la gaze, lăsând astfel marile oraşe fără subvenţie la încălzire pentru această iarnă.

Ponta a arătat că a unsprezecea "bombă" are în vedere faptul că PDL a lăsat TVR cu 100 de milioane de Euro datorii, iar a doisprezecea se referă la diminuarea indemnizaţiei pentru mame, pe care Guvernul său încearcă să o restituie.

Taxa auto reprezintă, potrivit lui Ponta, a treisprezecea "bombă", în condiţiile în care suma de 400 de milioane încasată de Guvernul PDL trebuie restituită în baza hotărârilor judecătoreşti.

A paisprezecea „bombă”, în accepţiunea premierului, e dată de faptul că guvernarea PDL nu a prevăzut nici un buget pentru punerea în aplicare a codurilor juridice, ajungându-se la situaţia ca ministerul Justiţiei să aibă, în acest moment, conturile blocate în urma proceselor pierdute cu magistraţii.

Ponta a spus că a cincisprezecea "bombă" e reprezentată de situaţia din Educaţie, PDL neasigurând bugetul de funcţionare până la sfârşitul anului. El a acuzat şi faptul că introducerea clasei pregătitoare de către fostul ministru s-a făcut doar pentru a deturna 50 de milioane de lei pentru firmele PDL.

"Toate acestea le-am moştenit şi asupra lor ne-am aplecat în cinci luni. Cei de la PDL voiau să prezinte un bilanţ, m-am gândit să-i sprijin şi să le aduc aminte ce au distrus sau furat în această ţară. În perioada 2012-2016 e necesar ca PDL să reflecteze la ce a făcut şi să se reformeze ca să spună din nou ceva pe scena publică românească. Tăcerea în cazul lor e de aur, fără să fac aluzie pentru aplecarea celor de la PDL pentru exploatarea cu cianuri", a spus Ponta.

 

Cezar Preda, despre cele "15 bombe cu ceas": Ponta a spus inepţii, acuzaţiile trebuie probate

Prim-vicepreşedintele PDL Cezar Preda l-a criticat, luni, pe premierul Victor Ponta pentru afirmaţiile privind faptul că guvernarea PDL a lăsat 15 "bombe cu ceas", arătând că acuzaţiile de corupţie trebuie însoţite de argumente, probe şi că Ponta a spus "inepţii" şi "bazaconii".

"Cu privire la afirmaţiile lui Victor Ponta: Domnia sa, numind bombe cu ceas nişte vorbe, a enumerat 15 aşa-zise probleme pe care le-a aruncat cu nepăsare, cu neruşinare, în curtea altcuiva. Aş spune că amestecarea merelor cu perele este un atribut al lui Victor Ponta", a spus Preda.

El a arătat că în momentul când se lansează acuzaţii de corupţie la diferite instituţii ale statului, trebuie aduse probe. Potrivit lui Preda, Hidroelectrica avea profit şi Victor Ponta "a băgat-o în insolvenţă", iar Oltchimul în timpul Guvernelor Boc şi Ungureanu a lucrat, iar Ponta nu s-a grăbit să-i acorde ajutor şi "îl bagă în faliment".

"Aşa se va întâmpla şi cu Poşta Română, pentru că interesele clanului PSD sunt foarte mari", a adăugat Preda.

El a mai spus, în legătură cu certificatele de revoluţionari, că îi aminteşte lui Victor Ponta că secretarul de stat privind revoluţionarii este "pesedist, cu patalama de la mentorul său, Ion Iliescu şi se numeşte Cutean".

Preda a arătat şi că Ponta spune "inepţii" şi legat de creşterea preţurilor la energie şi gaze.

Conform lui Cezar Preda, PDL a fixat un calendar cu FMI de implementare a liberalizării preţurilor între 2015 şi 2019, iar Guvernul Ponta nu a mai respectat acest calendar.

"Nu are dreptul să arunce vina pe alte guverne pentru că incompetenţa şi negocierea proastă le aparţine în totalitate. Cetăţenii vor plăti căldura şi gazele mai mult pentru că Victor Ponta s-a preocupat nu de negocierile cu Fondul, ci să-l dea jos pe Băsescu", a adăugat Cezar Preda.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ponta a prezentat cele 15 "bombe cu ceas" moştenite de la guvernarea PDL.
 Vizualizări articol: 1418 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.14/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.1 din 21 voturi
Ponta a prezentat cele 15 "bombe cu ceas" moştenite de la guvernarea PDL2.1521

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Implementarea PDL a conceptului "sa traiti bine" trimis de
( 9 oct 2012, 11:14:37
Suntem în faţa unei fresce a jafului şi a incompetenţei guvernului PDL . Acestia cataloghează dezvăluirile ca fiind bazaconii.Tot bazaconii a numit şi MRU dezvăluirile privind uriaşele şi inutilele cheltuieli personale şi de protocol din bani publici efectuate în perioada în care a fost prim ministru.Tot bazaconii suntem si noi cetatenii pentru PDL.Acum inteleg de ce alianta lui peste prajit se numeste ARD.
Ard in flacari, poate nu stii
Focul arde, nu-l poti opri
Iar cand te simt aproape
Totul arde, totul arde...
Ochii tai m-arunca in iad
Cu privirea ta poti sa arzi
Iar cand te simt aproape
Totul arde, totul arde...
Oare Anna Lesko se refera la guvernarea PDL care a parjolit tara mai rau ca hoardele de tatari?

2.   Centura Sucevei si Aeropt. Salcea,doar o amintire? trimis de
( 9 oct 2012, 11:27:08
Este greu de inteles cum proiectul, cu implicatiile lui, pentru Aeroportul Salcea a fost preluat fara rusine de Ias?!. Exact suma alocata 40mii de euro, lungimea pistei 2400m, etc.(sursa Digi 24).

Ei exulta, in detrimentul nostru si se lauda ca au avut un lobbi puternic!

Intrebare: Cum au reusit ei, si noi Suceava, NU!? Asta inseamana ca ai nostri conducatori sunt oameni marunti, dar infatuati si nu au spiritul de patriotism local.

La ce sa ne asteptam cu Suceava de la astia!?

Cum se poutut abandona si lasa la voia intimplarii niste proiecte in care s-a investit atita pasiune si speranta!?

Doar pentru ca avem niste rafueli personale cu Fluture si cu PDL-ul?!
2.1  RE: Centura Sucevei si Aeropt. Salcea,doar o amintire? trimis de
( 9 oct 2012, 11:29:30
Cum sa putut abandona si lasa la voia intimplarii niste proiecte in care s-a investit atita pasiune si speranta!?
3.   CENTURA SV....... trimis de
( 9 oct 2012, 13:40:49
SIMPLU. IN TOATE CAZURILE CONTEAZA SA FIE PLATITA MACULATURA PROIECTULUI.CELE MAI USOARE SI PROFITABILE CASTIGURI.NUMAI PRIMARIA C-LUNG A VANDUT PANA IN PREZENT CATEVA CAMIOANE DE CAIETE DE SARCINI.
UNII AU CUMPARAT SI CATE 3-5 CAIETE CA SA FIE SIGURI CA SUNT IDENTICE,PTR CA DE LA NISTE FOSTE EDILICIUNI ,RESPONSABILE CU PRAPADUL GUBERNAL,TE PUTEAI ASTEPTA LA ORICE.NOI SPERAM CA ,,ABILITATII'' SI ,,COMPETENTII''S-AU INTORS DEJA DIN CONCEDII SI SE VOR APUCA DE TREABA CA SA-SI JUSTIFICE SALARIILE SI PREZENTA IN INSTITUTIILE UNDE SE ADAPOSTESC DE PLOI, VANT SI GER.
4.   Aiurea trimis de
( 9 oct 2012, 13:43:43
Bine ca vede dom` doctor numai bombe peste tot. Dar sa dea profesorasul asta de 2 parale filele putin inapoi si sa vada cu ochii deschisi si nu impaienjeniti de ura catre PDL. de unde au plecat toate aceste nenorociri. Toate sunt de pe timpul Bunicutzei si a celor din jurul lui. Din cauza unor idioti cu trandafiri in mana care au desfacut pe bucati tara asta...si tot PDL-ul este vinovat? Sa se duca in Pastele mamii lui sa-l pupe`n ☭ pe tatutza iliescu, ca oricum numai asta face si sa mai termine cu demagogia de 3 lei pe care tot incearca sa o implementeze. Marsh in mata`n ☭ si vezi-ti de treaba ta  ☭  cu ochi ce esti.
5.   Justitia,a 16-a bomba cu ceas trimis de
( 9 oct 2012, 14:09:08
ponta le zice bine. dar nu cunoastem noi toate acestea? sau nu le-am trait pana acum?

vorbele sunt usor de zis...dar, daca astea sunt faptele...UNDE SUNT CONDAMNARILE SI CONDAMNATII?

este oare victor ponta un premier care are intentii bune si adevarate?
atata timp cat vorbele lui nu produc efecte, victor este DOAR una din multitudinea de ''javre'' care latra la luna atunci cand caravana trece.

fara hotarari judacatoresti definitive si irevocabile...ce-a zis ponta are aceeasi valoare cu propozitiile "ana are mere, mara are mure..."

de ce nu zice ponta ca guvernul pe care-l conduce refuza sa puna in executare hotararile instantelor si ale executorilor judecatoresti cu privire la restituirea drepturilor salariale furate de boc si basescu?
6.   Doar un preambul la ce trebuie sa urmeze trimis de
( 9 oct 2012, 15:28:06
Guvernul Ponta a dezvăluit, dincolo de fraze generale, dezastrul găsit în ministere, structuri centrale şi teritoriale sau companii de stat. Contracte oneroase de zeci şi sute de miliarde de lei, fraude şi deturnări incredibile de fonduri, inclusiv europene, sume exorbitante trecute în buzunarele clientelei pentru aşa-zise studii de fezabilitate sau lucrări practic neexecutate - un jaf de dimensiuni cosmice s-a petrecut în ultimii ani şi a îngrăşat până la a plesni conturile foştilor demnitari. Este doar un început, un preambul pentru ceea ce trebuie să urmeze, concret. Iar asta ar fi ca, într-o cadenţă susţinută, fiecare ministru să detalieze pentru opinia publică rezultatele auditurilor. Nu în termeni impersonali - "S-a deturnat", "S-a abuzat", "S-a prăduit", "S-a..." - ci cu numele şi prenumele celor care, miniştri, secretari de stat, şefi de autorităţi naţionale şi de companii, şi-au pus semnătura pe documente prin care, în doar câţiva ani, economia naţională a fost jefuită de zeci de miliarde de euro.
6.1  RE: Doar un preambul la ce trebuie sa urmeze trimis de
( 9 oct 2012, 16:13:21
este oare victor ponta un premier care are intentii bune si adevarate?

atata timp cat vorbele(DEZVALUIRILE) lui nu produc efecte IN JUSTITIE! , victor este DOAR una din multitudinea de ''javre'' care latra la luna atunci cand caravana trece.

7.   Comentariu trimis de
( 9 oct 2012, 22:21:01
''Bogdancareeste '' mare dreptate ai , parerea mea e ca sunt cei mai slabi politicieni care guverneaza, din '89 pana astazi, iar ''radumasii'' sa le dea limbi in c...r mai departe ca are limba aspra si-i prieste!
Dupa cate spun cei ce mai posteaza pe aici , acest postac nu e altul decat marele ''profesor'' baisanu in direct, care cand se mai trezeste , isi mai posteaza aberatiile ideologice, pe politichian ''looser '', cu mari realizari in economia politica a acestui oras!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei