Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 23 dec 2010 - Anul XV, nr. 302 (4593)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IPS Bartolomeu critică dur moravurile societăţii contemporane din România

Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, IPS Bartolomeu, critică dur, într-o declaraţie de presă, moravurile societăţii contemporane din România, de la politicieni la sistemul educaţional, îndemnându-i pe părinţi să nu îşi lase copiii doar în grija şcolii.

Într-o declaraţie de presă remisă ieri, cu precizarea că unele probleme de sănătate nu îi permit să primească reprezentanţii presei în reşedinţa sa pentru tradiţionalul mesaj de Crăciun, IPS Bartolomeu face o critică dură societăţii româneşti contemporane, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, în vremea Vechiului Testament, sub domnia lui Iosia, a fost descoperită în templu cartea Deuteronomului, adică Legea dată de Dumnezeu lui Moise. Iar regele, după ce a citit-o, şi-a dat seama cu durere de enorma distanţă care se produsese între poruncile lui Dumnezeu şi comportamentul poporului pe care el, regele, îl cârmuia, aşa că "s-a hotărât să stârpească idolatria şi relele moravuri, restaurând ordinea morală în societate".

"Aşa s-ar cuveni să fie şi în zilele noastre: Biblia din Parlament ar trebui să existe nu doar ca obiect în faţa căruia demnitarii îşi depun jurământul, ci şi ca îndreptar pentru legile pe care aceştia le plănuiesc, le votează şi le promulgă", se arată în declaraţie.

Bartolomeu susţine că, dacă politicienii ar deschide Biblia numai câteva pagini, atunci în ţara noastră nu ar mai exista acte normative menite să legifereze sau să permită pornografia, prostituţia, homosexualitatea, concubinajul, "practici care nu sunt altceva decât tot atâtea căi deschise spre dezintegrarea familiei şi disoluţia societăţii".

"E inadmisibil să juri cu mâna pe Biblie şi să faci legi împotriva Bibliei! De aceea ne vom ruga neîncetat pentru ei, aleşii noştri, pentru ca Dumnezeu să le lumineze mintea şi să le încline inima doar spre ceea ce este drept, bun şi de folos acestui popor, aşa cum a făcut, pe vremuri, regele Iosia", a afirmat IPS Bartolomeu.

IPS Bartolomeu a făcut un apel la părinţi să nu îşi lase copiii doar în grija şcolii.

"Îi rog fierbinte pe părinţi să aibă grijă de copiii lor. Ştiu că avem multe familii adevărate, cu părinţi iubitori şi copii cuminţi. Dar tocmai de aceea vă rog şi vă îndemn, părinţilor, să fiţi veghetori, ca nu cumva copiii voştri buni să încapă pe mâna celor ce îi strică, sau să aibă la îndemână ceva ce le poate întina fiinţa. Nu îi lăsaţi doar pe seama şcolii, căci într-o şcoală pot exista programe perverse sau o directoare care, în schimbul câtorva cadouri ieftine, le permite traficanţilor să îşi etaleze scârboasele mărfuri în văzul copiilor. Ajutaţi-vă odraslele să înveţe cu drag şi să se poarte frumos! Cutremuraţi-vă de familiile destrămate şi de copiii lor rămaşi pe drumuri, bântuiţi de mizerie şi de vicii precoce", a spus IPS Bartolomeu.

Totodată, IPS Bartolomeu i-a îndemnat pe părinţi să ofere copiilor mai puţin televizor şi mai multă lectură din cărţile frumoase şi, pe cât se poate, pagini alese din Sfintele Scripturi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IPS Bartolomeu critică dur moravurile societăţii contemporane din România.
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IPS Bartolomeu critică dur moravurile societăţii contemporane din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei