Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 6 iul 2011 - Anul XVI, nr. 157 (4755)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Maramureş: Un elev olimpic la fizică, admis la o facultate, a fost respins la bac dintr-o eroare

Un elev de la Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai" din Baia Mare, olimpic la fizică şi admis la Facultatea de Fizică din cadrul UBB Cluj, a fost respins la examenul de bacalaureat dintr-o eroare, după ce i s-a trecut nota 2,20 în loc de 9,20 la fizică, el făcând contestaţie, greşeala fiind remediată.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Maramureş, Filip Pavel, a declarat că unui elev olimpic din Baia Mare, admis la Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, i-a fost trecută la examenul de bacalaureat nota 2,20 la fizică, în loc de 9,20, cât obţinuse, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pavel a spus că, după afişarea rezultatelor, elevul a depus contestaţie şi conducerea centrului de examinare l-a anunţat că s-a produs o eroare în momentul în care profesorii din comisia de corectare au trecut notele de pe lucrare pe procesul-verbal.

"Eroarea s-a produs în momentul în care s-au trecut notele de pe lucrare în catalog. S-a dictat 9,20 şi cel care a trecut în catalog a înţeles 2,20, probabil fiind într-o succesiune de note mici de 2 şi 3. A fost o eroare umană generată de faptul că era târziu, s-a lucrat mult şi a fost mult stres. În urma sesizării, inspectoratul (ISJ Maramures - n.r.) a dispus să se verifice toate lucrările, respectiv corespondenţa dintre nota de pe lucrare şi cea din catalog la Grupul Şcolar «Aurel Vlaicu» din Baia Mare, unde a avut loc examenul", a declarat Filip Pavel.

În urma comparării notelor afişate cu cele din procesele-verbale, au mai fost depistate două cazuri similare.

"Am verificat toate lucrările şi pe lângă elevul cu nota la fizică am descoperit alte două situaţii. Un elev a fost notat cu o notă mai mică, altul cu una mai mare decât cea reală, fără efecte asupra promovării însă", a spus Filip Pavel.

Tânărul a fost admis pe baza rezultatelor de la olimpiadă la Facultatea de Fizică din Cluj-Napoca încă din această primăvară.

 

Cel mai probabil nimeni nu va fi sancţionat în cazul notelor trecute greşit la bac

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş, Filip Pavel, susţine că "cel mai probabil" nimeni nu va fi sancţionat din comisia de corectare în cazul elevului olimpic la fizică a cărui notă a fost trecută greşit la examenul de bacalaureat şi în cazul celorlalţi doi elevi.

Filip Pavel, a declarat, ieri, corespondentului MEDIAFAX că "cel mai probabil" nimeni nu va fi sancţionat din comisia de corectare de la Grupul Şcolar "Aurel Vlaicu" din Baia Mare, unde notele a trei elevi au fost trecute greşit la examenul de bacalaureat.

"Cel mai probabil nimeni nu va fi sancţionat din cauză că a fost o eroare umană cauzată de stres şi de volumul mare de muncă pe care l-au făcut aceşti profesori", a spus Pavel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Maramureş: Un elev olimpic la fizică, admis la o facultate, a fost respins la bac dintr-o eroare.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maramureş: Un elev olimpic la fizică, admis la o facultate, a fost respins la bac dintr-o eroare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei