Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 nov 2011 - Anul XVI, nr. 268 (4866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Aproape 900 de români aparent sănătoşi, depistaţi cu virusul Hepatitei C la o testare gratuită

Aproape 900 de români, aparent sănătoşi, dintr-un total de 11.471 care au fost testaţi gratuit pentru depistarea virusului hepatitic C, în cadrul unei campanii derulate în 27 de oraşe, au fost depistaţi ca având această boală.

Testările gratuite pentru depistarea virusului hepatitic C au fost realizate, în perioada 1-6 august, în peste 27 de centre Bioclinica din România, în cadrul campaniei "Împreună pentru Viaţă".

În cadrul campaniei au fost testate 11.471 de persoane, dintre care 877 au primit un rezultat pozitiv.

Aceste cifre confirmă faptul că la nivelul oraşelor în care au avut loc testări, media pacienţilor depistaţi cu hepatita C este de 7,65%, potrivit unui comunicat remis, ieri, de compania MSD.

Cea mai mare prevalenţă a hepatitei C a fost constată în Bucureşti (14,67%) şi în judeţele Bacău (12,4%), Sibiu (10,6%), Botoşani (9,6%), Argeş (9,26%).

"Este cunoscut faptul că Romănia are una din cele mai mari prevalenţe ale hepatitei C din Europa, însă din motive obiective foarte mulţi români nu îşi pot permite un test care să le arate dacă sunt sau nu infectaţi. Prin campania «Împreună pentru Viaţă» am dorit să venim în sprijinul oamenilor printr-o acţiune de testare naţională pe durata unei săptămani", a spus Florentin Scarlat, External Affairs &Communications Manager MSD.

Infecţia cu virusul hepatitic C nu prezintă simptome, iar în cele mai multe cazuri se cronicizează, fiind numită şi "moarte tăcută".

"Asociația Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România a încurajat întotdeauna oamenii să se testeze pentru hepatită. Ne dorim ca autorităţile să fie cele care să se implice la nivel naţional într-o campanie măcar pentru anumite categorii de risc. Până atunci vom susţine orice acţiune care să ducă la depistarea timpurie a bolii, indiferent de cine le va finanţa sau cine va avea iniţiativa, ţinând cont de statisticile îngrijorătoare la nivelul României. APAH-RO îşi doreşte să facă astfel de testări însă forţa financiară a asociaţiei nu ne permite. Considerăm că este extrem de important ca hepatitele cronice virale să fie descoperite la timp, până nu este prea târziu, când costurile sunt mult mari atât pentru pacient, cât şi pentru familiile acestuia. Prin depistarea la timp a acestei afecţiuni multe vieţi ar fi salvate şi mulți oameni ar putea trăi normal", a spus preşedinte al APAH – RO, Marinela Debu.

Hepatita C este o problemă majoră de sănătate publică, care a atins proporţii epidemice, la nivel mondial, în România se înregistrează una din cele mai înalte rate de prevalenţă din Europa.

"Simptomele, atât în faza acută, cât şi în faza cronică sunt de multe ori absente, boala fiind diagnosticată la distanţă de momentul infectării, atunci când există deja un grad avansat de afectare hepatică. Din acest motiv este foarte importantă testarea populaţiei, depistarea din timp şi tratarea celor infectaţi, pentru că hepatita C este o boala vindecabilă”, a precizat medicul primar Adriana Moţoc - specializată în tratamentul bolnavilor cu hepatită, de la Spitalul "Victor Babeş", din Bucureşti.

Iniţiativa organizării campaniei "Împreună pentru Viaţă" aparţine companiei MSD România şi a fost dezvoltată în cadrul platformei cu acelaşi nume, în parteneriat cu laboratoarele Bioclinica şi cu sprijinul Asociaţiei Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România (APAH) pentru mediatizarea campaniei, cu ocazia Zilei Mondiale a Hepatitelor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 900 de români aparent sănătoşi, depistaţi cu virusul Hepatitei C la o testare gratuită.
 Vizualizări articol: 889 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 900 de români aparent sănătoşi, depistaţi cu virusul Hepatitei C la o testare gratuită0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei