Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 ian 2012 - Anul XVII, nr. 15 (4920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Opoziţia în miting multicolor, dar disciplinat sub streaşina Arcului de Triumf

Opoziţia şi-a încolonat suporterii, ieri, în direcţia Arcul de Triumf, ca să îşi strige în aer liber revendicările, prin scandări disciplinate, dintre care cea mai în forţă şi un numitor comun a fost "Jos Băsescu!".
După organizatori au fost 20.000 de oameni. După Jandarmerie, barometrul de referinţă al acestor zile, au fost doar vreo 5.000. La final, tot organizatorii s-au declarat mulţumiţi de număr, aflat, probabil, undeva la mijloc.
Partidele şi-au dorit, cu îngrijorare, un miting civilizat, care să nu fie un eveniment ce o ia razna în mod neaşteptat, din pricina frustrărilor celor care au venit să-şi spună nemulţumirea.
Nemulţumire a fost, dar în explozii verbale şi în simbolurile afişate.
Lumea a venit înarmată cu arsenalul clasic, aproape complet al mitingurilor: steaguri, cocarde, banderole tricolore, pancarte, portavoci şi gama "strigăturilor" a fost, previzibil: "Jos Băsescu!", "Jos Dictatorul!", "Jos Guvernul!", "Anticipate, nu comasate!", "Demisia!" "USL", "Universitate!", "Unitate!".
"Lipsa" de inspiraţie a fost compensată printr-un festival al pancartelor: "Băsescu Traian/ Nu mai prinde nici un an!", "Băsescu şi cu ai lui Boci/ Au obraz de dobitoci!", "Boc şi Băse vor cădea/ Dacă noi vom protesta!", "Băsescu, eşti în aer/ Cine te mai crede e un fraier!", "Băsescu în puşcărie!", "Noi de aici nu plecăm acasă/ Până când Chioru’, Blonda şi Piticu’ nu demisionează!", "Abracadabra/ Să dispară javra!", "Un pitic cu un Chior/ Şi-au bătut joc de popor!".
Şefii opoziţiei au făcut oarecum figură de plan secund. Victor Ponta a vorbit doar şase minute, mesajul său fiind acela că 2012 reprezintă sfârşitul lui Traian Băsescu, iar Crin Antonescu a vorbit 15 minute, el spunând că Traian Băsescu şi Emil Boc, pe care i-a catalogat drept ultimul preşedinte şi ultimul premier comunişti, vor pleca. Numitorul comun a rămas "Jos Băsescu!". Şi dorinţa de alegeri anticipate. Din mulţime li s-a ţinut isonul.
Singurul şi aşteptatul "element" de culoare, care ar fi stricat ordinea şi ar fi animat de-a binelea mulţimea, primarul Constanţei, Radu Mazăre s-a mulţumit să fie doar decor, deşi o cuvântare din partea lui ar fi fost cel mai dorit moment. "Să vorbească Mazăre!", s-a scandat cu speranţă.
Mitingul s-a terminat brusc, cu îndemnul lui Crin Antonescu ca oamenii să-şi vadă de treburi pe acasă. Mulţi dintre protestatari, scăpaţi brusc de sarcina de partid, au luat-o însă vioi la picior, mânaţi de frig, pentru o haltă în Piaţa Universităţii, la "concurenţa" civică, mai atrăgătoare.
Şefii opoziţiei au făcut şi ei stânga-'mprejur, dar pe la case.
În spatele scenei, doi puşti simpatici, de vreo zece ani, parcă nu se îndurau să plece. Şi nici să abandoneze foile albe, A4, pe care îşi scriseseră crezurile lor sau ale părinţilor, înclinat şi cu înflorituri: "Măi Traiane, nu uita/ Nici eu nu-s de partea ta!" - "Domnu’ preşedinte, te rog să-i redai copilăria lui Boc. Eliberează-l!".

Liviu DĂDĂCUŞ,
liviu.dadacus@mediafax

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Opoziţia în miting multicolor, dar disciplinat sub streaşina Arcului de Triumf.
 Vizualizări articol: 875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Opoziţia în miting multicolor, dar disciplinat sub streaşina Arcului de Triumf0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei