Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 9 aug 2011 - Anul XVI, nr. 186 (4784)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Steriu: "Coşul de solidaritate" pentru pensionari e gata în două săptămâni, nu e vorba de economate

Proiectul hotărârii de guvern privind "coşul de solidaritate" pentru pensionari va fi finalizat în două săptămâni şi nu propune un sistem de economate, ci unul asemănător Programului European pentru Persoane Defavorizate, desfăşurat prin APIA, a declarat, ieri, vicepreşedintele UNPR Valeriu Steriu.

Declaraţia a fost susţinută la finalul şedinţei coaliţiei, în care s-a discutat şi despre acest program.

"S-a decis că pornim «coşul de solidaritate», să intrăm în faza de dezbatere publică, să începem analiza avizării din partea fiecărui minister şi să propunem proiectul de hotărâre de guvern. Noi am explicat mecanismul: economatele care s-au derulat acum 5-6 ani puteau să fie catalogate în această formă, dar noi avem un proiect care nu implică o formă de economate. Este un proiect pe care, ca mecanism, îl elaborăm în următoarele două săptămâni. Nu va fi realizată desfacerea prin economate în care unii primari vor dori să facă anumite construcţii, cum a fost într-un sector în Bucureşti, ci prin aceleaşi spaţii cum s-a derulat programul european în ultimii ani", a susţinut Steriu.

Acesta a adăugat că este vorba de un program similar cu Programul European pentru Defavorizaţi, derulat de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură(APIA), dar "combinat cu programul de corn şi lapte".

Programul UE de distribuire a produselor alimentare către persoanele cele mai defavorizate din Comunitate prevede că, anual, persoanele defavorizate, printre care şomeri, pensionari şi persoane cu handicap grav, primesc mai multe kilograme de zahăr şi făină din rezerva Uniunii Europene.

Guvernul a avizat, la sfârşitul lunii iulie, printr-un memorandum, proiectul de sprijin pentru pensionari prin introducerea "coşului de solidaritate".

Proiectul prevede acordarea lunar, contra cost, dar la "preţul cel mai scăzut posibil", a unui pachet conţinând alimente de bază, precum făină, zahăr, ulei, mălai şi orez.

"Din punct de vedere economic, programul nu implică un efort bugetar, nu se acordă subvenţii sau sprijin financiar şi nu are impact negativ asupra încasărilor de TVA. Este doar un efort suplimentar de organizare ce poate fi realizat de către instituţiile administraţiei publice locale şi centrale", se arată în memorandumul aprobat de Guvern pentru introducerea acestui program.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, la RRA, că nu a încurajat iniţiativa privind coşul de solidaritate pentru pensionari, pe care a etichetat-o drept "populistă", el apreciind că "a venit timpul ca politicienii să nu mai păcălească oamenii".

Programul de distribuire către pensionari a unor produse alimentare de bază la preţuri reduse, aprobat miercuri de Executiv, a fost derulat anterior de Guvernul PSD sub forma magazinelor "Economat" şi criticat la acea dată de actualul preşedinte Traian Băsescu, atunci lider PD şi primar al Capitalei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Steriu: "Coşul de solidaritate" pentru pensionari e gata în două săptămâni, nu e vorba de economate.
 Vizualizări articol: 500 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Steriu: "Coşul de solidaritate" pentru pensionari e gata în două săptămâni, nu e vorba de economate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei