Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 ian 2012 - Anul XVII, nr. 15 (4920)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

A şaptea zi de proteste

Mii de persoane au ieşi în stradă să ceară alegeri anticipate şi demisia Guvernului

Mii de persoane s-au adunat ieri, în cea de-a şaptea zi de proteste, în 60 de oraşe din întreaga ţară, cerând organizarea de alegeri anticipate. Manifestanţi au strigat sloganuri antiprezidentiale şi antiguvernamentale.

 

Antonescu: Băsescu, ultimul preşedinte comunist, prin apucături şi prin trecut

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, ieri, la mitingul USL, că Traian Băsescu este ultimul preşedinte comunist al României, iar Emil Boc este ultimul premier comunist, liberalul menţionând că actuala putere trebuie să plece.
Antonescu a susţinut un discurs, la finalul căruia a spus că mitingul s-a terminat şi i-a îndemnat pe manifestanţi să plece acasă în linişte. "Am dovedit că avem forţă, voinţă, determinare", a spus Antonescu.
În discursul său, liderul PNL a dat un prim mesaj celor care au protestat şi protestează în Piaţa Universităţii şi celor care participă la mitinguri în aproape 60 de oraşe: "Nu ştiu pe cine veţi vota, dar vă iubim! Suntem alături de voi şi vă spunem «Bine aţi venit!»".
El a avut un mesaj şi pentru cei care nu sunt membri de partid şi despre care a spus că îl întreabă "Când ne scăpaţi de ăştia?".
"Vă spun bine aţi venit! De ăştia scăpăm împreună", a spus Antonescu.
El le-a spus protestatarilor neînregimentaţi politic, respectiv manifestanţilor civici, că nimeni din opoziţie nu doreşte să le confişte identitatea. "Noi apărăm dreptul la diferenţă. Noi avem de mult propria identitate. Vrem să acţionăm împreună. E nevoie de unitatea tuturor celor care vor o schimbare", a spus Antonescu.
Liderul PNL a spus că opoziţia nu le cere protestatarilor civici să o voteze, ci să dialogheze şi să acţioneze împreună.
El a spus că opoziţia nu promite bani sau dublarea salariilor, ci cinste, pricepere şi cuviinţă în exercitarea actului guvernării.
"Traian Băsescu este ultimul preşedinte comunist, prin apucături şi prin trecut, al României. Pleacă! Emil Boc este ultimul prim-ministru al României, prin tercut şi prin apucături. Pleacă! PDL-işti, UNPR-işti, traseişti – plecaţi!", a spus Antonescu.
El le-a cerut celor din actuala putere să se supună judecăţii poporului la urne şi să fie de acord cu alegerile anticipate parlamentare şi prezidenţiale.
Protestatarii au scandat numele lui Antonescu atunci când acesta şi-a început discursul.

 

Ludovic Orban, huiduit şi bruscat din nou în Piaţa Universităţii

Liderul liberal Ludovic Orban a fost huiduit şi bruscat, ieri seară, de unii dintre manifestanţii din Piaţa Universităţii, care i-au strigat "Ieşi afară, javră ordinară!".
Un grup de protestatari condus de liderul liberal Ludovic Orban a ajuns, ieri seară, în Piaţa Universităţii.
Alţi protestatari l-au huiduit pe Orban şi l-au împins pe aceste spre un cordon de jandarmi.
"Ieşi afară, javră ordinară!", i-au strigat liberalului unii dintre manifestanţi.
Alţi protestatari strigau "Ce caută ăsta aici?".
Orban a părăsit, ulterior, zona Pieţei Universităţii.
Liderul liberal a mai fost huiduit în Piaţa Universităţii marţi seară.

 

Diaconu: Parcă suntem blestemaţi să ieşim în stradă la 20 de ani. "Trebuie «Jos Băsescu! »"

Senatorul PNL Mircea Diaconu a deschis mitingul USL din Capitală, el apreciind că este "o clipă istorică" şi că românii parcă sunt "blestemaţi" să iasă în stradă o dată la 20 de ani şi susţinând că "trebuie «Jos Băsescu!»".
"Aşa cum acum 22 de ani am ieşit în stradă, astăzi facem la fel. Parcă suntem blestemaţi ca din 20 în 20 de ani să trebuiască să ieşim în stradă", a afirmat Diaconu, în discursul susţinut de pe scena amplasată lângă Arcul de Triumf.
"Această revoltă nu trebuie să se oprească până nu vom atinge ceea ce ne trebuie: «Jos Băsescu!». Nu pentru că noi vrem «Jos Băsescu!», ci pentru că trebuie «Jos Băsescu!»", a mai susţinut Mircea Diaconu.
El a mai spus că "singura soluţie imediată" o constituie alegerile anticipate.
În timpul discursului lui Diaconu, mulţimea a scandat: "Jos Băsescu", "Jos dictatorul", Jos Guvernul", "Anticipate, nu comasate", "Universitate", "Demisia".

 

"Nu vă fie frică, vine Măzărică"

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, a sosit la mitingul USL însoţit de peste o sută de manifestanţi, câteva zeci dintre aceştia fiind tinere şi tineri îmbrăcaţi în uniforme kaki şi purtând berete roşii şi care au scandat: "Nu vă fie frică, vine Măzărică!".
Mazăre a purtat aceeaşi uniformă ca şi tinerii care l-au însoţit.
Aceştia au scandat "Nu vă fie frică, vine Măzărică", "A venit vaporul ca să plece chioru'".
Radu Mazăre a ajuns în Piaţa Arcului de Triumf venind pe bulevardul Kiseleff, fiind întâmpinat de manifestanţi care scandau "Libertate, libertate!".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mii de persoane au ieşi în stradă să ceară alegeri anticipate şi demisia Guvernului.
 Vizualizări articol: 599 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mii de persoane au ieşi în stradă să ceară alegeri anticipate şi demisia Guvernului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei