Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2011 - Anul XVI, nr. 85 (4683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Salariaţii DGASPC Botoşani au obţinut în instanţă recuperarea reducerilor salariale de 25 la sută

Aproximativ cinci sute de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani au câştigat în instanţă să reprimească 25 la sută din sumele tăiate din salarii anul trecut, dar instituţia va ataca decizia Tribunalului Botoşani la Curtea de Apel Suceava.

Tribunalul Botoşani a emis sentinţe definitive şi executorii în favoarea angajaţilor DGASPC Botoşani care au atacat în instanţă tăierea salarială de 25 la sută aplicată anul trecut.

Până în prezent, aceste sentinţe au fost primite doar de angajaţii contractuali, urmând ca până la sfârşitul acestei luni instanţa să se pronunţe şi în cazul funcţionarilor publici ai DGASPC, aproximativ trei sute la număr, aşa cum a declarat preşedintele sindicatului Impact din această instituţie, Nicolae Macovei.

Conducerea instituţiei va ataca aceste sentinţe la Curtea de Apel Suceava, motivând că bugetul actual nu permite achitarea acestor drepturi băneşti.

"Teoretic, aceste hotărâri pot fi puse în executare, însă a pune acum o majorare de 25 la sută pe fondul de salarii, atât din punctul meu de vedere, cât şi al sindicatului, cred că ar însemna o catastrofă pentru instituţie. Nu sunt bani acum. Vom purta o discuţie, însă este obligaţia mea de serviciu şi a juriştilor să atace cu recurs această hotărâre", a declarat Liviu Rădăşanu, directorul DGASPC Botoşani.

Acesta a menţionat că, dacă hotărârile actuale vor rămâne irevocabile în actuala formă, va fi obligat să găsească o soluţie concretă de rezolvare a problemei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţii DGASPC Botoşani au obţinut în instanţă recuperarea reducerilor salariale de 25 la sută.
 Vizualizări articol: 666 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Salariaţii DGASPC Botoşani au obţinut în instanţă recuperarea reducerilor salariale de 25 la sută0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei