Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mai 2012 - Anul XVII, nr. 117 (5022)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Studiu: 70% dintre români nu şi-ar face o asigurare de sănătate privată, în special din lipsa banilor

Majoritatea românilor, mai precis 70% dintre ei, nu şi-ar face o asigurare de sănătate privată, motivele reticenţei fiind legate de lipsa banilor şi de încrederea în unităţile sanitare din ţară, arată un studiu dat publicităţii marţi.

Potrivit celui mai recent studiu IMAS realizat la cererea MedLife, procentul celor neîncrezători în asigurările de sănătate privată scade în momentul în care sunt confruntaţi cu posibilitatea existenţei/creării spitalor private corespunzătoare sau a celor cu unități de primiri urgenţe.

Astfel, o treime dintre cei intervievaţi se declară interesaţi să îşi facă o asigurare privată de sănătate dacă ar exista spitale de urgenţă private. În plus, 18% dintre cei care iniţial s-au arătat neinteresaţi de o astfel de asigurare, se răzgândesc în momentul în care ştiu că ar exista posibilitatea creării unor unităţi de primire urgenţe în spitalele private. Cei mai interesaţi de această opţiune sunt tinerii (18-30 ani), rezidenţii din oraşele medii şi mari şi persoanele cu studii superioare.

"Nevoia pentru asigurările private de sănatate este din ce în ce mai mare în România, de altfel aşa cum se întamplă oriunde în lume, însă, până de curând, această nevoie nu s-a putut contura din cauza lipsei unor unităţi spitaliceşti private, dar şi a unui cadru legislativ corespunzător. Deschiderile de spitale din ultimii ani, dar şi reluarea discuţiilor pentru noua reformă de sănătate, reprezintă factori importanţi care contribuie la schimbarea acestui context", afirmă preşedintele CA MedLife, Mihai Marcu.

MedLife are şase spitale private mono şi pluri disciplinare în Bucureşti şi în ţară. "Momentan, suntem în proces de autorizare pentru deschiderea unui nou spital, care este şi primul spital privat de urgenţă din România. Discutăm de o investiţie de minimum 15 milioane de euro, un spital care va deţine 17 linii de gardă şi care va respecta în totalitate normele locale şi internaţionale. Sperăm că autorităţile ne vor sprijni ca să finalizăm cât mai curând acest proiect", a mai spus preşedinte CA MedLife.

În ceea ce priveşte frecvenţa vizitelor la medic, studiul reflectă o schimbare de atitudine în comportamentul românilor. Astfel, dacă anul trecut, 58% dintre cei chestionaţi au afirmat că nu merg la controale anuale de rutină sau merg doar atunci când au probleme, anul acesta, 75% dintre români au răspuns că au fost cel puţin o dată sau de mai multe ori la medic, în ultimele 12 luni. Cei care se prezintă cel mai rar la un consult medical sunt persoane cu vârste cuprinse între 30-44 de ani care nu au atât de des probleme medicale, precum şi cele cu un venit redus.

Potrivit aceleiaşi cercetări, cele mai preocupate de sănătatea lor sunt femeile, persoanele în vârstă şi cele din mediul urban.

Sondajul a fost realizat în aprilie 2012, la nivel naţional, pe un eşantion de peste 1.000 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studiu: 70% dintre români nu şi-ar face o asigurare de sănătate privată, în special din lipsa banilor.
 Vizualizări articol: 528 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 7 voturi
Studiu: 70% dintre români nu şi-ar face o asigurare de sănătate privată, în special din lipsa banilor4.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei