Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 5 iul 2011 - Anul XVI, nr. 156 (4754)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Directorul unui centru de plasament din Buzău, găsit responsabil de moartea unui copil de zece aniac

Directorul centrului de plasament unde un copil de zece ani cu handicap sever a murit, un medic care lucrează în sistem de aproximativ 20 de ani, a fost găsit responsabil de moartea băiatului, conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău făcând public numele său.

Potrivit directorului DGASPC Buzău, Claudia Roşioru, responsabil în cazul morţii băiatului de zece ani din Complexul de Servicii nr 8 este chiar directorul instituţiei, medicul Anca Bistriceanu, care ar fi lipsit nejustificat de la locul de muncă şi care, după incident, a declarat că se află în concediu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit lui Roşioru, Bistriceanu este singura persoană identificată până acum, însă ancheta este în desfăşurare şi nu este exclus să apară şi alte persoane vinovate în cazul băiatului de zece ani, mort la sfârşitul lunii iunie.

"Cercetarea administrativă la Complexul de Servicii nr. 8 nu este finalizată, însă au apărut elemente noi, extrem de importante. Responsabilitatea privind modul de coordonare al activităţii în acea zi, precum şi modul în care ar fi trebuit respectate procedurile îi reveneau in totalitate directorului centrului, doctor Anca Bistriceanu, care ar fi trebuit să fie în centru şi care nu s-a aflat la serviciu din motive de care se face responsabilă direct. Mai concret, a absentat în mod nejustificat de la locul de muncă şi a informat conducerea că se află încă în concediul de odihnă", a declarat, luni, directorul DGASPC Buzău, Claudia Roşioru.

Conducerea DGASPC Buzău a adăugat că, având în vedere ultimele date, i-a cerut deja demisia directorului Complexului de Servicii pentru Copilul cu Handicap Sever nr 8.

"Ținând cont de gravitatea situaţiei i-am solicitat doamnei doctor demisia din calitatea de şef de centru. În cazul în care nu îşi va da demisia, la finalizarea cercetărilor administrative conducerea Direcţiei va lua această măsură, o va destitui", a spus Roşioru.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, medicul pediatru Anca Bistriceanu nu a oferit un punct de vedere presei, singurele detalii fiind furnizate prin intermediul unui ofiţer de serviciu al centrului care a transmis că directorul unităţii va avea un punct de vedere despre acest caz la finalul anchetei.

În 22 iunie, un copil în vârstă de zece ani cu handicap sever internat într-un centru din Buzău a murit. Iniţial, conducerea DGASPC Buzău a înaintat varianta conform căreia minorul, care suferea de mai multe afecţiuni grave, ar fi murit din cauze naturale, precizând, totodată, că directorul complexului în care a fost semnalat decesul se află în concediu, iar în locul său este un subaltern.

La o săptămână, directorul DGASPC Buzău a ieşit public şi a declarat că minorul a murit înecat cu un crenvurşt, dar şi că a aflat despre caz de la presă, nu de la angajaţii din sistem. Ieri, Claudia Roşioru a venit cu noi precizări şi cu primul vinovat în cazul copilului decedat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul unui centru de plasament din Buzău, găsit responsabil de moartea unui copil de zece aniac.
 Vizualizări articol: 557 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Directorul unui centru de plasament din Buzău, găsit responsabil de moartea unui copil de zece aniac0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei