Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 28 iul 2011 - Anul XVI, nr. 176 (4774)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc i-a solicitat ministrului Agriculturii restructurarea ANIF, cu reduceri de personal

Premierul Emil Boc a solicitat miercuri, în şedinţa de Guvern, restructurarea Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), inclusiv cu reduceri de personal, iar ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a precizat că există un plan de restructurare a ANIF, cu o nouă schemă de personal.

Surse participante la şedinţă au declarat agenţiei MEDIAFAX că Boc a susţinut că ANIF are un număr prea mare de personal şi trebuie reorganizată.

"Primul-ministru a spus că nu înţelege de ce sunt atât de mulţi angajaţi în cadrul ANIF şi că nu i se pare normal ca statul să plătească pentru «marii latifundiari» lucrări de amenajare a teritoriului", au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, Tabără l-a asigurat pe premier că are deja elaborat un plan de restructurare, care prevede inclusiv redimensionarea schemei de personal din cadrul ANIF.

Contactat de MEDIAFAX, ministrul Agriculturii a arătat că există mai multe variante de restructurare a ANIF, printre care şi varianta de transformare a instituţiei în regie.

"Există mai multe variante de restructurare la nivel teritorial a ANIF, dar scopul principal nu este reducerea de personal, ci îmbunătăţirea activităţii ANIF. Va trebui să existe câte o astfel de instituţie la nivel judeţean, iar o variantă este transformarea ANIF în regie, pentru a putea beneficia de finanţare atât de la buget, cât şi din resurse proprii. Acest lucru înseamnă în cele din urmă orientarea activităţii ANIF cât mai mult spre beneficiari", a spus Tabără.

Ministrul Agriculturii a arătat că ANIF va trebui să păstreze rolul de asigurare a unor servicii de interes public, dar, în condiţiile în care 1,5 milioane de hectare de irigaţii sunt în conservare, o schemă de personal de 5.000 de angajaţi în cadrul ANIF nu se justifică.

"După părerea mea, o schemă de personal eficientă pentru ANIF ar fi în jur de 3.000-3.500 de angajaţi, dar este doar o estimare", a mai spus Valeriu Tabără.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc i-a solicitat ministrului Agriculturii restructurarea ANIF, cu reduceri de personal.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc i-a solicitat ministrului Agriculturii restructurarea ANIF, cu reduceri de personal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei