Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 3 feb 2012 - Anul XVII, nr. 27 (4932)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Părinţii îşi programează mai uşor o întâlnire decât timpul petrecut cu propriii copii

Patru din zece părinţi din întreaga lume spun că este mai uşor să programeze o întâlnire la serviciu decât să îşi facă timp pentru propriii copii, iar opt din zece consideră că din cauza presiunilor cotidiene copiii nu au suficient timp pentru a fi "doar copii", rezultă dintr-un raport global.
"Raportul Global privind Spiritul Copilăriei", publicat joi de OREO şi Ipsos Public Affairs, indică faptul că din România în Polonia şi din Portugalia în Venezuela, spiritul copilăriei este în pericol, majoritatea părinţilor chestionaţi considerând că generaţiile de copii din ziua de azi cresc mai repede decât cele anterioare.
Opt din zece părinţi din România cred că cei mici ar trebui să aibă mai mult timp pentru a fi "doar copii", dar acest lucru nu se întâmplă, în special din cauza presiunilor cotidiene. De fapt, patru din zece părinţi din întreaga lume spun că este mai uşor să programeze o întâlnire la serviciu decât să îşi facă timp pentru propriii copii.
"Ideea că spiritul copilăriei este în pericol este adevărată nu doar pentru copii, ci şi pentru adulţi. Părinţii de pretutindeni tânjesc după acea voie bună care îi caracteriza pe când erau copii. De fapt, majoritatea părinţilor din toată lumea (59 la sută), inclusiv 81 la sută din România, spun că nu se distrează în fiecare zi şi 54 la sută din toată lumea spun că trăiesc rar sentimente de bucurie, precum cele din copilărie. România prezintă cel mai ridicat procentaj în rândul tuturor părinţilor chestionaţi care spun că nu se distrează în fiecare zi", se arată în raport.
Deşi spiritul copilăriei în rândul părinţilor poate fi în scădere, deoarece majoritatea acestora nu petrec timp distrându-se în fiecare zi, dorinţa lor de a-şi petrece timpul distrându-se cu copiii nu este în scădere.
"Trei din cinci părinţi (63 la sută) la nivel global spun că timpul petrecut cu copiii distrându-se este mai important pentru ei decât era pentru părinţii lor când ei erau copii. Peste jumătate dintre părinţii chestionaţi în ţări precum Mexic (54 la sută), Peru (58 la sută) şi India (77 la sută) spun că ar da o parte din salariu pentru a avea parte de mai mult timp alături de copiii lor.
"Patru din cinci părinţi chestionaţi în România spun că distracţia în familie este «mai importantă ca orice». În pofida acestei dorinţe copleşitoare, 59 la sută dintre adulţii la nivel global nu petrec momente de distracţie fără griji în fiecare zi", rezultă din raport.
Tehnologia şi reţelele sociale au un impact tot mai dramatic asupra dinamicii vieţii de familie. În timp ce 67 la sută dintre părinţi, la nivel global şi în România, sunt de acord că tehnologia îi ajută să păstreze legătura cu familia, există şi un revers al medaliei. Când îşi petrec timpul în familie, aproape jumătate dintre părinţi (48 la sută) la nivel global spun că atenţia le este distrasă de tehnologie, în timp ce în România numărul este mai mic, sub o treime (22 la sută).
Pentru copiii care au crescut cu tehnologia, prezenţa acesteia influenţează modul în care îşi petrec timpul cu părinţii şi familiile. Mai puţin de un sfert dintre părinţi la nivel global (23 la sută) şi în România (18 la sută) comunică mai mult cu copiii lor prin intermediul tehnologiei decât personal.
În economiile cu creştere rapidă precum China şi India, studiul arată că tehnologia joacă un rol semnificativ în viaţa de zi cu zi, numărul părinţilor ce comunică prin intermediul acesteia crescând la peste 53 la sută, respectiv, 42 la sută.
Peste 80 la sută dintre părinţii din România spun că sunt hotărâţi să facă tot posibilul pentru a le permite copiilor lor să se bucure de copilărie, iar 77 la sută declară că vor ei înşişi să fie la fel de lipsiţi de griji ca atunci când erau copii.
Sondajul, la care au participat 7.000 de părinţi cu copii sub 18 ani, a fost realizat în perioada noiembrie - decembrie 2011. Au fost realizate sondaje locale online sau interviuri faţă-în-faţă în 20 de ţări: Canada, China, Columbia, Costa Rica, Ecuador, Franţa, Germania, India, Indonezia, Malaiezia, Mexic, Peru, Polonia, Portugalia, Puerto Rico, România, Spania, Marea Britanie, Statele Unite şi Venezuela.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Părinţii îşi programează mai uşor o întâlnire decât timpul petrecut cu propriii copii.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Părinţii îşi programează mai uşor o întâlnire decât timpul petrecut cu propriii copii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei