Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 apr 2011 - Anul XVI, nr. 85 (4683)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Restricţii

Ajutoarele sociale acordate prin Ministerul Muncii vor fi reduse de la 54 la nouă

Ajutoarele sociale, acordate prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), vor fi comprimate astfel încât din 54 de astfel de prestaţii acordate în prezent vor mai rămâne nouă, a declarat, ieri, secretarul de stat Nicolae Ivăşchescu.

Secretarul de stat din MMFPS a declarat, după întâlnirea cu reprezentanţii sindicatelor, că în proiectul de lege privind asistenţa socială au fost preluate o parte din propunerile primite de la organizaţii neguvernamentale şi sindicale.

"Avem aceeaşi viziune. Ne dorim toţi ca legea să fie cât mai unitară, coerentă şi cât mai bine ţintită pe cei care au nevoie să fie ajutaţi", a declarat Nicolae Ivăşchescu.

El a precizat că joi, de la ora 10.00, va avea loc o nouă dezbatere publică a proiectului de lege şi vor fi prezentate cele nouă ajutoare sociale care au rezultat în urma comprimării.

Secretarul de stat a mai spus că venitul minim de inserţie, prevăzut în proiectul de lege ar putea fi aplicat începând cu 1 ianuarie 2012.

Preşedintele Federaţiei Columna, Sorin Stan, a spus că sindicaliştii au trimis 47 de amendamente la proiectul de lege.

"Consider că va fi o lege care va face, cât de cât, ordine în sistem", a spus Stan.

Nicolae Ivăşchescu anunţa, în urmă cu o săptămână, că numărul persoanelor care beneficiază de ajutoare sociale a fost redus cu aproximativ 20 la sută după modificarea legii în sensul înăspririi condiţiilor de acordare.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii preciza că cele 202 tipuri de prestaţii sociale, acordate în prezent prin toate ministerele, vor fi reduse, în sensul că vor fi grupate astfel încât să poată fi făcută o monitorizare mult mai atentă a beneficiarilor.

Nicolae Ivăşchescu mai arăta că restricţiile impuse prin lege au dus la o diminuare a numărului de prestaţii acordate.

"Fiind mai restrictiv, dăm mai puţine ajutoare. (…) Spre exemplu, s-a redus cu 60 la sută numărul beneficiarilor de ajutoare la încălzire, de la trei milioane şi ceva la un milion şi ceva. (…) De asemenea, s-a redus cu aproximativ 20 la sută numărul beneficiarilor de prestaţii sociale după testarea veniturilor", preciza Ivăşchescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ajutoarele sociale acordate prin Ministerul Muncii vor fi reduse de la 54 la nouă.
 Vizualizări articol: 459 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ajutoarele sociale acordate prin Ministerul Muncii vor fi reduse de la 54 la nouă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ajutoare sociale trimis de
(12 apr 2011, 12:57:06
totul este apa de ploaie, nu se verifica si se dau aceste ajutoare aiurea......
de exemplu, la mine in bloc, sunt familii care toti din casa sunt salariati si au ajutor pt. caldura peste 200 lei, persoane singure cu pensii f.f.mici, au cite 40-50 lei.........
unde-i dreptatea? clar, se dau ajutoare fara verificari la fata locului.......
2.   Ajutoare sociale trimis de
(12 apr 2011, 13:23:51
exact....apa de ploaie. In Campulung Mold. asa zisul ajutor social se da "pe sub mana". Persoana care nu a lucrat macar o ora si are 40 de ani primeste ajutor social de la primarie doar pt faptul ca sufla in trimbita....si la propriu si la figurat.Aceeasi persoana primeste si ajutor pt incalzire {lemne) ca de.....nu are nici un venit, dar are cal, caruta, vaca, pasari, putere de munca mai putin pofta de munca. Si apoi de ce sa muncesti cand statul e asa de darnic si milos.....
3.   Comentariu trimis de
(12 apr 2011, 13:33:46
Ca el sunt multi in Campulung Mold. Au cai, carute, gater, ba chiar sunt mici "fermieri" dar nu lucreaza nicaieri si atunci se inscriu la primarie pentru ajutoare. Asa cum iau subventia pentru teren si animale si nu fac nimic, tot asa vor si aceste ajutoare sociale. De vina sunt salariatii primariei care se fac ca nu stiu adevarata lor situatie cand de fapt ei incurajeaza aceasta "frauda".Daca ar veni cineva in control {pe bune} ar descoperi si mai multe nereguli....dar asta-i Romania patria tuturor posibilitatilor!
4.   Bilete trimis de
(12 apr 2011, 23:03:33
Da biletele de calatorie gratuita de transport pe autobuze care apartin persoanelor cu handicap si pe care le vind tiganii prin piete se vor scoate?? Astea cred ca le-au uitat ! Parca ziceau de coerenta blablabla...Ordine in sistem?? La dezordinea din creierul guvernantilor, pe bune ca nu trebuie sa ne asteptam la ceva bun.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei